JavaEE alebo ASP.NET ?

nerozhodny99

JavaEE alebo ASP.NET ?
« kdy: 03. 06. 2016, 02:05:16 »
Caute, pracujem na polovicny uvazok ako .net-ak, no vo volnom case programujem a ucim sa robit appky v jave ... obe technologie ma bavia no o rok koncim Ing a mal by som sa zdokonalovat v jednej technologii a tu ovladat co najlepsie .. no neviem sa rozhodnut ... podla akych kriterii by ste mi radili vybrat si? respektive ak je tu niekto kto tiesil podobnu otazku tak podla coho sa rozhodol on? Dakujem

Zelenac

Re:JavaEE alebo ASP.NET ?
« Odpověď #1 kdy: 03. 06. 2016, 05:25:41 »
Kdyř Javu EE tak se smiř, že vždycky narazíš na apokalyptického Javokrata který tebe a kolegy přiměje dělat taky ve Springu a bude tě tahat po různých šedivých zákoutích této platformy. Navíc typický Javokrat používá Eclipse.

Zelenac

« Odpověď #2 kdy: 03. 06. 2016, 05:26:46 »
To by byl svět totiž moc jednoduchý, kdyby stačila Java EE, Javokrati ho mají raději složitější.

perceptron

« Odpověď #3 kdy: 03. 06. 2016, 08:00:50 »
ked viete .net chodte do .net

alebo si hodte mincou

marty

« Odpověď #4 kdy: 03. 06. 2016, 08:12:52 »
za mne .net. a na nejake multikulti platformni reseni vysrat  8)

nerozhodny99

« Odpověď #5 kdy: 03. 06. 2016, 09:16:08 »
javu som sa zacal ucit aby som ziskal prehlad, no noteraz ked uz mam nejake veci vyskusane mi pride .net moc izi v porovnani s javou :D tak sa bojim aby ma to pocase neprestalo bavit

Švaukoň

« Odpověď #6 kdy: 03. 06. 2016, 09:24:40 »
javu som sa zacal ucit aby som ziskal prehlad, no noteraz ked uz mam nejake veci vyskusane mi pride .net moc izi v porovnani s javou :D tak sa bojim aby ma to pocase neprestalo bavit
Proč by tě to přestalo bavit? Programování jako programování. Jestli protože budeš všechno umět, tak já si myslim že je furt co novýho se učit  :D

Za mě .NET, Java mi přijde jako zbytečně velkej kolos, kterej nevyužiju.

mk

« Odpověď #7 kdy: 03. 06. 2016, 12:12:21 »
ASP.NET Core

andy

« Odpověď #8 kdy: 03. 06. 2016, 12:55:18 »
Zelenac sa zacal ucit pred mesiacom a uz tu dava rozumy.. A .net core je uz production ready?

Je to skor o tom, v ktorej oblasti chces robit. Ked banking, poistovnictvo (prasule..), tak java. Ak nejake sharepointy, tak .net. Zacinaju sa presadzovat aj internet bankingy v .nete co som si v simol (ale to bude skor iba frontend).

nerozhodny99

« Odpověď #9 kdy: 03. 06. 2016, 14:10:09 »
popravde ... je mi jedno aky typ projektu budem robit ak bude zaujimavy a budem sa moct na nom rozvijat a nerobit stale tie iste veco dokola

javjav

« Odpověď #10 kdy: 04. 06. 2016, 08:10:14 »
Ak chces zarabat poriadne prachy a nie nejake drobne tak java  8)

marty

« Odpověď #11 kdy: 04. 06. 2016, 08:41:45 »
javjav:
Tak to je dobrej nesmysl hned poranu 😃

javjav

« Odpověď #12 kdy: 04. 06. 2016, 09:47:38 »
chces snad povedat ze java programaori nemaju viac prachov ako .net? tak si pozri statistiky na platy.sk / platy.cz :)

balki

« Odpověď #13 kdy: 04. 06. 2016, 10:15:34 »
Kdyř Javu EE tak se smiř, že vždycky narazíš na apokalyptického Javokrata který tebe a kolegy přiměje dělat taky ve Springu a bude tě tahat po různých šedivých zákoutích této platformy. Navíc typický Javokrat používá Eclipse.

Na Springu nic zle nie je. Narozdiel od J2EE standardu nevznikal od zeleneho stolu, ale robili to koderi pre koderov. Kto ma rozum a vyslovene nie je nuteny k standardu, pre vlastne dobro si vyberie Spring. S tym Eclipse to nie je tiez jasne. Kazdy preferuje ine prostredie, u nas vo firme mame slobodnu volbu a vacsina funguje na netbeans. Vidno, ze ste klasicky cesky expert na vsetko.

Ja poviem takto, nech si dotycny vyberie, ci chce byt junior, alebo senior. Kedze nic nema v jave odkodene, bude dostavat juniorsky plat, co je trosku naprd. Ale ziska to, ze nebude zaprdeny fachidiot a bude ovladat dve platformy.

Zelenac

« Odpověď #14 kdy: 04. 06. 2016, 12:53:57 »

Na Springu nic zle nie je. Narozdiel od J2EE standardu nevznikal od zeleneho stolu, ale robili to koderi pre koderov. Kto ma rozum a vyslovene nie je nuteny k standardu, pre vlastne dobro si vyberie Spring. S tym Eclipse to nie je tiez jasne. Kazdy preferuje ine prostredie, u nas vo firme mame slobodnu volbu a vacsina funguje na netbeans. Vidno, ze ste klasicky cesky expert na vsetko.

Ja poviem takto, nech si dotycny vyberie, ci chce byt junior, alebo senior. Kedze nic nema v jave odkodene, bude dostavat juniorsky plat, co je trosku naprd. Ale ziska to, ze nebude zaprdeny fachidiot a bude ovladat dve platformy.

Co to tady placáš ty podtatrane že JEE vznikal od zeleného stolu orpoti Springu, to se učí u vás tohlensto? Řekni mi, proč by měl někdo používat Spring namísto EE 7? Pro drtivou většinu projektů to nenese žádné výhody, umí to všechno co běžně používá ve Springu, Aplikační server pro Javu EE je luxusní záležitost, ne jako Tomcat, nemusíš konfigurovat stohy kravin v XMLku, EE je navíc standard. Tys Javu EE 7 viděl zřejmě tak na obrázku.