Jaký programovací jazyk zvolit?

Re:Jaký programovací jazyk zvolit?
« Odpověď #60 kdy: 27. 07. 2016, 21:20:16 »
Tak.... a troll má po ptákách :D SMRT JAVĚ!!! :D :D :D

javaman (ten nejlepší)

« Odpověď #61 kdy: 27. 07. 2016, 21:31:27 »
Pak je tu Java, která zvládne všechno a ještě lépe.

Jinak Kit a trollovat? To nééé :D Nikdy :D

Už jsi zjistil, jaké instrukce jsou v prvních 4 bajtech souboru .class a pro který procesor jsou určeny?

Evidentně o Javě moc nevíš, tak se odborníků neptej na blbosti. Já ti jasně naznačil, kde se to používá, ale ty si pořád meleš nějaké svoje nesmysly. Vím, že rád trolluješ jako brácha zboj, ale stejně...

javaman the only one

« Odpověď #62 kdy: 27. 07. 2016, 22:04:58 »
Java je nejlepší úplně na všechno. Jen lopata přece dělá jednoduché věci jednoduše, když to jde složitě.

Kit

« Odpověď #63 kdy: 27. 07. 2016, 22:14:39 »
Java je nejlepší úplně na všechno. Jen lopata přece dělá jednoduché věci jednoduše, když to jde složitě.

Tak k takovému lopaťáctví se hlásím dobrovolně.

Lama

« Odpověď #64 kdy: 27. 07. 2016, 22:38:37 »
Vážně se každá debata musí umlátit lopatama?  ???

Youda

« Odpověď #65 kdy: 27. 07. 2016, 23:36:29 »

Uz jsem cely nadrzeny na prvni OS napsany v Jave.

Android, uz jsi o tom slysel?
Momentalne nejrozsirenejsi OS na tehle planete.

Jo, a krome vlastni Javy to este pouziva nizkourovnovy hardware abstraction layer postaveny na orezanem Linux kernelu + par nativnich nizkourovnovych knihoven napr pro OpenGL.

Radovan.

« Odpověď #66 kdy: 28. 07. 2016, 00:35:47 »

Jo, a krome vlastni Javy to este pouziva nizkourovnovy hardware abstraction layer postaveny na orezanem Linux kernelu + par nativnich nizkourovnovych knihoven napr pro OpenGL.
Android je GUI a aplikace, samotný OS pod tím je v C ;-)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 28. 07. 2016, 06:32:26 »
A co Occamova břitva? To je moc lopaťácký? :D

Martin

« Odpověď #68 kdy: 28. 07. 2016, 08:42:56 »
Když je Java superrychlá, proč potom existují wrappery jako jblas? Nešlo by to v Javě napsat rychlejší?

Výpočet PI v Javě může stejně rychlý jako v C, protože se k tomu nepožívají objekty. Záleží na optimalizačních schopnostech překladače C a JIT v JVM. Totéž platí i o Javascriptu. Teoreticky může v Javě vadit zásobníková instrukční sada, ale to už snad JITy zvládly.

C++ je výkonnější při používání objektů na zásobníku a při vnořování struktur do větších struktur. Obojí je syntaktický cukr a výsledný strojový kód je stejný jako při použití jednoduchých proměnných. Třída v C++ je jen struktura (pro hnidopichy, i s virtuálními metodami je to struktura, jen tam jsou "neviditelné" pointery). Je tedy možné psát esteticky a strukturovaně "zadarmo", tj. bez přidané runtimeové režie.

Vnořování struktur v C++ je jen strukturované pojmenování jednoduchých proměnných v jedné velké struktuře. V Javě takto vnořovat nejde, jde jen vložit pointer na "vnořený" objekt, což není "zadarmo".

Objekty na zásobníku se hodí např. při výpočtech s vektory. V C++ jde napsat třída vektoru s přetíženými operátory a s objekty lze poskládat matematický výraz. Přitom jsou nulové režie na vytváření objektů, stejně jako ve výrazu se skalárními čísly.

jurdo

« Odpověď #69 kdy: 28. 07. 2016, 09:02:53 »

jaj to preto je taky pomaly a vyzaduje poriadny HW, aby to poriadne slapalo, aj ked to niekedy nestaci.

gamer

« Odpověď #70 kdy: 28. 07. 2016, 09:06:10 »
Výpočet PI v Javě může stejně rychlý jako v C, protože se k tomu nepožívají objekty. Záleží na optimalizačních schopnostech překladače C a JIT v JVM. Totéž platí i o Javascriptu. Teoreticky může v Javě vadit zásobníková instrukční sada, ale to už snad JITy zvládly.
http://benchmarksgame.alioth.debian.org/u64q/java.html
pidigits: Java 3.11 sekund, C 1.73 sekund. Máš tam zdrojáky, tak se ukaž, jak to uděláš v Jave stejně rychlé jako v C. Můžeš použít libovolný JIT i JVM.

« Odpověď #71 kdy: 28. 07. 2016, 11:12:54 »
Můžete mi někdo vysvětlit, proč si tu poměřujete penisy, místo aby jste se věnovali OPovo otázce?

« Odpověď #72 kdy: 28. 07. 2016, 11:31:14 »
http://benchmarksgame.alioth.debian.org/u64q/java.html
pidigits: Java 3.11 sekund, C 1.73 sekund. Máš tam zdrojáky, tak se ukaž, jak to uděláš v Jave stejně rychlé jako v C. Můžeš použít libovolný JIT i JVM.

Možná na nějakém JOPu (http://www.jopdesign.com/perf.jsp) poměrně v poho ;-)

Můžete mi někdo vysvětlit, proč si tu poměřujete penisy, místo aby jste se věnovali OPovo otázce?

myslím, že už si z těch odpovědí zde udělal obrázek o tom, co se zde může dozvědět... a buď má jasno, nebo už hledá někde jinde ;-)

Radovan.

« Odpověď #73 kdy: 28. 07. 2016, 12:03:31 »
Odpověď je tady: http://www.root.cz/zpravicky/c-je-nejvyznamnejsim-jazykem-roku-2016-tvrdi-studie-ieee/ ;D

gamer: Zkus to přepsat do Matlabu a hlavně do FORTRANu, ale maximálně F77 nebo radši staršího. Ať zvítězí brutální síla ;-)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 28. 07. 2016, 12:11:39 »
Já mu v tom jasno udělám - začni v C a zbytek půjde sám. Jenom se vyhni Javě, protože by se taky mohlo stát, že pak budeš muset spolupracovat s tlupou javamanů a to bys asi nedal. Navíc v Javě dnes dělá spousta chytráků, což začíná poněkud snižovat cenu jejich práce. Velký zájem je prý třeba o Ruby, ale mně ten jazyk nějak k srdci nepřirostl (respektive mi nenabídl nic, co bych neudělal v něčem jiném). Případně není špatný do začátku ani ten Python - tak nějak tě automaticky naučí pěkně strukturovat kód :) Každopádně se do začátku pokus vyhnout prostředím pro vývoj, na to budeš mít čas později, syntax highlighting je fajn, ale nějaké automatické doplňování a podobné serepetičky, to je lepší si to ze začátku pěkně vypsat, víc se tím naučíš. Stejně tak bych se vyhnul alespoň pro začátek všemožným frameworkům. Na nějaké vydělávání si programováním minimálně na rok zapomeň a pak se uvidí, jestli to odložíš o další rok, nebo o dva.