Tuxik:
cize podla teba, ti co ovladaju C#/Javu, tak su lemplove a robia polyfunkcne utilitky? Co maju vsetci robit C/C++ alebo Assembler? To by som sa pozrel, ako sa da urobit v C++ alebo Assemblery nejaky web. Ale suhlasim, ze dnes je to samy web a nic poriadne. Vsetko sa nejak zlepi, nejak to funguje a ide sa dalej. Ale samozrejme v C# sa daju robit veci fakt na urovni a rychlejsie.
Každý jazyk má nějaké uplatnění, nějaká pravidla, nějaké výhody a nevýhody. C#/Java patlalové jsou podle mě momentálně přemnožení. Řeknu příklad - začínal jsem s BASICem, přišel Pascal, logickým krokem byl ASM, ať už samostatně, nebo jako includovaný věci do pascalu, potom přišlo C, opět v kombinaci s ASM, kde bylo třeba něco opravdu rychle. A podobně to bylo u většiny lidí, které jsem znal. Na různé další, nekritické, úlohy jsem se "naučil" PERL, C++ nemám rád, ale taky v něm nějakou základní orientaci mám, už jsem byl nucen upravovat i nějaké staré COBOLoviny a taky to jde. PHP, HTML, CSS, JS jako webopatlalo je celkem samozřejmost. I v BASHi jde vyřešit spousta věcí. A to se neživím programováním, i když mi někdy dost usnadňuje práci, když si něco umím spíchnout. A po mnoha letech praxe, dřiny a odříkání mi klidně řekne studentík, že zrovna Java, nebo C# je jediná správná cesta, že je nejlepší a všichni ostatní jsou looseři. Ano, i Java a C# mají svoje místo, ale není to všelék, není to na všechno a není to tak cool, jak si spousta lidí myslí. Klasický hřebík pro patlala: Super, aplikace funguje, máš to krásný a teď to pustíme do produkce pro 4000 uživatelů, jo? Výsledek je z 95 procent myslím jasný...