HP kupuje SGI...

daemon

Re:HP kupuje SGI...
« Odpověď #15 kdy: 15. 08. 2016, 08:04:29 »
Konec dalsi legendy...

Ani ne. Legenda - Silicon Graphics - skončila už bankrotem v r. 2009. To, co zbylo po reorganizaci,  současná SGI, už bylo o ničem...

daemon

« Odpověď #16 kdy: 15. 08. 2016, 08:07:17 »
V práci měl kolega trackball od Microsoftu (mimochodem jmenuje se to Explorer :) ), ale to už je úlet.

Já mám jejich myš.  :)

trubicoid2

« Odpověď #17 kdy: 15. 08. 2016, 11:31:31 »

Já mám jejich XFS, bude to teď HPFS?

tomasfuk

« Odpověď #18 kdy: 15. 08. 2016, 23:12:47 »
Diky monopolu MS je cele IT aspon o deset let zpozdene a ve vsem je bordel a problemy.

Bych tedy rád věděl, kdo by tedy táhl ten vývoj takovým tempem kupředu. Je libo stejně uzavřený jablečný OS, s ještě víc uzavřeným HW? Můžeme bejt rádi je MS vydává neustále nové verze Windowsů a nutí tak Widláky zahazovat starý počítače a kupovat nový, takže se výrobcům ten vývoj vůbec zaplatí. Linuxákům by totiž pořád stačila přikazová řádka na 486, kde by si tejden kompilovali svoji vlastní distribuci příkazový řádky...

Ono kdo ví, jak by to v IT vypadalo, kdyby měl monopol třeba Apple. Podobně, nebo spíš hůř. Na výběr by bylo asi tak ze tří druhů počítačů a telefonů.

Prostě klasický co by, kdyby...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 16. 08. 2016, 10:27:34 »
Bych tedy rád věděl, kdo by tedy táhl ten vývoj takovým tempem kupředu. Je libo stejně uzavřený jablečný OS, s ještě víc uzavřeným HW? Můžeme bejt rádi je MS vydává neustále nové verze Windowsů a nutí tak Widláky zahazovat starý počítače a kupovat nový, takže se výrobcům ten vývoj vůbec zaplatí.

Ano, tahnout vyvoj jen proto, aby HW utahl nove, prasacky napsane Widle, ktere si tak muzou dovolit plytvat systemovymi zdroji, to se urcite vyplati. Ono uz tech ~20 GB Widli na HD o necem vypovida. Samotny OS ma nejmene 2x tolik, co Linux s hafem aplikaci.

Karel

« Odpověď #20 kdy: 16. 08. 2016, 10:52:02 »
Diky monopolu MS je cele IT aspon o deset let zpozdene a ve vsem je bordel a problemy.

Bych tedy rád věděl, kdo by tedy táhl ten vývoj takovým tempem kupředu. Je libo stejně uzavřený jablečný OS, s ještě víc uzavřeným HW?

Nedávno jsem četl zajímavý blog. Chlapec psal, že Microsoft svou strategií, metodami na hraně zákona a podrazy Linuxu velmi pomohl. Kdyby Microsoft dostál svým slibům a nevypekl IBM s OS/2, tak by dodnes po Linuxu neštěkl ani pes. Jako propagátor Linuxu tedy děkuji MS, že torpédoval OS/2 a že na trh silou tlačil a tlačí tak špatný OS jakým MS Windows byly a dnes opět jsou. S vydáním MS Windows 7 jsem se trochu bál, ale naštěstí to s verzí 8 zase rozbili.

Nebýt MS, tak možná máme dnes na desktopu jen uzavřené OS od IBM a Apple.

dustin

« Odpověď #21 kdy: 16. 08. 2016, 11:43:06 »
Můžeme bejt rádi je MS vydává neustále nové verze Windowsů a nutí tak Widláky zahazovat starý počítače a kupovat nový, takže se výrobcům ten vývoj vůbec zaplatí. Linuxákům by totiž pořád stačila přikazová řádka na 486, kde by si tejden kompilovali svoji vlastní distribuci příkazový řádky...

V praxi se setkávám s pravým opakem. Linuxák upgraduje HW, protože stačí přehodit disky do nového železa a je hotový. Uživatel windows zůstává, dokud to HW aspoň trochu dává, protože instalace a přenos nastavení/softwarů/dat na nový HW je takový opruz, že s přechodem čeká až do posledního únosného okamžiku.

tomasfuk

« Odpověď #22 kdy: 16. 08. 2016, 12:31:18 »
Kdyby ale MS s Windows nezvyšoval požadavky na výkon HW, kdo ví, jaký výkonostní skok by linuxákům každá další generace HW přinesla a jak dlouho by se na další generaci čekalo.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 16. 08. 2016, 13:03:35 »
@tomasfuk: Kdo vi, kolik by se usetrilo elektroodpadu, kdyby MS neustale nezvysoval naroky na vykon, ktery pak je sezran samotnymi Widlemi bez vyrazneho prinosu pro uzivatele. Pocitace s Widlemi jsou v podstate porad stejne pomale, protoze vykon je utopen v picovinach a spatne napsanem softu, ve kterem je takovy bordel, ze zacit znovu na zelene louce by byl opravdu dobry napad.

tomasfuk

« Odpověď #24 kdy: 16. 08. 2016, 14:40:07 »
To je sice fajn úvaha, ale ten výkonnější HW, určený původně k tomu aby na něm běžel Windows, se dá využít i jinak, například to samý máš pak nastrkaný v serverech nebo superpočítačích. Pochopitelně to pak taky nemusí skončit v elektroodpadu, ale třeba na ebay, kde si to pak může nějaký linuxák za zlomek ceny koupit.

Ono by bylo fajn v podstatě ve všech oborech lidské činnosti začít od znovu, na zelené louce, bez opakování předchozích chyb. Po bitvě je každý generál...

Linux tohle třeba moc řešit nemusí. Když se někomu nelíbí jakým směrem se vývoj ubírá, klidně si může kuchtit svojí distribuci, která nebude obsahovat nějaká historické zvěrstva a  nebude kompatibilní s historickým SW.

lopata

« Odpověď #25 kdy: 16. 08. 2016, 16:42:29 »
prumerna zivotnost pravnicke osoby v EU je 20 let.
prumerny pocet zmen oboru v USA je u zamestnance 5x za zivot.

Michal Kovačič

« Odpověď #26 kdy: 16. 08. 2016, 17:11:00 »
Hmmm... Asi naleju olej někam kam nepatří, ale pokud bych kdysi četl více podobných názorů, pak bych nejspíše skončil u Linuxu také. Konečně názor, který mohu kdykoli podepsat. Moc děkuji.

Michal Kovačič

« Odpověď #27 kdy: 16. 08. 2016, 17:12:26 »
Hmmm... Asi naleju olej někam kam nepatří, ale pokud bych kdysi četl více podobných názorů, pak bych nejspíše skončil u Linuxu také. Konečně názor, který mohu kdykoli podepsat. Moc děkuji.
Ach jo - ještě se naučit jak správně postovat - patří to k příspěvnu autora "smutný"...

palo

« Odpověď #28 kdy: 16. 08. 2016, 19:03:34 »
Nebýt MS, tak možná máme dnes na desktopu jen uzavřené OS od IBM a Apple.

*BSD

daemon

« Odpověď #29 kdy: 17. 08. 2016, 08:38:40 »

Já mám jejich XFS, bude to teď HPFS?

Jenže já mám myš od Microsoftu. Původně byla řeč o MS hardware.
Myš Silicon graphics nemám, protože u mojí Indigo2 ji původně asi někdo rozbil, takže tam byl náhradní Logitech.
XFS mám též, protože IRIX.
HPFS to nebude, protože ten je v OS/2 a eComStation. Ale to tady asi už někdo psal.