Samozřejmě udělal dost přešlapů. Nicméně mám pocit, že se situace pořád jen zlepšuje (a možná kvůli selektivitě lidské paměti nám to asi v krátkodobém měřítku nepřipadá).
To, že MS doporučuje secureboot a podobně je pochopitelně pro linux (a z principu všchno opensource) nešikovné. Těžko někdo bude ověřovat, že kód, který napsala tisícovka lidí, je neškodný.
Nicméně, když tě obtěžuje sršeň a máš ho možnost zabít (zmaříš život malé, pro tebe nevýznamné bytosti výměnou za bezpečí a pohodlí), co uděláš?
Myslíš si, že všechny ty dobré opensource programy jsou psány tak, aby běhaly co nejlépe na co nejvíce platformách? Že si nikdo z lenosti/pohodlnosti nešušní kód jen pro svůj počítač systém? (Zde nabízející se argument možnosti opravy/úpravy kýmkoli skutečně z praktického hlediska shledávám nerelevantním)
Ono být běžnými smrtelníky a zároveň mluvit, konat a programovat čistě idealisticky je jako jít po velmi ostré hraně hory (šance, že neuhnu, či nespadnu s fatálními následky je mizivá).
Ať hodí kamenem kdo je bez viny.
Ach, zase se diskuse zvrhla v diskuzi, zda je microsoft/opensource sluníčko nebo úhlavní nepřítel. Neděje to moc často? Čím to je? Máme potřebu si něco namlouvat?
Samozřejmě si hned vybavím svou větu o odstavec víc. Sypaje si popel na hlavu uznávám, že jsem ten, kdo z části tuto debatu inicioval. Se strachem se zamýšlím, proč toto dělám? Vím, že uznání nedostanu, že vlastně nedělám ani dobře.
Vy pravděpodobně rozumíte počítačům lépe, něž já, děláte s linuxem déle něž já... Proč mám potřebu stát si i za nepopulárním názorem? Mám asi představu, že svým názorem spasím svět, nastolím mír, nebo aspoň někoho potěším. Hm, to si hitler myslel taky...
Asi je pozdě a všechno se mi plete. Na mé doporučení si moje názory/rady přečtěte, ale neberte je moc vážně. Sám se momentálně nepovažuji za rozumně sýšlejícího člověka, nicméně svou potřebu šířit tyto myšlenky nedovedu přemoci...
Dobrou noc, ať již jedete na windowsech, linuxu, staré nokii, applu či snad OS/2.