Mně se vejde 30 řádek kódu a bohatě mi to stačí. Pixelů mám stejně. Když potřebuji současně 2 zdrojáky, tak okno editoru rozpůlím. Mezi panely se přepínám klávesnicí, což je docela rychlé. Dávám přednost mobilitě a výdrži na baterky před výkonem a rozměry obrazovky.
Akorát že je poloviční velkost písma a člověk se za tím hrbí (a záda poděkují) a dřív si musí pořídit brejle, aby tam něco vůbec přečetl a nebo změní rozlišení jen na HD. Nehledě nato, že tyhle malý kraskyna maji kolikrát zkriplené klávesnice an hodí se to kolikrát je na Xichtoknihu a zápisky z Fildy.
Zatím jsem nepotkal nikoho, kdo by na svém extra velkém monitoru měl v editoru větší písmo než já. Zpravidla mají jen nějaké 9-12px blechy, takže na to na jejich super monitoru nevidím. A ještě se mnohým zalamují řádky, což na čitelnosti nepřidá.
Neni to o velikosti pisma, je to o tom, co se vejde na monitor. Na 24'' se mi vejde cca 70 radku a kdyz ho otocim na vysku tak 250 bez problemu. Kdr ma pravdu, prepinani mezi okny, tabama nebo cimkoliv jinym je naprosto otravne a neprakticke. Navic cist nejakou dokumentaci na takovem prtavem displeji je o oci a o zada. Na klavesnici se neda nic napsat a kdyz pripojis externi klavesnici, kompaktnost ztraci na vyznamu a je lepsi si koupit poradny notas, desktop nebo tablet s dokovaci stanici. A pro studenta, co si na 100% bude chtit zahrat neco jineho nez nejakou flash hru v prohlizeci to bude katastrofa. Kazdy, ktereho jsem na prednasce videl si nekdy zahral nejakou tu hru. At uz se jedna o zapas v Age of Empires 2, Counter Strike.* , Heroes of M&M nebo Trackmanii. S kamarady jsme toto delali bezne(alespon v 1. semestru, pak se staly prednasky zbytecnosti, protoze doma jsme se to naucili rychleji v lepsich podminkach + zbylo vice casu na mimoskolni aktivity) a nebyli jsme jedini.
@OP: Jak to je tedka pro prvaky bakalare na FITu? Mate nejake obory nebo porad to jsou obecne informacni technologie?