Fórum Root.cz

Hlavní témata => Software => Téma založeno: čumil 14. 06. 2016, 20:22:35

Název: AdBlock selhává
Přispěvatel: čumil 14. 06. 2016, 20:22:35
Začalo to pár měsíců zpětně.

Internet jsem měl naprosto reklamo-prostý, ale pak, už nevím přesně kdy, občas nějaká reklama proklouzla. Nebylo to ale pravidlo, bylo to jen občas.

Jenomže to občas pomalu přestává být "občas" ale "často".

Uvedu příklad: Server novinky. Bez ad blockeru je to jeden velký cirkus. Bohužel, aktuálně už je to jeden velký cirkus i s ad blockerem. Ne že by to byla velká ztráta, obsah je zhruba na úrovni toho reklamního balastu.

A já se ptám, zažíváte to samé? Co si o tom myslíte? Jak na to? Existuje nějaký rychlí způsob jak ty reklamy poslat opět kam patří?
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: javaman 14. 06. 2016, 20:28:06
Mně tu třeba pořád vyskakuje něco žlutýho a vždy se leknu :D To jsme se teda dočkali webu...
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: Stylish 14. 06. 2016, 21:11:32
Použij doplněk Stylish. (jestli máš zkušenosti s CSS)
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: ani impresi 14. 06. 2016, 22:00:09
noscript/umatrix
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: čumil 14. 06. 2016, 22:08:15
Použij doplněk Stylish. (jestli máš zkušenosti s CSS)
Díky. Je ale škoda že pokaždé když změněj strukturu reklamy, bude to chtít přepsat. V katalogu už jeden styl pro novinky byl, nefungoval ale takže jsem ho poupravil tak aby už šlapal.

Kdyžtak tady je

Kód: [Vybrat]
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);

#adStripes,
#imRackBox,
.adDBox,
.adFull {
    display: none !important;
}

#page {
    background: none !important;
    margin-top: 0px;
}
body {
    background: white !important;
    background-color: white;
}
#superBrandingMain {
    display: none !important;
}
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: čumil 14. 06. 2016, 22:16:53
noscript/umatrix
Zakázat skripty je taky řešení, ale má i svoje mušky...

umatrix jsem nainstaloval a vypadá dobře, tak snad bude zas chvilku klid.

Už se tou nechutnou reklamou zabírající 50% stránky cítím šikanován ... já když se občas dostanu na stroj na kterém nemám blokátory toho svinstva, jen čumím jak ten web dneska vypadá.
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: Nobody (ten falesnej) 14. 06. 2016, 22:34:40
AdBlock nikdy neselhava! Hod tohle do filtru, mlady padawane:

||*.facebook.net/*
||*.gemius.pl/*
||*.imedia.cz/*
||*.chartbeat.com/*
||*.googleadservices.com/*

(http://s32.postimg.org/j8z9xyynl/novinky_ads.jpg) (http://postimg.org/image/j8z9xyynl/)
(http://s32.postimg.org/p2i26n84x/novinky.jpg) (http://postimg.org/image/p2i26n84x/)
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: čumil 14. 06. 2016, 23:31:58
AdBlock nikdy neselhava! Hod tohle do filtru, mlady padawane:

||*.facebook.net/*
||*.gemius.pl/*
||*.imedia.cz/*
||*.chartbeat.com/*
||*.googleadservices.com/*

(http://s32.postimg.org/j8z9xyynl/novinky_ads.jpg) (http://postimg.org/image/j8z9xyynl/)
(http://s32.postimg.org/p2i26n84x/novinky.jpg) (http://postimg.org/image/p2i26n84x/)
Děkuji můj mistře
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: Lol Phirae 14. 06. 2016, 23:45:34
Děkuji můj mistře

To je úleva, co?  ;D
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: revolucionar 15. 06. 2016, 06:48:02
Mně tu třeba pořád vyskakuje něco žlutýho a vždy se leknu :D To jsme se teda dočkali webu...

YARIP to resi.

Poradi nekdo jak na fb strankach odstranit otravnou vyzvu k prihlaseni nebo zalozeni uctu? Nechci udelat ani jedno co po mne fb chce, jen si chci prohlednout verejnou stranku nekoho druheho, ale ten giganticky pruh pres 1/3 stranky mi v tom celkem dobre brani.
YARIP na to nefunguje, protoze fb meni id toho elementu. A i kdyz ho na jednu session zablokuji, tak pri scrollovani to tam fb asynchrionne opet vytvori.

Dotaz: Existuje nejaky blokovac casti stranky, u ktereho lze filtrovat podle relativni pozice elementu v danem stromu?
(Pripadne podle komplexnejsiho vyrazu aplikovaneho na strom (podstrom) a ne jen na nejaky element)
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: noef 15. 06. 2016, 08:45:16
Dotaz: Existuje nejaky blokovac casti stranky, u ktereho lze filtrovat podle relativni pozice elementu v danem stromu?
(Pripadne podle komplexnejsiho vyrazu aplikovaneho na strom (podstrom) a ne jen na nejaky element)

O hotovem reseni nevim.

Na absolutni pozici ve stromu jde pouzit CSS selektor :nth-child. Na relativni vuci jinemu elementu bude asi potreba JavaScript (nebo v nekterych pripadech muze stacit i sibling selector +, jinak asi jQuery a .prev()/.next()?). A pokud se to opravdu vytvari asynchronne, tak se podivat na mutation observer (nebo mutation event, myslim ze treba takovy GreaseMonkey mel nejaky bug s observry).
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: hawran diskuse 15. 06. 2016, 09:04:35
Začalo to pár měsíců zpětně.

Internet jsem měl naprosto reklamo-prostý, ale pak, už nevím přesně kdy, občas nějaká reklama proklouzla. Nebylo to ale pravidlo, bylo to jen občas.

Jenomže to občas pomalu přestává být "občas" ale "často".

Uvedu příklad: Server novinky. Bez ad blockeru je to jeden velký cirkus. Bohužel, aktuálně už je to jeden velký cirkus i s ad blockerem. Ne že by to byla velká ztráta, obsah je zhruba na úrovni toho reklamního balastu.

A já se ptám, zažíváte to samé? Co si o tom myslíte? Jak na to? Existuje nějaký rychlí způsob jak ty reklamy poslat opět kam patří?

Jen si dovolím připomenout:
https://adblockplus.org/en/acceptable-ads (https://adblockplus.org/en/acceptable-ads)

A
https://help.riseup.net/en/security/network-security/better-web-browsing#harmful-or-not-recommended (https://help.riseup.net/en/security/network-security/better-web-browsing#harmful-or-not-recommended)
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: Ravise 15. 06. 2016, 09:31:37
Mě na ty facebookový pop-upy zabírá tenhle filtr (ublock origin). Občas se tam vyskytnu a nadávám jak dlaždič...
Kód: [Vybrat]
www.facebook.com###pagelet_growth_expanding_cta
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: nordic 15. 06. 2016, 10:01:28
Vyskusaj si pridat toto https://github.com/tomasko126/easylistczechandslovak
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: crown 15. 06. 2016, 12:46:09
Vyskusaj si pridat toto https://github.com/tomasko126/easylistczechandslovak

https://raw.githubusercontent.com/tomasko126/easylistczechandslovak/master/filters.txt
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: Tonda 15. 06. 2016, 13:09:05
Nestačí jen nainstalovat adBlock, chce to taky zadat si vhodné Filter subscriptions a občas je zkontrolovat jestli se třeba nezměnilo URL a filtry jsou skutečně aktuální.
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: revolucionar 15. 06. 2016, 13:54:55
Mě na ty facebookový pop-upy zabírá tenhle filtr (ublock origin). Občas se tam vyskytnu a nadávám jak dlaždič...
Kód: [Vybrat]
www.facebook.com###pagelet_growth_expanding_cta

Parada!!! Funguje. Dik!
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: e3k 15. 06. 2016, 23:25:46
pripojim sa k teme trochu offtopic. pouzivate adblock plus? alebo adblock edge pripadne ublock?
ja mam momentalne ABE a s custom filtrami som spokojny.
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: Lol Phirae 15. 06. 2016, 23:36:49
pripojim sa k teme trochu offtopic. pouzivate adblock plus? alebo adblock edge pripadne ublock?

uBlock Origin
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: e3k 15. 06. 2016, 23:41:26
uBlock Origin

ten som skusal ale nejak som nezvladol GUI na pisanie filtrov.
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: noef 16. 06. 2016, 07:09:55
Take pouzivam uBlock Origin (Firefox) a celkove jsem spokojen. Jedinne co by mohli vylepsit (nebo jsem neprisel na to, jak to spravne pouzivat) je vybirani blokovanych elementu na strance. Ale nedelam to casto, takze to neni zadne velke negativum.
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: nood 16. 06. 2016, 09:46:06
AdBlock nikdy neselhava! Hod tohle do filtru, mlady padawane:
||*.facebook.net/*
||*.gemius.pl/*
||*.imedia.cz/*
||*.chartbeat.com/*
||*.googleadservices.com/*
Vyníkající! Najednou je prohlížeč rychlý jako vítr! Reklamy a moderní webový design nedbající na minimalizaci datové náročnosti mě uvrhly rychlostí do devadesátých let, přesto, že rychlost připojení se za to dobu zestonásobila, teprve teď jsem zpátky. Doporučuji založit topic s filtrem pro region střední Evropy, kdo má pořad ty filtry aktualizovat sám.
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: nobody(ten pravej) 16. 06. 2016, 12:44:32
ad uBlock Origin:

ten som skusal ale nejak som nezvladol GUI na pisanie filtrov.

syntax filtru je totozna s AdBlock

[...] Jedinne co by mohli vylepsit (nebo jsem neprisel na to, jak to spravne pouzivat) je vybirani blokovanych elementu na strance. [...]

prava mys na strance, "Blokovat prvek" tuknout mysi na blok dokud nevyberes spravnej a v zobrazenem okne (kde vidis i co to bude blokovat) tuknout na vytrvorit?

jinak uBlock Origin je oproti AdBlock mnohem mene narocnej na CPU, oproti AdBlockPlus nema whitelist domluvenejch neblokaci...
a doplnit o PrivacyBadger (misto Ghostery)...
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: noef 16. 06. 2016, 12:56:16
prava mys na strance, "Blokovat prvek" tuknout mysi na blok dokud nevyberes spravnej a v zobrazenem okne (kde vidis i co to bude blokovat) tuknout na vytrvorit?

Dik. Se citim hloupej, jsem netusil, ze to po naklepnuti selektoru zobrazuje nahled, co to bude blokovat :D.

jinak uBlock Origin je oproti AdBlock mnohem mene narocnej na CPU, oproti AdBlockPlus nema whitelist domluvenejch neblokaci...
a doplnit o PrivacyBadger (misto Ghostery)...

Mensi narocnost je hezka a pusobi na mne tak nejak lip nez ABP. Kazdopadne se konkurence hodi, alespon neusina vyvoj ^^. Dik za tip, zkusim toho jezevce (ted pouzivam Ghostery, ale je myslim celkem narocne a casto prudi se znovu-nastavovanim).
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: nordic 16. 06. 2016, 14:06:37
Inak, aj ja som zachytil nejake podivne spravanie uBlocku, neviem preco ale na http://www.reflex.cz (http://www.reflex.cz) mi pri kazdom druhom tretom kliku hodi reklamu a to mam aj czk, svk filtre a tak.
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: hawran diskuse 16. 06. 2016, 15:05:17
Inak, aj ja som zachytil nejake podivne spravanie uBlocku, neviem preco ale na http://www.reflex.cz (http://www.reflex.cz) mi pri kazdom druhom tretom kliku hodi reklamu a to mam aj czk, svk filtre a tak.

 :o  >:(
To je běs!
A jak se posunuje to pozadí s myší, to je na předržku:
https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/72131/studie-odhalila-v-nemecku-nejvetsi-politicke-lhare-vyhrala-sefka-afd-frauke-petryova.html
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: nordic 16. 06. 2016, 15:16:52
Inak, aj ja som zachytil nejake podivne spravanie uBlocku, neviem preco ale na http://www.reflex.cz (http://www.reflex.cz) mi pri kazdom druhom tretom kliku hodi reklamu a to mam aj czk, svk filtre a tak.

 :o  >:(
To je běs!
A jak se posunuje to pozadí s myší, to je na předržku:
https://www.reflex.cz/clanek/zpravy/72131/studie-odhalila-v-nemecku-nejvetsi-politicke-lhare-vyhrala-sefka-afd-frauke-petryova.html

je, len ako je mozne ze sa mi to zobrazi aj ked mam uBlock a pritom skoro vsetky slovniky zapnute a tak :O
Název: Re:AdBlock selhává
Přispěvatel: Nobody (ten falesnej) 16. 06. 2016, 15:40:29
Inak, aj ja som zachytil nejake podivne spravanie uBlocku, neviem preco ale na http://www.reflex.cz (http://www.reflex.cz) mi pri kazdom druhom tretom kliku hodi reklamu a to mam aj czk, svk filtre a tak.

Zkus:

||*.adobedtm.com/*
||*.bbelements.com/*
||*.blesk.cz/*
||*.chartbeat.com/*
||*.ctnsnet.com/*
||*.facebook.net/*
||*.gemius.pl/*
||*.google-analytics.com/*
||*.googlesyndication.com/*
||*.googletagmanager.com/*
||*.hotjar.com/*
||*.newrelic.com/*
||*.ostium.cz/*
||*.performax.cz/*
||*.reflex.cz/*/?j-*_blank
||*.reflex.cz/*/flowplayer.js?*
||*.reflex.cz/*/initidmatch
||*.reflex.cz/*/integration?pixel=*&nid=*&cont=s
||*.reflex.cz/*/please/*
||*.reflex.cz/*/reflex.plugins.js?*
||*.reflex.cz/*?test
||*.reflex.cz/js/base-cz/advert.js?*
||*.reflex.cz/js/tracker_cz.js?*
||*.twitter.com/*
||apis.google.com/*
||exporter.lmc.cz/*
||grmtech.net/*