Ale to nemůže někdo, kdo si myslí, že Vim je IDE, pochopit Podle mě stejně žádnej vývoj neděláš, takže je to úplně jedno a na ty skriptíky v PHP to stačí.
Ale třeba tě podceňuju. Prostě na malém monitoru nemůžeš být moc rychlý a pokud ho preferuješ, je někde chyba.
Vim není IDE, ale je to skvělý textový editor, ve kterém se skvěle programuje a má vše, co ke své práci potřebuji.
Rychlost práce nesouvisí s rozměry monitoru. Občas dělám i na 3" monitoru a nemám s tím problém.
Je to už nějaký pátek, co jsem byl ve škole, ale prakticky v každém předmětu se používalo něco speciálního. Tohle IDE, tamten databázový manažer. Tenhle GIS. A v tomhle předmětu řešíme úlohy v Maple. A po celé studium mějte nainstalovaný Matlab. Při programování v běžných jazycích jako java/c/c++ si člověk mohl, do jisté míry, vybrat IDE. Při programování různého speciálnějšího HW (jednočipy, PLCčka, atd.) byla v podstatě nutnost mít to jediné správné IDE.
Moje VŠ znamenala instalaci obrovského množství různých programů s různým UI a běžícím na různých platformách (no vlastně jenom dvou, win a linux).
Ano, pokud je někdo zaběhaný v práci, kterou může dělat ve vimu a ten si nastavil k obrazu svému, tak asi může fungovat na 12 palcích. Jako student, který potřebuje instalovat a používat velkou rozmanitost různých programů bych teda koupě 12palcového displeje krutě litoval.