Jaký programovací jazyk zvolit?

neviditelna ruka

Re:Jaký programovací jazyk zvolit?
« Odpověď #135 kdy: 30. 07. 2016, 23:25:16 »
Konzervstivizmus je socializmom burzoazneho establismentu.

Jedina skutocna pravica je libertarianizmus.

Kit

« Odpověď #136 kdy: 30. 07. 2016, 23:26:48 »
Co kdybychom se od politiky vrátili k Lispu, jako nejlepšímu programovacímu jazyku vůbec?

gl

« Odpověď #137 kdy: 30. 07. 2016, 23:48:45 »
Konzervstivizmus je socializmom burzoazneho establismentu.

Jedina skutocna pravica je libertarianizmus.

Kdyby měl buržoazní establišment dodržovat desatero, tak si svých peněz moc neužije. Jde jim jen o to, aby lůza nezatoužila po statku bližního svého.

Ivan Nový

« Odpověď #138 kdy: 31. 07. 2016, 11:06:03 »
Až na bod 8. ... p.  Nový vysvětluje... P. Nový nic nevysvětluje, jen recituje naučené básničky. Něco jak Klaus.
Abych vám přiblížil můj pracovní postup, jen popisuji model světa, který jsem si vytvořil. Názor o jeho platnosti si už musíte udělat sám. A v životě jsem nečetl ani jednu ekonomickou knihu, pokud se v některých ohledech s některými shoduji, znamená to, že jsme nezávisle došli k podobnému modelu reality :-))) S ekonomií je to podobné jako s programováním, než se hrabat v cizím kódu, kolikrát je rychlejší napsat vlastní :-)))

Lama

« Odpověď #139 kdy: 31. 07. 2016, 12:09:19 »
IN - občas by sis měl něco přečíst ať zbytečně nevymejšlíš již vymyšlený a ještě si myslíš, s jakou úžasnou novinkou jsi to přišel.

Pro ostatní - co to tady kurwa melete za sr*čky?

Ivan Nový

« Odpověď #140 kdy: 31. 07. 2016, 12:36:47 »
IN - občas by sis měl něco přečíst ať zbytečně nevymejšlíš již vymyšlený a ještě si myslíš, s jakou úžasnou novinkou jsi to přišel.

Já si tedy spíš myslel, že je to blbost, a vidíte, prý to byla cesta k funkčnímu řešení, což mě těší :-)

Chcete-li být kreativní, nesmíte se bát být směšný. Směšnost je totiž funkce, která vás má udržet na "feromonové stopě" vybraného řešení, proto je třeba překonat určitou bariéru, kterou překoná jen někdo, aby mohl najít i jiný směr. Často to končí nesmyslem, ale to přece nevadí, trh si to přebere.

Je to něco o čem píše Robert Musil v Muži bez vlastností, kde píše o smyslu pro možnost :-)

Kit

« Odpověď #141 kdy: 31. 07. 2016, 12:49:18 »
Chcete-li být kreativní, nesmíte se bát být směšný. Směšnost je totiž funkce, která vás má udržet na "feromonové stopě" vybraného řešení, proto je třeba překonat určitou bariéru, kterou překoná jen někdo, aby mohl najít i jiný směr. Často to končí nesmyslem, ale to přece nevadí, trh si to přebere.

Je to něco o čem píše Robert Musil v Muži bez vlastností, kde píše o smyslu pro možnost :-)

Tohle se mi líbí. Vždy, když se mi tu někdo směje kvůli nějakému mému výroku, si uvědomím, že jsem na cestě, které se ten posměváček bojí.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #142 kdy: 31. 07. 2016, 13:05:43 »

Já jim to říkám pořád :D

Tohle se mi líbí. Vždy, když se mi tu někdo směje kvůli nějakému mému výroku, si uvědomím, že jsem na cestě, které se ten posměváček bojí.

Pokud je někdo hloupý a drží a se přečtených cest, které nedávají smysl, tak bych tam moc možností neviděl. Na druhou stranu mít kreativitu bez logiky je také možnost. Můžeš vymýšlet plno věcí, včetně úplných píčoviny, ale nikdy nevíš, která z toho je dobrá. Tam už bych cestu viděl.

Lama

« Odpověď #143 kdy: 31. 07. 2016, 13:26:43 »
Nový - jeden o voze, druhej o koze. Což je u Novýho obvyklé.

ticitus

« Odpověď #144 kdy: 31. 07. 2016, 13:34:48 »
Jednoznacne c. Podsunuta podotazka o vydelku a uplatneni s tim samozrejme souvisi, ale je to o cloveku - jestli chce byt nekomu prospesny, je-li altruista a spousty dalsiho. Ceckem se da napsat prakticky vsechno, i vyssi jazyk atd. Takze guru programatorovi staci perfektni znalost c, samozrejme vcetne jeho zdrojaku a nikdo na nej nema.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #145 kdy: 31. 07. 2016, 13:50:26 »
Že nesežene žádnou práci, to je vedlejší, co? :D Nevím, jestli si viděl mzdy u C, ale pokud bys chtěl 180 jako ten tvůj modelový týpek, tak celkem rychle zjistí, že nejlepší je nepracovat vůbec.

Kit

« Odpověď #146 kdy: 31. 07. 2016, 14:35:11 »

Pokud je někdo hloupý a drží a se přečtených cest, které nedávají smysl, tak bych tam moc možností neviděl. Na druhou stranu mít kreativitu bez logiky je také možnost. Můžeš vymýšlet plno věcí, včetně úplných píčoviny, ale nikdy nevíš, která z toho je dobrá. Tam už bych cestu viděl.

No právě. Když vidím, jak se ostatní drží přečtených cest, které nedávají smysl a vesele se přitom plácají po zádech, tak mi nezbývá, než jít vlastní cestou. Když ji tady popíši, tak ti, kterým se to líbí, zpravidla mlčí a ti, kterým se to nelíbí, bučí.

hu

« Odpověď #147 kdy: 31. 07. 2016, 14:36:13 »
Že nesežene žádnou práci, to je vedlejší, co? :D Nevím, jestli si viděl mzdy u C, ale pokud bys chtěl 180 jako ten tvůj modelový týpek, tak celkem rychle zjistí, že nejlepší je nepracovat vůbec.

Pokud bude hlavnim kriteriem vyse kompenzace, doporucoval bych ABAP a zahakovat treba v CEZu nebo jinym korporatu. Akorat se z toho clovek asi brzo pobleje nebo se ufetuje kokesem.

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #148 kdy: 31. 07. 2016, 14:49:01 »
No právě. Když vidím, jak se ostatní drží přečtených cest, které nedávají smysl a vesele se přitom plácají po zádech, tak mi nezbývá, než jít vlastní cestou. Když ji tady popíši, tak ti, kterým se to líbí, zpravidla mlčí a ti, kterým se to nelíbí, bučí.

Vlastní cestou? Tak proč sem většinou posíláš cizí cesty? Typicky dávat mezery do metod je správné, ale podle tebe to v Clean code zatracují. Logicky je výhoda mít mezery v metodách a nepotřebuješ k tomu žádné knížky.

Pokud bude hlavnim kriteriem vyse kompenzace, doporucoval bych ABAP a zahakovat treba v CEZu nebo jinym korporatu. Akorat se z toho clovek asi brzo pobleje nebo se ufetuje kokesem.

Hlavní kritérium je C za normální peníze. Takže tak 120+. Jenže ty nenajdeš práci často ani za 80.

Kit

« Odpověď #149 kdy: 31. 07. 2016, 15:01:42 »

Vlastní cestou? Tak proč sem většinou posíláš cizí cesty? Typicky dávat mezery do metod je správné, ale podle tebe to v Clean code zatracují. Logicky je výhoda mít mezery v metodách a nepotřebuješ k tomu žádné knížky.

Aha, takže ty jdeš vlastní cestou, protože jsi přesvědčen, že dávat prázdné řádky do metod je správné. Mně to nevadí, klidně si tak programuj. Jen v tom nevidím žádnou logiku.

Mezery do metod samozřejmě patří, jinak by se nám slily identifikátory s klíčovými slovy a program by nešel ani přeložit. Výjimkou je Fortran, který všechny mezery ignoruje a je tedy jedno, zda tam nějaké máš.