Vadný HDD - náhradní PCB?

Tomas Ruzicka

Vadný HDD - náhradní PCB?
« kdy: 04. 07. 2016, 19:27:23 »
Zdravim panove a damy,

nenasel by se u nekoho z vas nepotrebny HDD WD s PCB 2060-701444-004 Rev A ? HDD meho skoro-tchana (WD3200AAKS-00VYA0) dostal "kopanec" a bohuzel nemel zrovna nejaktualnejsi zalohu :-(

Predem dekuji!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Vadný HDD - náhradní PCB?
« Odpověď #1 kdy: 04. 07. 2016, 21:20:59 »
Clovece, napiste sem aspon, jakou to melo kapacitu a jestli z notebooku nebo desktopu, aby clovek aspon vedel, jestli se ma snazit z hromady neco vyhrabat.

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 04. 07. 2016, 21:36:47 »
Tak hlavně mám neblahý pocit, že tyhle transplantace u novějších disků už jaksi nefungujou.

NO-BO-DY

« Odpověď #3 kdy: 04. 07. 2016, 23:16:33 »
Clovece, napiste sem aspon, jakou to melo kapacitu a jestli z notebooku nebo desktopu, aby clovek aspon vedel, jestli se ma snazit z hromady neco vyhrabat.

Vždyť to napsal - je to 3,5" 320GB WD Blue...

{JardaP . = již 5444 zbytečných postů :-)}

Jinak mám PWB 2060-701444-004 REV nic z disku WD1700AAJS - funčkní disk  - ten můžu dát;
mám i PWB 2060-701444-004 REV A z disku WD3200AAJS - funkční disk - ten dát nemůžu - obsahuje data.

Swap elektroniky by měl fungovat i  té 160GB, jestli ale není v háji motor.

Jenda

« Odpověď #4 kdy: 04. 07. 2016, 23:27:43 »

Bohužel ne všichni v hlavě nosí databázi, aby z WD3200AAKS-00VYA0 hned viděli tyto informace.

ptc

« Odpověď #5 kdy: 04. 07. 2016, 23:38:23 »
Od toho je snad Google - zjistit co to je za disk trva kolik, 10 vterin?

Swap elektroniky funguje, pokud je to stejna PCB, revize FW a pokud se prepaji EEPROM s konfiguraci disku z puvodni PCB. Bez prepajeni EEPROM je to marna snaha.

NO-BO-DY

« Odpověď #6 kdy: 04. 07. 2016, 23:44:47 »

Bohužel ne všichni v hlavě nosí databázi, aby z WD3200AAKS-00VYA0 hned viděli tyto informace.

Pan Tomas Ruzicka PŘESNĚ napsal, co potřebuje: PCB 2060-701444-004 Rev A z WD disku. Stejné PCB mají disky různé velikosti i napříč různými modelovými označeními. Připomínky začínající "Člověče...!" jsou tu zbytečné. Myslím, že člověk, který disponuje elektronikami z mnoha různých disků, pozná hned o co jde. Já jsem také hned věděl, do kterého šuplíku sáhnout. Tady je ovšem spíše zvykem, vyjadřovat se ke všemu.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 05. 07. 2016, 00:03:34 »

Tak urcite. Vsichni se hned vrhnou na Google, aby si vygooglovali typove oznaceni a mohli zacit premyslet, jestli se jim takova vec doma vali. A to proto, ze nekdo neumi polozit otazku a dodat detaily.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 05. 07. 2016, 00:07:19 »

Ne, o toho je tazatel.

“Judge a man by his questions rather than by his answers.” (Voltaire)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 05. 07. 2016, 00:11:46 »
Pan Tomas Ruzicka PŘESNĚ napsal, co potřebuje: PCB 2060-701444-004 Rev A z WD disku. Stejné PCB mají disky různé velikosti i napříč různými modelovými označeními.

Ano, to je krasne. Nicmene dalsi informace umozni zasadit disk do historickeho kontextu. Clovek si snaze vybavi, ze nekde videl nejaky WD Blue nez ze nekde videl PCB 2060-701444-004 Rev A. Ale mozna, ze vy to mate presne obracene a pamatujete si cisla vsech HD, co vam prosly rukama.

NO-BO-DY

« Odpověď #10 kdy: 05. 07. 2016, 00:20:13 »
Swap elektroniky funguje, pokud je to stejna PCB, revize FW a pokud se prepaji EEPROM s konfiguraci disku z puvodni PCB. Bez prepajeni EEPROM je to marna snaha.

Jistě, předpokládám, že pan Tomáš Růžička již četl třeba tohle: http://www.hddzone.com/western_digital_pcb_swap_replacement_guide.html, když poptává elektroniku k disku.

dustin

« Odpověď #11 kdy: 05. 07. 2016, 00:22:11 »
Dej už s tím pokoj. Tazatel uvedl přesně, co bylo potřeba. Nějaké popisy disku by byly stejně na nic, když záleží na přesném typu desky.

čtenář

« Odpověď #12 kdy: 05. 07. 2016, 00:24:10 »
Taky se divím jak se tu do něj někteří navážíte, že nenapsal prodejní název disku.

Smutný pro člověka je, že Google dal výsledek na dvě kliknutí myši v prohlížeči.

Elektronika disků není specifická jen na jeden konkretní disk jak někteří to tu neví:

http://www.hddzone.com/wd-2060701444004-pcb-p-76.html

Jenda

« Odpověď #13 kdy: 05. 07. 2016, 01:16:59 »

Ne. On dal na fórum požadavek, takže je jeho morální povinností dobrovolníkům co nejvíce usnadnit jeho vyřešení. Správně měl marketingové označení dokonce napsat přímo do předmětu, např. Sháním náhradní elektroniku disku AB Orange 80 MB. Myšlenka, že každý, co chce pomoci, to bude označovat a klikat na Google search (ano, samozřejmě věřím tomu, že to každý vyhledávač najde hned), aby zjistil, že takový disk stejně nemá, je zcestná.

Pan Tomas Ruzicka PŘESNĚ napsal, co potřebuje: PCB 2060-701444-004 Rev A z WD disku.

Jenže já v hlavě nenosím čísla desek a v soupisu hardware, mám-li soupis hardware, určitě nemám číslo desky. Takže se na to vybodnu. Zatímco kdyby napsal, že to je WD Blue 320 GB, tak si nejspíš vzpomenu, jestli jsem nějaké takové někdy držel, a když jo, tak se půjdu podívat, jestli má desku tohoto čísla.

Myslím, že člověk, který disponuje elektronikami z mnoha různých disků, pozná hned o co jde.

Nepravda. Třeba já můžu zařídit elektroniku různých disků, protože na matfyzu je z nějakého důvodu zvykem, že se vadné disky hned nevyhazují, ale štosují v polici. Uvedené označení mi ale nic neřeklo. (bohužel pro tazatele je jich většina Seagate)

Dej už s tím pokoj. Tazatel uvedl přesně, co bylo potřeba. Nějaké popisy disku by byly stejně na nic, když záleží na přesném typu desky.

Čekal bych, že ta přesná revize desky se nevyráběla 15 let. Takže informace, že jde o 320GB disk, se hodí k tomu, aby se zhruba určilo, že to nebude poslední čtyřterový ani cosi z roku 2000.

pistelak

« Odpověď #14 kdy: 05. 07. 2016, 06:14:44 »

Ne. On dal na fórum požadavek, takže je jeho morální povinností dobrovolníkům co nejvíce usnadnit jeho vyřešení. Správně měl marketingové označení dokonce napsat přímo do předmětu, např. Sháním náhradní elektroniku disku AB Orange 80 MB. Myšlenka, že každý, co chce pomoci, to bude označovat a klikat na Google search (ano, samozřejmě věřím tomu, že to každý vyhledávač najde hned), aby zjistil, že takový disk stejně nemá, je zcestná.

Pan Tomas Ruzicka PŘESNĚ napsal, co potřebuje: PCB 2060-701444-004 Rev A z WD disku.

Jenže já v hlavě nenosím čísla desek a v soupisu hardware, mám-li soupis hardware, určitě nemám číslo desky. Takže se na to vybodnu. Zatímco kdyby napsal, že to je WD Blue 320 GB, tak si nejspíš vzpomenu, jestli jsem nějaké takové někdy držel, a když jo, tak se půjdu podívat, jestli má desku tohoto čísla.

Myslím, že člověk, který disponuje elektronikami z mnoha různých disků, pozná hned o co jde.

Nepravda. Třeba já můžu zařídit elektroniku různých disků, protože na matfyzu je z nějakého důvodu zvykem, že se vadné disky hned nevyhazují, ale štosují v polici. Uvedené označení mi ale nic neřeklo. (bohužel pro tazatele je jich většina Seagate)

Čekal bych, že ta přesná revize desky se nevyráběla 15 let. Takže informace, že jde o 320GB disk, se hodí k tomu, aby se zhruba určilo, že to nebude poslední čtyřterový ani cosi z roku 2000.

Nejsi ty programátor ? Nebo debil ?