AdBlock selhává

čumil

AdBlock selhává
« kdy: 14. 06. 2016, 20:22:35 »
Začalo to pár měsíců zpětně.

Internet jsem měl naprosto reklamo-prostý, ale pak, už nevím přesně kdy, občas nějaká reklama proklouzla. Nebylo to ale pravidlo, bylo to jen občas.

Jenomže to občas pomalu přestává být "občas" ale "často".

Uvedu příklad: Server novinky. Bez ad blockeru je to jeden velký cirkus. Bohužel, aktuálně už je to jeden velký cirkus i s ad blockerem. Ne že by to byla velká ztráta, obsah je zhruba na úrovni toho reklamního balastu.

A já se ptám, zažíváte to samé? Co si o tom myslíte? Jak na to? Existuje nějaký rychlí způsob jak ty reklamy poslat opět kam patří?

javaman

Re:AdBlock selhává
« Odpověď #1 kdy: 14. 06. 2016, 20:28:06 »
Mně tu třeba pořád vyskakuje něco žlutýho a vždy se leknu :D To jsme se teda dočkali webu...

Stylish

« Odpověď #2 kdy: 14. 06. 2016, 21:11:32 »
Použij doplněk Stylish. (jestli máš zkušenosti s CSS)

ani impresi

« Odpověď #3 kdy: 14. 06. 2016, 22:00:09 »
noscript/umatrix

čumil

« Odpověď #4 kdy: 14. 06. 2016, 22:08:15 »
Použij doplněk Stylish. (jestli máš zkušenosti s CSS)
Díky. Je ale škoda že pokaždé když změněj strukturu reklamy, bude to chtít přepsat. V katalogu už jeden styl pro novinky byl, nefungoval ale takže jsem ho poupravil tak aby už šlapal.

Kdyžtak tady je

Kód: [Vybrat]
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

#adStripes,
#imRackBox,
.adDBox,
.adFull {
    display: none !important;
}

#page {
    background: none !important;
    margin-top: 0px;
}
body {
    background: white !important;
    background-color: white;
}
#superBrandingMain {
    display: none !important;
}

čumil

« Odpověď #5 kdy: 14. 06. 2016, 22:16:53 »
noscript/umatrix
Zakázat skripty je taky řešení, ale má i svoje mušky...

umatrix jsem nainstaloval a vypadá dobře, tak snad bude zas chvilku klid.

Už se tou nechutnou reklamou zabírající 50% stránky cítím šikanován ... já když se občas dostanu na stroj na kterém nemám blokátory toho svinstva, jen čumím jak ten web dneska vypadá.

Nobody (ten falesnej)

« Odpověď #6 kdy: 14. 06. 2016, 22:34:40 »
AdBlock nikdy neselhava! Hod tohle do filtru, mlady padawane:

||*.facebook.net/*
||*.gemius.pl/*
||*.imedia.cz/*
||*.chartbeat.com/*
||*.googleadservices.com/*

čumil

« Odpověď #7 kdy: 14. 06. 2016, 23:31:58 »
AdBlock nikdy neselhava! Hod tohle do filtru, mlady padawane:

||*.facebook.net/*
||*.gemius.pl/*
||*.imedia.cz/*
||*.chartbeat.com/*
||*.googleadservices.com/*

Děkuji můj mistře

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 14. 06. 2016, 23:45:34 »
Děkuji můj mistře

To je úleva, co?  ;D

revolucionar

« Odpověď #9 kdy: 15. 06. 2016, 06:48:02 »
Mně tu třeba pořád vyskakuje něco žlutýho a vždy se leknu :D To jsme se teda dočkali webu...

YARIP to resi.

Poradi nekdo jak na fb strankach odstranit otravnou vyzvu k prihlaseni nebo zalozeni uctu? Nechci udelat ani jedno co po mne fb chce, jen si chci prohlednout verejnou stranku nekoho druheho, ale ten giganticky pruh pres 1/3 stranky mi v tom celkem dobre brani.
YARIP na to nefunguje, protoze fb meni id toho elementu. A i kdyz ho na jednu session zablokuji, tak pri scrollovani to tam fb asynchrionne opet vytvori.

Dotaz: Existuje nejaky blokovac casti stranky, u ktereho lze filtrovat podle relativni pozice elementu v danem stromu?
(Pripadne podle komplexnejsiho vyrazu aplikovaneho na strom (podstrom) a ne jen na nejaky element)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 15. 06. 2016, 08:45:16 »
Dotaz: Existuje nejaky blokovac casti stranky, u ktereho lze filtrovat podle relativni pozice elementu v danem stromu?
(Pripadne podle komplexnejsiho vyrazu aplikovaneho na strom (podstrom) a ne jen na nejaky element)

O hotovem reseni nevim.

Na absolutni pozici ve stromu jde pouzit CSS selektor :nth-child. Na relativni vuci jinemu elementu bude asi potreba JavaScript (nebo v nekterych pripadech muze stacit i sibling selector +, jinak asi jQuery a .prev()/.next()?). A pokud se to opravdu vytvari asynchronne, tak se podivat na mutation observer (nebo mutation event, myslim ze treba takovy GreaseMonkey mel nejaky bug s observry).

« Odpověď #11 kdy: 15. 06. 2016, 09:04:35 »
Začalo to pár měsíců zpětně.

Internet jsem měl naprosto reklamo-prostý, ale pak, už nevím přesně kdy, občas nějaká reklama proklouzla. Nebylo to ale pravidlo, bylo to jen občas.

Jenomže to občas pomalu přestává být "občas" ale "často".

Uvedu příklad: Server novinky. Bez ad blockeru je to jeden velký cirkus. Bohužel, aktuálně už je to jeden velký cirkus i s ad blockerem. Ne že by to byla velká ztráta, obsah je zhruba na úrovni toho reklamního balastu.

A já se ptám, zažíváte to samé? Co si o tom myslíte? Jak na to? Existuje nějaký rychlí způsob jak ty reklamy poslat opět kam patří?

Jen si dovolím připomenout:
https://adblockplus.org/en/acceptable-ads

A
https://help.riseup.net/en/security/network-security/better-web-browsing#harmful-or-not-recommended

Ravise

« Odpověď #12 kdy: 15. 06. 2016, 09:31:37 »
Mě na ty facebookový pop-upy zabírá tenhle filtr (ublock origin). Občas se tam vyskytnu a nadávám jak dlaždič...
Kód: [Vybrat]
www.facebook.com###pagelet_growth_expanding_cta

« Odpověď #13 kdy: 15. 06. 2016, 10:01:28 »