Tak jsem zkusil taky ten Linuks

Smokie

Re: Tak jsem zkusil taky ten Linux
« Odpověď #30 kdy: 24. 12. 2010, 16:00:53 »
Neviem preco tato tema este nie je zamknuta. Je uplne jasne, ze ten dotycny, ktory ju zalozil vobec nemal zaujem ziaden linux skusat a ani ho neskusal, ani ho neinstaloval.

Je to len provokacia, nic viac.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #31 kdy: 24. 12. 2010, 16:01:20 »
Že se tímhle vůbec trápíte, vždyť takové uživatele mezi sebou nepotřebujeme, pořád bychom opakovali stejné odpovědi na přihlouplé otázky. Stačí se podívat na většinu uživatelů, když zapnou internetový prohlížeč ... do půlkyu obrazovky je to samá užitečná lišta .... a od toho se odvíjejí jejich zkušenosti. Stačí, že umí napsat příspěvek na FCB, ale že jim na jejich úpravy místo Photoshopu bohatě dostačuje Paint.NET, který je zdarma, to nikoho nezajímá .... každý má Photoshop, tak ho musí mít také .... a jak jim říkat jinak, než ovce? Nenarušujme jejich stádo ;-)

GR

« Odpověď #32 kdy: 24. 12. 2010, 16:06:29 »
Ale víte co, já jsem rád, nechtěl bych aby u linuxu zůstal. Protože takovejhle člověk by pak omylem spustil rm -rf / nebo něco podobného a pak by se obracel s žádostí o pomoc na nás. Vlastně jsem rád, že jsem tak nějak jediný v mém okolí, kdo má linux. Dokážu si představit, jak bych se pak všem musel o jejich počítač starat, řešit za ně jejich chyby apod. Teďka když za mnou někdo příjde s rozbitým oknem s tím, že "ty jsi ten programátor", můžu odpovědět "nevím, nemám, neumím".

« Odpověď #33 kdy: 24. 12. 2010, 16:26:09 »
Tak jsem chtel dneska pritelkyni zprovoznit na Win7 tv kartu... a ouha. Win7 nepodporujeme a prdime na Vas. Bohuzel ostatni ovladace nezabrali. Prosim autora prispevku o radu... Co mam delat? A ted mluv ;-)

Každý jednou začínal a chápu, že neumíte zacházet s windows. U mě to vždycky fungovalo, takže chyba bude na vaší straně. TV karta funguje vždycky sama po spuštění windows a nebo stačí nainstalovat přiložené CD, které to po vložení udělá automaticky. Pokud to neumíte, obraťte se na odborný servis, jelikož instalace hardwaru není určena pro běžné uživatele. Pokud to ani tam nepůjde, je to důvod k reklamaci tohoto vadného zařízení.

Jen bych upozornil, abyste nedával instalační CD do vypalovačky, protože tam byste mohl data teoreticky přepsat a CD nenávratně zničit. Byl by to důvod k zamítnutí reklamace.

Jenda

« Odpověď #34 kdy: 24. 12. 2010, 18:01:52 »
Tak jsem chtel dneska pritelkyni zprovoznit na Win7 tv kartu... a ouha. Win7 nepodporujeme a prdime na Vas. Bohuzel ostatni ovladace nezabrali. Prosim autora prispevku o radu... Co mam delat? A ted mluv ;-)

Každý jednou začínal a chápu, že neumíte zacházet s windows. U mě to vždycky fungovalo, takže chyba bude na vaší straně. TV karta funguje vždycky sama po spuštění windows a nebo stačí nainstalovat přiložené CD, které to po vložení udělá automaticky. Pokud to neumíte, obraťte se na odborný servis, jelikož instalace hardwaru není určena pro běžné uživatele. Pokud to ani tam nepůjde, je to důvod k reklamaci tohoto vadného zařízení.

Jen bych upozornil, abyste nedával instalační CD do vypalovačky, protože tam byste mohl data teoreticky přepsat a CD nenávratně zničit. Byl by to důvod k zamítnutí reklamace.
Co když to je TV karta z doby, kdy W7 ještě nebyly a výrobce už ji nepodporuje? Sám jednu takovou mám, v Linuxu funguje od 2.6.24 a ve Windows do Visty.

« Odpověď #35 kdy: 24. 12. 2010, 19:09:44 »
Tu kartu přece nemáte používat v linuxu na pochybných ovladačích od nějaké komunity. Je to v rozporu s návodem k použití. Vždycky máte používat pouze originální software.

1. Vaše karta je stará a s Windows 7 nekompatibilní. Používejte starší systém, který výrobce karty oficiálně podporuje.
2. Používejte Windows 7, ale kupte si novou kartu a u výrobce si ověřte, že je pro tento systém určena.

Máte tedy dvě možnosti. Nepokoušejte se to nějak obejít, neboť to není v souladu s návodem. Vaše zařízení není pro nový systém určeno. Jak by potom výrobci prodávali nové věci? To je jako kdybyste chtěl používat převodovku ze stodvacítky i u octavie. Prostě to nejde.
Kvůli lidem jako jste vy nemohou výrobci prodávat svoje nejnovější výrobky a tak klesá zaměstnanost, HDP, ekonomika upadá atd. Jistě uznáte, že to je špatné.
« Poslední změna: 24. 12. 2010, 19:11:58 od michal-20 »

Pan Inkognito

« Odpověď #36 kdy: 24. 12. 2010, 19:15:50 »
Vy jste opravdu dement.

Jenda

« Odpověď #37 kdy: 24. 12. 2010, 19:30:58 »
Kvůli lidem jako jste vy nemohou výrobci prodávat svoje nejnovější výrobky a tak klesá zaměstnanost, HDP, ekonomika upadá atd. Jistě uznáte, že to je špatné.
Ne, to není pravda.

Blaazen.

« Odpověď #38 kdy: 24. 12. 2010, 19:55:25 »
Pěkný odkaz, taky nemám rád samoúčelnou logiku a konzumní způsob života. Radši si koupit lepší hardware na víc let, než každou chvíli kupovat levný počítač v supermarketu.

Johny

« Odpověď #39 kdy: 24. 12. 2010, 22:14:18 »
Don't feed the trolls.
---
Ehm... Mohu se zeptat, proč to tu nikdo ještě nezamknul?

marwyn

« Odpověď #40 kdy: 24. 12. 2010, 22:56:55 »
Don't feed the trolls.
---
Ehm... Mohu se zeptat, proč to tu nikdo ještě nezamknul?

Protože je to prča, ne? Já se teda čtením trolů - a že se jich v tomhle vlákně sešlo! - parádně bavím  :P

Ravenant

« Odpověď #41 kdy: 24. 12. 2010, 23:52:43 »
Dost dobrej fórek! Heh!  8) Mám spíš opačný zkušenosti.

Jinak dneska jsem nainstaloval ségře vedle Win Vista poslední Ubuntu. Nikdy s Linuxovou distribucí nepracovala, není ani žádnej IT maniak - prostě běžný uživatel. Už po instalaci se jí to moc líbilo, a nemohla pochopit, že nemusí instalovat z CD žádné ovladače, vše fungovalo hned po instalaci. Jediný co jsem musel udělat - doinstalovat knihovny pro přehrávání multimédií - THAT'S ALL FOLKS!

PS: doufám, že jí nadšení vydrží - Widle bude mít ale stále, kvůli pár programům, které prostě pod Wine nefungujou a nikdy fungovat nebudou.

smoula

« Odpověď #42 kdy: 25. 12. 2010, 09:12:04 »
podle me je nejpozvolnejsi cesta od Windows k cistemu hardcore unixu pres  Mac. nejak takhle  Win- (Mac-linux-freebsd-netbsd-jine specializovane unixy)unix.  a zalezi na kazdem jak uzce se na urcitou vec profiluje. my mame v praci jen osekane windowmaker a specializovany soft,  na druhem univerzalnejsim pc je ubuntu, na serveru Debian, servery otevrene svetu jsou netbsd a freebsd, a na laptop(protoze mam rad barvicky a nebavi me si kompilit porad nejake updaty-linx mel na laptopu porad problemy s kompatibilitou) mam mac  :)

« Odpověď #43 kdy: 01. 01. 2011, 00:12:03 »
Ravenant: a co ti tam nejde v tom wine? Linux neumí virtualizovat?

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #44 kdy: 04. 01. 2011, 16:54:41 »
Víš, michale, s Tebou je to těžký. Já třeba nejsem takovej idiot, abych používal systém, kterej umí obsluhovat i někdo jako Ty. Já jsem holt na jiný intelektuální úrovni, tak si můžu dovolit používat systém, kde nic nefunguje a kterej je úplně k ničemu. A přesto v něm udělám všechno, co já chci/potřebuju. Holt je to ještě o něčem jinym. Ale Ty jsi taky expert ve svym oboru, takže si vlastně nemáme co vyčítat, ne?