Ahoj.
Par spoluziakov prestupilo na Mgr. na CVUT a viac krat by tam nesli. Z MFF boli zvyknuti, ze vela problemov riesia sami a hladaju, ako ich riesit. Ked sa zaseknu, tak konzultacia. Co bol obcas dvojsecny mec, lebo vela ludi riesilo problemy dost blbe. Ale zas, ono Ti to da pomerne mnoho. Potom, co predstupili na CVUT, boli sklamany, lebo dostavali problem a presny postup ako to riesit, teda oni to defakto iba implementuju. To im asi vadi najviac, co som sa ich pytal.
Na MFF dost zavisi od programu. Sice su teraz nejake nove, co vyucujucu sa velmi nemenia. Niektori su skveli, niektori priemerni, niektori neschopdni pedagogovia. Ale fakt malokedy sa stane, ze ak niekto nieco prednasa, tak v tom obore nebude dobry. Ze ak si aj k tym nechopnym pedagogom najdes castu a naucis sa s nimi hovorit, budes z toho tazit. Ono defacto iba staci davat bacha, na co sa clovek pyta. I ti neschopni pedagogovia vedia na otazku odpovedat pomerne presne, i ked to studentovi nie vzdy musi davat zmysel.
Ako funguje SW engineerstvo na MFF neviem, tam nemam vela kamosov ale aspon o tych zopar vyucujucich co viem, tak su vacsinou extratriedy. Ale pre mna osobne taky obor nema vyznam studovat, lebo SW engineerstvo ak potrebujes, naucis sa v praxi. Ale ty asi fungujes inac. Ja dostanem problem a vyriesim ho, po ceste sa naucim, co bude treba. Co sa tyka zamestania, tak mam pocit, ze programatori prezivaju znova zlaty vek, teda strachovat sa naozaj nemusis.. Matematicka lingvistika ci umela inteligecia mi pride ako obor daleko pritazlivejsi a musis sa hladat, aby si sa s tym stretol v praxi. Kdez to SW engineerstvu sa asi nevyhnes, tak ci tak..
Teda z toho co viem, ak chces zadania a presny postup ako to riesit, tak CVUT. Inac mozes skusit MFF. Ono.. vela ludi na MFF maju fakt krasnu povahu a su prijemni. Z CVUT som pocul veci ako poziciam Ti poznamky za peniaze alebo pomozem Ti s ulohou za peniaze, co sa mi na MFF nikdy nestalo..