JavaEE alebo ASP.NET ?

marty

Re:JavaEE alebo ASP.NET ?
« Odpověď #30 kdy: 05. 06. 2016, 18:02:42 »
 Net ma dost knihoven a udelas tam hodne veci rychle, kdezto u javy je X frameworku a kym to spatlas dokupy, ja uz pouzivam aplikaci psanou v c#/wpf

nerozhodny99

« Odpověď #31 kdy: 05. 06. 2016, 18:24:47 »
S oboma robim, ale v praci sa venujem predsa len jednemu .. no rozmyslam o zmene zamestnavatela a neviem ci neist do javy .... nechcem momentalne stracat cas s oboma, pretoze chcem sa cim skor vypracovat na uroven freelancera ... a tych veci k jednej konkretnej tehcnologii je dost tak az ked budem ovladat tu perfektne, potom by som sa pustil do takeho hrajkania  aj s druhou:D

mon

« Odpověď #32 kdy: 05. 06. 2016, 18:39:29 »
Ja neviem ja robim s oboma cely moj profesny zivot (+ ine veci) a vyberam si spravny najstroj na dany problem a tu mi java pomaha viac ako .net. ale to neznamena, ze na daky problem si nevyberiem radsej .net (ako viac nativne aplikacie na windowse alebo jednoucelove stranky). Proste na kazdy problem existuje nastroj, a lepsie ich poznat ako sa trapit s niecim co na to nei je urcene.
Ale zavisi comu sa chces venovat, ake projekty ta bavia, lebo na uroven freelancera nepotrebujes vela vediet, staci sa len zamerat na daku oblast a tej da venovat.

Zdenek Hubalek

« Odpověď #33 kdy: 05. 06. 2016, 18:40:10 »
Delal jsem v PHP. Nyni chci udelat mensi 4fun projekt jehoz soucasti bude i jednoduchy crawler. Uvazoval jsem o Pythonu, ale nechce se mi zase skriptovat, takze chci pouzit bud Javu nebo ASP.NET Core (na Linuxu, experimentalne). Premyslel jsem a u ani jedne technologie pro me nevyplyva nejaka zavratna vyhoda/nevyhoda. Pro co se mam rozhodnout?

Kit

« Odpověď #34 kdy: 05. 06. 2016, 18:46:25 »
Delal jsem v PHP. Nyni chci udelat mensi 4fun projekt jehoz soucasti bude i jednoduchy crawler. Uvazoval jsem o Pythonu, ale nechce se mi zase skriptovat, takze chci pouzit bud Javu nebo ASP.NET Core (na Linuxu, experimentalne). Premyslel jsem a u ani jedne technologie pro me nevyplyva nejaka zavratna vyhoda/nevyhoda. Pro co se mam rozhodnout?

Pro PHP.

mon

« Odpověď #35 kdy: 05. 06. 2016, 18:58:20 »
malo zadania, ci to mbezat nonstop alebo take jadnorazove to ma byt a co sa ma diat s udajmi
na zlozitejsi crawler vies pouzit apache notch alebo ak nieco jednoduchsie tak staci jsoup a daky http klient (okhttp alebo apache, podla toho ci mas http 2).

v .net vies pouzit napr vstavaneho httpclient (lepsie nez httpwebrequest alebo webclient) a napr http agility kit.
zavisi co chces robit a v com vies robit.

rozhodni sa k comu mas blizsie, na jednoduchu jednorazovku je to jedno...

Dejv

perceptron

« Odpověď #37 kdy: 23. 06. 2016, 12:44:57 »
java ee je sice v polo komatu ale je tu spring

java se sa vyvija.

bude java 9

alebo dalsia zo serie "java je mrtva. uz 20 rokov"

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 23. 06. 2016, 13:27:02 »
A hele, Oracle sere na Javu http://connect.zive.cz/bleskovky/oracle-nadale-roste-vcloudu-zacina-ale-odsouvat-javu-na-druhou-kolej/sc-321-a-182871
To už platí déle. Je třeba si přiznat, že Java je zastaralá a jede jen ze setrvačnosti. Při nemalém množství extrémní snahy by se dala samozřejmě aktualizovat, aby šla s dobou, nicméně i Oraclu je jasné, že to asi nemá cenu vzhledem k novým jazykům, jež řeší totéž lépe. Je to prostě legacy, v podstatě už několik let, teď to je jen zřejmější. Java 9 bude udržovací a pak dlouho nic. Ať žije nový Cobol :)

perceptron

« Odpověď #39 kdy: 23. 06. 2016, 14:01:44 »
jvm tu s nami bude 4ever

a nad nim jazyky

marty

« Odpověď #40 kdy: 23. 06. 2016, 15:10:46 »
no tak jedine .NET a C#. Java jde do kytek  8)

Kit

« Odpověď #41 kdy: 23. 06. 2016, 15:31:50 »
Jedině PHP. Má v tom praxi a udělá v tom snadno vše potřebné.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 23. 06. 2016, 16:00:55 »
neumím ani Javu ani .Net, ale rozhodne bych se zajímal o RUBY..je multiplatformi a hlavne silny scriptovací jazyk, kterym se dneska delaji i veci treba pro Shopify a jine velke projekty. V jave se treba da psat Ruby pomoci Grails...
ja osobne mam v planu se zamerit jen na ruby, pac stejne vsechny sluzby prechazi do weboveho prostredi.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

javaman

« Odpověď #43 kdy: 23. 06. 2016, 16:44:14 »
To už platí déle. Je třeba si přiznat, že Java je zastaralá a jede jen ze setrvačnosti. Při nemalém množství extrémní snahy by se dala samozřejmě aktualizovat, aby šla s dobou, nicméně i Oraclu je jasné, že to asi nemá cenu vzhledem k novým jazykům, jež řeší totéž lépe. Je to prostě legacy, v podstatě už několik let, teď to je jen zřejmější. Java 9 bude udržovací a pak dlouho nic. Ať žije nový Cobol :)

To jsou zase ty tvoje píčoviny. Jak legacy? Co lepšího jinde máš a proč se to teda nepoužívá, když je Java tak zastaralá? Když dneska rozjíždět pořád projekt, tak jedině na Javě. Ale třeba mi doporučíš jazyk současnosti, který má vše vyřešené lépe než ta stará Java :)

rv

« Odpověď #44 kdy: 23. 06. 2016, 17:44:13 »
za mne .net. a na nejake multikulti platformni reseni vysrat  8)

Proč .net? Myslíš, že je to masochista? V práci mám tři kolegy, co se .netem živí a musím říct, že každou prkotinu, kterou je potřeba udělat (změna layoutu,...) řeší týden. První den vymýšlí, co asi nastavit a experimentují. Druhý den googlí, jak to vlastně řeší jiní, protože na to nepřišli. Nejslušnější slovo, co v úterý padne, je "mrkvošrotí black box". Během středy to nějak polepí, ve čtvrtek ráno dojde tesťák, zeptá se, kdo ten kus dělal, ukáže mu, že třeba po změně velikosti okna zamrzne obsah a přestane refreshovat obsah okna. No a zbytek čtvrtku a pátek jsou snaha uvést to do nerozbitýho stavu... A těch telefonů z technické podpory, jakou verzi .NET mají zákazníkovi instalovat a proč to stávkuje...

/* Stejnou prkotinu bych v Delphi dal za cca hodinu, ale říďa je holt frikulín a chce C# */

A v Jave tomu je jinak?! Layouty havaruji stejne a jeste k tomu Netbeans (ja pouzivam) spadne nebo zamrzne pri sebevetsi prkotine, kterou clovek potrebuje provest nad vetsim projektem se Spring(-em). Delam Java a .Net a za sebe rikam v .Net + Visual Studio se mi dela podstatne lepe. Co si vybrat pro budouci obzivu? Je to uplne jedno, protoze si prvni sezen praci jako programator v jakemkoliv z jazyku, ale zdokonaluj se v tom druhem. Po roce budes vedet jak to chodi, co ocekavas od zamestnani/zamestnavatele. Pak bych teprve hledal co chci nebo nechci delat.