Jak neřešit politiku v práci?

Re:Jak neřešit politiku v práci?
« Odpověď #30 kdy: 20. 06. 2016, 08:33:13 »
@pedro: Tak pokud vyvijite emulator hospodskych reci (umela blbost), tak se to urcite hodi.

jo to mate pravdu :) jenze my nic takovyho nedelame :D

Ale blbci jsou take špatně předvídatelní, takže ty kecy by byly dobré jako zdroj entropie pro generátor náhodných čísel.

davkol

« Odpověď #31 kdy: 20. 06. 2016, 12:06:30 »
kdyz obyc sluchatka nestaci, pomuzou aktivni sluchatka. Vyzkouseno. link: http://bfy.tw/3PTS
ANC funguje proti nízkofrekvenčnímu, predikovatelnému hluku jako motory v letadle. Kecy okolo, natož třeba vřeštící děcka? Ne-e.

Mirek

« Odpověď #32 kdy: 21. 06. 2016, 00:43:59 »
Jak neřešit politiku v práci?

NEŘEŠIT POLITIKU V PRÁCI!

pedro

« Odpověď #33 kdy: 21. 06. 2016, 11:06:16 »
smutny na tom je to, ze resi politiku kazdej den, ale ani jednou jsem je neslysel rict nejakou novinkou z IT sveta...

podlesh

« Odpověď #34 kdy: 21. 06. 2016, 11:18:05 »
smutny na tom je to, ze resi politiku kazdej den, ale ani jednou jsem je neslysel rict nejakou novinkou z IT sveta...
A přitom se na to dá taky nadávat od rána do večera :-)

Kit

« Odpověď #35 kdy: 21. 06. 2016, 12:31:08 »

To je má oblíbená činnost. Občas to efektivně utlumí debatu o politice.

Jose D

• 912
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 10. 07. 2016, 15:41:09 »
ANC funguje proti nízkofrekvenčnímu, predikovatelnému hluku jako motory v letadle. Kecy okolo, natož třeba vřeštící děcka? Ne-e.
vřeštící děcka to určitě nepobere, ale kombinace ANC a nějakého šumu proti hovoru v openspace mě osobně funguje.

pedro

« Odpověď #37 kdy: 10. 07. 2016, 18:28:57 »
Nemas nahodou cerstve po skole a nejsi v tom kolektivu nahodou nejmladsi?

pedro

« Odpověď #38 kdy: 10. 07. 2016, 22:15:04 »
ne proc?

PepaN

« Odpověď #39 kdy: 11. 07. 2016, 06:38:52 »
Jediné řešení, jak odfiltrovat kydy verbálně labilních kolegů, jsou sluchátka a hudba. Nenechat se zatáhnout do řečí a účinně ignorovat řeči, které mají zatáhnout do debaty a zdržet od práce. Vyzkoušeno.  Jediný problém je v nadřízeném. Těžko mu budete vysvětlovat, že máte sluchátka na hlavě, abyste se "odhlučnil". Kolegy neprásknete, že vás ruší. Takže z toho vyjdete jako ulejvák a porušitel pracovního řádu. Jednoduše řečeno, v případě rušení kolegů máte jen dvě možnosti - odejít a nebo zůstat se sluchátky na uších a v případě, že sluchátka bude ambiciozně řešit váš šéf a nebude na vaší straně, tak stejně odejít.

A ještě jedna věc pomáhá. V případě hodně zarušené místnosti "trpět samomluvou", která v konečném důsledku, pokud to máte nacvičeno, zlepšuje vaše soustředění na daný problém. A nejlepší je kombinace samomluva + sluchátka s příjemnou hudbou, pak máte kolegy odhlučněné a navíc teď musí zápasit oni s vámi.  ;D

V konečném důsledu vzájemné zarušení prostoru je nepříjemný jev, setkal jsem se s ním prakticky na každém pracovišti a navíc maji zaměstnavatelé idiotský zvyk bourat stěny a zvětšovat pracovní prostor, vytvářet openoffice. To se samozřejmě projevuje na pádu produktivity. Stačí jediný ukecaný kolega a klidně i ukecaný "telefonicky" a s produktivitou je ámen.

Takže aktuálně preferuju kombinaci sluchátka + samomluva a jsem dostatečně produktivní. :P
Akorát je tam jediné riziko - ničíte si sluch = pracovní úraz.  ;D ;D ;D

PepaN

« Odpověď #40 kdy: 11. 07. 2016, 06:42:48 »
A ještě bych doplnil jeden důležitý poznatek. "Kvalitní" sluchátka jsou vynikající ochranou uší proti průvanu z klimatizace.   ;D

Ahriman

« Odpověď #41 kdy: 11. 07. 2016, 07:36:26 »
Citace
Takže z toho vyjdete jako ulejvák a porušitel pracovního řádu.

Kdyby mi někde zakazovali při práci poslouchat hudbu, tak je pošlu do řiti tak jako tak, ani by nemuseli kolegové řešit politiku... Jestli někomu připadá, že programátor poslouchající hudbu je "ulejvák", pak má zřejmě nějaký mentální hendikep.

pedro

« Odpověď #42 kdy: 11. 07. 2016, 08:18:25 »
budu muset poresit lepsi sluchatka :D. S tou samomluvou si nejsem jistej, jestli bych nebyl za blazna :D. Kazdopadne kolegove furt kecaji o politice, kazdej den. Ja nevim, jejich zivot musi byt tak pustej.

« Odpověď #43 kdy: 11. 07. 2016, 09:00:56 »
tak bys byl za blazna. a co? pro hlupaka kazdy hloupy. komentovat si svoji praci opravdu zlepsuje soustredeni(aspon v mem pripade).
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Jann

« Odpověď #44 kdy: 11. 07. 2016, 10:36:10 »

To fakt existuje? Firma, kde zakazujou programátorům sluchátka... A tam ještě někdo dělá? Pak nevím, kdo je větší loser, jestli nadřízený, který to zakazuje, nebo podřízený, který si do toho nechá kecat.