Od toho je snad Google - zjistit co to je za disk trva kolik, 10 vterin?
Ne. On dal na fórum požadavek, takže je jeho morální povinností dobrovolníkům co nejvíce usnadnit jeho vyřešení. Správně měl marketingové označení dokonce napsat přímo do předmětu, např. Sháním náhradní elektroniku disku AB Orange 80 MB. Myšlenka, že každý, co chce pomoci, to bude označovat a klikat na Google search (ano, samozřejmě věřím tomu, že to každý vyhledávač najde hned), aby zjistil, že takový disk stejně nemá, je zcestná.
Pan Tomas Ruzicka PŘESNĚ napsal, co potřebuje: PCB 2060-701444-004 Rev A z WD disku.
Jenže já v hlavě nenosím čísla desek a v soupisu hardware, mám-li soupis hardware, určitě nemám číslo desky. Takže se na to vybodnu. Zatímco kdyby napsal, že to je WD Blue 320 GB, tak si nejspíš vzpomenu, jestli jsem nějaké takové někdy držel, a když jo, tak se půjdu podívat, jestli má desku tohoto čísla.
Myslím, že člověk, který disponuje elektronikami z mnoha různých disků, pozná hned o co jde.
Nepravda. Třeba já můžu zařídit elektroniku různých disků, protože na matfyzu je z nějakého důvodu zvykem, že se vadné disky hned nevyhazují, ale štosují v polici. Uvedené označení mi ale nic neřeklo. (bohužel pro tazatele je jich většina Seagate)
Dej už s tím pokoj. Tazatel uvedl přesně, co bylo potřeba. Nějaké popisy disku by byly stejně na nic, když záleží na přesném typu desky.
Čekal bych, že ta přesná revize desky se nevyráběla 15 let. Takže informace, že jde o 320GB disk, se hodí k tomu, aby se zhruba určilo, že to nebude poslední čtyřterový ani cosi z roku 2000.