Jaký programovací jazyk zvolit?

javaman (ten nejlepší)

Re:Jaký programovací jazyk zvolit?
« Odpověď #150 kdy: 31. 07. 2016, 16:00:10 »
To není vlastní cesta, to je logika programování. Vlastní cestou jdeš ty, ale asi tě moc lidí následovat nebude. Třeba jen nemáš cit pro programování, takže ti přijde všechno hnusně zkomprimované v pořádku.

Přesně tak, prázdné řádky jsou fajn.

Ivan Nový

« Odpověď #151 kdy: 31. 07. 2016, 16:02:01 »
Pro ostatní - co to tady kurwa melete za sr*čky?

Já jim to říkám pořád :D

Chcete-li být kreativní, nesmíte se bát být směšný. Směšnost je totiž funkce, která vás má udržet na "feromonové stopě" vybraného řešení, proto je třeba překonat určitou bariéru, kterou překoná jen někdo, aby mohl najít i jiný směr. Často to končí nesmyslem, ale to přece nevadí, trh si to přebere.

Je to něco o čem píše Robert Musil v Muži bez vlastností, kde píše o smyslu pro možnost :-)

Tohle se mi líbí. Vždy, když se mi tu někdo směje kvůli nějakému mému výroku, si uvědomím, že jsem na cestě, které se ten posměváček bojí.

Pokud je někdo hloupý a drží a se přečtených cest, které nedávají smysl, tak bych tam moc možností neviděl. Na druhou stranu mít kreativitu bez logiky je také možnost. Můžeš vymýšlet plno věcí, včetně úplných píčoviny, ale nikdy nevíš, která z toho je dobrá. Tam už bych cestu viděl.

To ale nevíte nikdy, vždy o tom rozhodne trh, tedy rozhodne to, jak ostatní potřebují vaše řešení. Svět je dokonalý.

yF

« Odpověď #152 kdy: 31. 07. 2016, 16:35:19 »
hele javamene - zajimalo by me kdy stihas programovat kdyz travis 3/4 zivota psanim debilit na fora ...

Kit

« Odpověď #153 kdy: 31. 07. 2016, 16:36:29 »
To není vlastní cesta, to je logika programování. Vlastní cestou jdeš ty, ale asi tě moc lidí následovat nebude. Třeba jen nemáš cit pro programování, takže ti přijde všechno hnusně zkomprimované v pořádku.

Jdu vlastní cestou, pokud se řídím radami jednoho z nejprestižnějších mentorů?

Aby bylo jasno: Nic nemám hnusně zkomprimováno. Můj kód je velmi snadno čitelný. Krátké řádky, jednoduché a výstižné názvy proměnných a metod, krátký seznam formálních parametrů, krátké metody. Čistý kód.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #154 kdy: 31. 07. 2016, 16:41:20 »

Jdu vlastní cestou, pokud se řídím radami jednoho z nejprestižnějších mentorů?

Aby bylo jasno: Nic nemám hnusně zkomprimováno. Můj kód je velmi snadno čitelný. Krátké řádky, jednoduché a výstižné názvy proměnných a metod, krátký seznam formálních parametrů, krátké metody. Čistý kód.

Jestli je vás víc, kdo neumí programovat, tak asi není tvoje, no. Ale o tom už jsem psal, že pokud někdo radí blbosti a ty to následuješ, tak to není úplně ono. Hlavně jsi před chílí reagoval, že právě ty to neděláš, tak nevím.

Pokud ti v metodách chybí mezery, tak to bude asi pěkný hnus na poblití.

hele javamene - zajimalo by me kdy stihas programovat kdyz travis 3/4 zivota psanim debilit na fora ...

No, neni to jednoduchý, ale když jsi tak dobrý jako já, tak to dáš.

Lama

« Odpověď #155 kdy: 31. 07. 2016, 16:53:13 »
Hele, tady prima džob:
http://www.itnetwork.cz/programator-nabidka-prace-v-it/detail/234
Logistická aplikace hledá PHPkáře. Uděláš mě?
Zadavatel    
Jiřina Krásná
Tak pokud je opravdu K/k-rásná, tak bych ji klidně udělal... :P

Kit

« Odpověď #156 kdy: 31. 07. 2016, 17:06:35 »
Pokud ti v metodách chybí mezery, tak to bude asi pěkný hnus na poblití.

Mýlíš se. V metodách mi žádné mezery nechybí.

yF

« Odpověď #157 kdy: 31. 07. 2016, 19:03:05 »

No, neni to jednoduchý, ale když jsi tak dobrý jako já, tak to dáš.
[/quote]

aaa - tak pan je troll a idiot v jednom :) uz to chapu :)

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #158 kdy: 31. 07. 2016, 19:04:32 »
Myslím, že to chápeš špatně.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #159 kdy: 01. 08. 2016, 07:39:36 »
Vlastní cestou? Tak proč sem většinou posíláš cizí cesty? Typicky dávat mezery do metod je správné, ale podle tebe to v Clean code zatracují. Logicky je výhoda mít mezery v metodách a nepotřebuješ k tomu žádné knížky.
Dělej si se svými metodami co chceš, clean code nezná konkrétní případy, clean code například tvrdí, že komentáře jsou zbytečné, protože čistý kód je samodeskriptivní. Každopádně, pokud tvoříš metody s deskriptivním názvem, nerveš do nich 150 funkcionalit najednou a umíš kód dobře strukturovat, tak VĚTŠINOU jsou prázdné řádky i komentáře zbytečné. Pokud v kódu potřebuješ cokoliv oddělit prázdným řádkem, nebo i okomentovat, je k zamyšlení, jestli danou část kódu nevyčlenit do a místo komentu jí dát vhodný název. Je to jedno z dobrých kritérií, který ti pomůžou psát čitelnější kód.
 Jinak doporučuji v nicku místo (ten nejlepší) používat (neberte mě vážně), aby náhodou někdo nezačal ty tvoje kecy opravdu používat a nevznikla další neschopná lopata tvého formátu.

O

« Odpověď #160 kdy: 02. 08. 2016, 19:52:42 »
Vlastní cestou? Tak proč sem většinou posíláš cizí cesty? Typicky dávat mezery do metod je správné, ale podle tebe to v Clean code zatracují. Logicky je výhoda mít mezery v metodách a nepotřebuješ k tomu žádné knížky.
Dělej si se svými metodami co chceš, clean code nezná konkrétní případy, clean code například tvrdí, že komentáře jsou zbytečné, protože čistý kód je samodeskriptivní. Každopádně, pokud tvoříš metody s deskriptivním názvem, nerveš do nich 150 funkcionalit najednou a umíš kód dobře strukturovat, tak VĚTŠINOU jsou prázdné řádky i komentáře zbytečné. Pokud v kódu potřebuješ cokoliv oddělit prázdným řádkem, nebo i okomentovat, je k zamyšlení, jestli danou část kódu nevyčlenit do a místo komentu jí dát vhodný název. Je to jedno z dobrých kritérií, který ti pomůžou psát čitelnější kód.
 Jinak doporučuji v nicku místo (ten nejlepší) používat (neberte mě vážně), aby náhodou někdo nezačal ty tvoje kecy opravdu používat a nevznikla další neschopná lopata tvého formátu.

Hm, tyhle praktiky mi připomínají Havlíčkův epigram Originálnost.

Kit

« Odpověď #161 kdy: 02. 08. 2016, 20:14:17 »

Povídej, čemu jsi nerozuměl? Co je na tom pro tebe originálního?

Bill Gates

« Odpověď #162 kdy: 02. 08. 2016, 20:16:46 »
Stejně je to jedno, vše začalo a skončí s Céčkem.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #163 kdy: 02. 08. 2016, 20:26:11 »

Povídej, čemu jsi nerozuměl? Co je na tom pro tebe originálního?

Ty jsi tu originálnost v tom nenašel? Jsem jedinej na celým světě, kdo to tak dělá. A jsem nejvíc nejlepší, lepší než javaman. A to už je co říct :D

Kit

« Odpověď #164 kdy: 02. 08. 2016, 20:42:43 »
Ty jsi tu originálnost v tom nenašel? Jsem jedinej na celým světě, kdo to tak dělá. A jsem nejvíc nejlepší, lepší než javaman. A to už je co říct :D

Tak moment, když jsme dva (s Bobem tři), tak už to zas tak originální není.

Jistě, mám ke Clean Code určité výhrady, ale moc jich není.