Když bylo školení na cyber security, tak jsi se zašíval na xichtknížce, že?
A tys asi utekl hned po názvu školení, takže víš, že je to nebezpečné, ale už ses nedozvěděl proč, ne? Jaká nebezpečnost mě ohrožuje, chovám-li se (standardně) obezřetně a nic o sobě nesděluji? A protože jsem navíc poučený paranoik z root.cz, tak FB otevírám jen v anonymním okně, které následně zavřu? To si fakt rád poslechnu, co mi hrozí.
A pokud to nic nestojí, jak vysvětlíš, že XK je jedna z největších komerčních US společností?
Třeba protože existují i jiné ekonomické modely než prodejce-zákazník? Když se díváte v hospodě na televizi, platíte za to něco? Kdepak, platí jen inzerent, ale i za vás.
A asi ti to připadne divný, ale reální a virtuální přátelé se dost liší. Proč si člověk nemůže vystačit s těma, co potkává během volnočasových aktivit, v práci,... a musí mít ještě pár set "přátel", co nikdy neviděl a neví, jestli ta mladá blonďatá kost není osmdesátiletý přihřátý slizoun?
What? O virtuálních přátelích přece vůbec není řeč.
Jak se dohodnete s „přáteli, co potkáváte během volnočasových aktivit“ na něčem, pokud nejste zrovna na volnočasové aktivitě, se všema najednou? Obtelefonovávat je, postupně upřesňovat a v iteracích opakovat?
No, možná u vás takové situace nenastávají a když něco organizuje někdo jiný, akorát vám dá vědět konečný výsledek a finíto. Ale jo, taky se to tak dá dělat, ale není to moc výhodný.
A ohledně "restaurace, co má stránky jenom na XK" - argument jak z TV Noha. Pokud jsem někde na služebce, tak dám na doporučení kolegů/zákazníků, stejně na jídlo jdu s nima. Na výletě se vždycky něco u cesty najde, stránky neřeším. A jinak mám stabilní tři hospody, další hledat nemusím.
Já mám taky stabilní 3 hospody, jenže ty mají jídeláky jen na FB. Jasně, že můžu jít naslepo, ale já si chci vybrat podle toho, co zrovna mají (tj. zvýšit tím kvalitu svého života).
A kdybych teoreticky hledal nějakou hospodu na netu, tak absence webovek je čistě jejich problém, ne problém jejich konkurence. Myslím, že řešíš, co není potřeba řešit.
Absence webovek je ale přece zejména tvůj problém! Protože ty pak máš menší výběr, půjdeš dál a hůř se najíš. Co je ti do konkurenčního prostředí. Jasně že ta restaurace na tom bude bita, ale ty přece taky a o to ti jde, ne? A přitom proč? Rozhodl ses se ochudit úplně zbytečně, z nějakého podivného (bezpečnostního?) důvodu… (?).
Ty ses libovej. Tak tobe odpovim, aspon budes mit "studijni matros".
1) pouzivas ho standardne, to znamena, ze si tam das fotku, jmeno, email, neco lajknes, neco prectes. Napriklad. Co ti hrozi? Socialni site sou tak typicke pro "kradeze identity". Takze uz jenom tim standardnim pouzivanim se vystavujete tomuto riziku. Je na vas, jak si ho vyhodnotite. Ja XK mam a neresim, nekdo to resi a proto ji nema. Nesoudim.
2) XK te chte nechte stoji cas, ktery travis na siti. Nema to zadny primy financni dopad na tebe. Jen te to stoji cas. Mozna mene mozna vice. Ja uz sem o zruseni XK premyslel jen z toho duvodu, protoze se pristihnu, ze kdyz nemam co delat nebo se mi nechce neco delat, tak cumim na XK. Tedy vim, ze bych cas vyuzil jinak, pro me produktivneji. Ale je to jaksi "nakazlive".
Tady je dalsi duvod proc tam ucet proste nemit.
3) Na akci vetsi se vetsinou dohodneme za pouziti mailu a doodle. S prateli se da domluvit i mimo FB a bez neustaleho kontaktu na siti. Ja mam zname a kamardy. Kamaradi sou typicky lide, se kteryma mi vydrzi kontakt a "vztah" i za predpokladu, ze si nepiseme kazdej mesic a nevidime se treba rok. Pak mam zname, to sou ti lide, kteri v pripade nekontaktu vetsim jak par mesicu ztraci zajem o "kamaradstvi", takove lidi neresim.
Dale se kamarad vyznacuje tim, ze mi v zivote je ochoten pomoci i za cenu sveho diskomfortu. Ale mozna mate na XK v pratelich jen opravdove kamarady, ja bohuzel ne.
4) Ja mam stabilni 2 podniky a 1 zalozni. V kazdem si vzdy vyberu, chodim naslepo. Pro me je stejne dobra kvalitni hotovka za 70 jako burger za 250. Kvalitu zivota mi to neovlivnuje, ja sem spokojen kdyz mi chutna a dobre se najim.
Obcas si dam to, obcas to druhe.
5) Ja radeji dam na sve soukromu a ochranu dat. Chodim do restauraci na zakalde zkusenosti nebo doporuceni. Do nove restaurace vetsinou nejdu v pripade, ze nemam referenci. Stranka na FB a 100 lajku me nepresvedci o nicem. Doporuceni beru jen od "overenych" osob. Coz rozhodne neni Alena a Mana z XK.
Proc vubec na nekdo potrebuju resit jestli nekdo ma FB profil? To je jako nove meritko "normalnosti"? To by potom bylo normalni delat to, co delaj ostatni? Jako jestli opravdu smerujeme tam, kam ty naznacujes, nebo me to aspon tak prijde, tak to sme fakt uz v pekny pici. Delaj to vsichni, tak to delej taky, jinak ses curak.
Tak doufam, ze clovek tveho typu bude nekde nekdy sefovat lidem.... LOL