Vadný HDD - náhradní PCB?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Vadný HDD - náhradní PCB?
« Odpověď #15 kdy: 05. 07. 2016, 07:51:54 »
@pistelak: A co ranni stolice? Vsechno dobry? Nemas infikovanou pistel?

Ondro

« Odpověď #16 kdy: 05. 07. 2016, 08:47:01 »
Swap elektroniky funguje, pokud je to stejna PCB, revize FW a pokud se prepaji EEPROM s konfiguraci disku z puvodni PCB. Bez prepajeni EEPROM je to marna snaha.

Toto plati pre nove disky. Toto je dost stara vykopavka bez AF a u tohto disku by este mal fungovat jednoduchy swap elektroniky.

pistelak

« Odpověď #17 kdy: 05. 07. 2016, 09:55:08 »
JardaP . = již 5449 zbytečných postů

ByCzech

• 1 862
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 05. 07. 2016, 12:29:46 »
@Jarda_P & @Jenda

Teda pánové, proč ze sebe děláte blbce? Označit myší uvedený typ disku, kliknout pravou myší a zvolit "Vyhledat..." zvládne šestileté dítě. Databáze v hlavě netřeba, od toho je právě obrovskou databází Internet. Tazatel dal (narozdíl od jiných jak to tady často bývá) vše přesně, žádal o pomoc odborníky, u kterých je šance na pomoc výrazně větší než od prudičů, či někoho kdo třeba desku má ale vůbec tomu nerozumí. Uvedená deska se vyskytuje napříč různými kapacitami disku, takže kecy o tom, že měl napsat kapacitu jsou jen trolováním.
Z uvedeného čísla disku navíc jde jasně poznat už pohledem, že se jedná o Western Digital 320 GB (WD3200AAKS-00VYA0) a dotaz na Google to potvrdí, ale to se v tom opravdu musíte vyznat, pokud se nevyznáte, tak držkováním, že něco tazatel nedodal, jen ukazujete na to, jací jste brouci Pytlíci.

Já osobně to přesně jak píšu udělal, z dodaných informací jsem pochopil, že jde pravděpodobně o 320 GB, takže jsem věděl o jakých potenciálních kandidátech disků se tu mluví, jednoduchým dotazem na Google jsem si to ověřil, juknul do šuplíků jestli se mi tu něco takového válí. Bohužel nemám, tak jsem nepsal zbytečné příspěvky. Přiznejte se, že vám nejde o možnost vypomoct kolegovi, ale o vytahování se, prudění, povyšování, živení mindráků či chlazení žáhy kvůli toho, že vám stará včera nedala ap.?!

dustin

« Odpověď #19 kdy: 05. 07. 2016, 12:55:35 »
Přesně tak

Jenda

« Odpověď #20 kdy: 05. 07. 2016, 14:44:29 »
@Jarda_P & @Jenda

Teda pánové, proč ze sebe děláte blbce? Označit myší uvedený typ disku, kliknout pravou myší a zvolit "Vyhledat..." zvládne šestileté dítě.

Je to tazatel, kdo chce od lidí pomoct, ne opačně…

Přiznejte se, že vám nejde o možnost vypomoct kolegovi, ale o vytahování se, prudění, povyšování, živení mindráků či chlazení žáhy kvůli toho, že vám stará včera nedala ap.?!

Ne, špatně, ve skutečnosti jsem agent farmaceutické lobby a Monsanta.

ByCzech

• 1 862
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 05. 07. 2016, 15:07:13 »
@Jarda_P & @Jenda

Teda pánové, proč ze sebe děláte blbce? Označit myší uvedený typ disku, kliknout pravou myší a zvolit "Vyhledat..." zvládne šestileté dítě.

Je to tazatel, kdo chce od lidí pomoct, ne opačně…

Přiznejte se, že vám nejde o možnost vypomoct kolegovi, ale o vytahování se, prudění, povyšování, živení mindráků či chlazení žáhy kvůli toho, že vám stará včera nedala ap.?!

Ne, špatně, ve skutečnosti jsem agent farmaceutické lobby a Monsanta.

Děkuji za potvrzení domněnky, že vám nešlo o pomoc, ale o prudění. Tazatel dal vše co bylo pro pomoc potřeba, prokázaná věc, protože kdo chtěl/uměl pomohl a nic dalšího nepotřeboval nebo se alespoň snažil. Kdo nechtěl prudil.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

Jenda

« Odpověď #22 kdy: 05. 07. 2016, 15:19:07 »
Tazatel dal vše co bylo pro pomoc potřeba, prokázaná věc, protože kdo chtěl/uměl pomohl a nic dalšího nepotřeboval nebo se alespoň snažil.

Tímto způsobem je možné obhájit například i položení dotazu, kde bude klíčová informace zašifrována slovníkovým heslem. Kdo chce/umí si to přece snadno crackne.

ByCzech

• 1 862
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 05. 07. 2016, 15:27:15 »
Tazatel dal vše co bylo pro pomoc potřeba, prokázaná věc, protože kdo chtěl/uměl pomohl a nic dalšího nepotřeboval nebo se alespoň snažil.

Tímto způsobem je možné obhájit například i položení dotazu, kde bude klíčová informace zašifrována slovníkovým heslem. Kdo chce/umí si to přece snadno crackne.

Jestli jste si dobře všiml, tazatel nic obhajovat nemusel. Tento postoj mají ti co chtěli pomoct nebo pomáhali, takže váš argument je úplně mimo. Tímto považuji vše důležité ohledně diskuze za vyslovené.

« Odpověď #24 kdy: 05. 07. 2016, 18:15:09 »
Pánové experti, to označení je samozřejmě naprosto vyhovující, protože přesné. Dal jsem WD3200AAKS do naší databáze komponent v evidenci majetku a vidím, že těch disků máme asi 30, z toho většinu v počítačích určených na repas, několik disků je vyřazených (=vadných, ty možná některé budou ještě v krabici k recyklaci). Takže se můžu podívat na verzi desky, ale až ve čtvrtek. Ty disky jsou z let 2004-2007.
Tedy pokud je to stále aktuální, prosím potvrdit mailem na bohous@gmail.com - přece jen většinu těch disků budu muset vymontovat z bedny, abych viděl na desku, tak ať to nedělám zbytečně.

Jenda

« Odpověď #25 kdy: 05. 07. 2016, 18:32:39 »

Jestli jste si dobře všiml, tazatel nic obhajovat nemusel.
WTF? Kde jsem napsal, že měl něco obhajovat tazatel?

mmbb

« Odpověď #26 kdy: 05. 07. 2016, 19:02:18 »
Leží mi tu PCB 2061-701444-700 AA (foto: http://imgur.com/a/owEoP), které by mělo být z WD2500AAKS-00SBA0 (podle googlu, disk už nemám). Jestli chceš, můžu poskytnout.

SB

« Odpověď #27 kdy: 07. 07. 2016, 12:27:08 »
Od toho je snad Google - zjistit co to je za disk trva kolik, 10 vterin?

To jakože tazatel něco chce a místo, aby to jednou podrobně popsal, tak to za něj 10 lidí bude extra hledat? Tak to běžte do prde*e.

ByCzech

• 1 862
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 07. 07. 2016, 13:18:30 »
Od toho je snad Google - zjistit co to je za disk trva kolik, 10 vterin?

To jakože tazatel něco chce a místo, aby to jednou podrobně popsal, tak to za něj 10 lidí bude extra hledat? Tak to běžte do prde*e.

Když z dodaných jasných dat pomoct neumíte, tak vás do toho nikdo nenutí. Klidně to nechte schopnějším, žádný problém. Ušetříte si tak prudění zbytečnými zprávami.

Jenda

« Odpověď #29 kdy: 07. 07. 2016, 19:42:14 »
Když z dodaných jasných dat pomoct neumíte, tak vás do toho nikdo nenutí. Klidně to nechte schopnějším, žádný problém. Ušetříte si tak prudění zbytečnými zprávami.

Ber to jako radu, jak příště získat podporu více potenciálních rádců.