Jak postupovat při učení JavaEE?

javaman

Re:Jak postupovat při učení JavaEE?
« Odpověď #60 kdy: 22. 05. 2016, 16:50:01 »
Koho zajímá průměr? Za průměr dělá tak podlopata. U Javy nemáš téměř hranice, protože je to fakt náročná platforma a jen nejlepší z nejlepších ji dokážou využít naplno. Pak podle toho vypadá i mzda.

Na EE se můžeš vykašlat. Aplikační server je akorát opruz, ale to ti asi v brožurce neříkali. Přesně proto se používá luxusní Spring. Takže nějak nevím, co pořád máš. Prostě na to nemáš, tak se nauč Python a dělej skriptíky.

javaman

« Odpověď #61 kdy: 22. 05. 2016, 16:51:01 »
s otvorenostou .net podla mna pridu nove a zaujimave projekty a java bude postupne updatat .. maximalne udrziavat sa pri zivote stare projekty

Tak určitě. Už teď se pomalu učím C#, abych nebyl příští rok bez práce.

Z

« Odpověď #62 kdy: 22. 05. 2016, 17:15:10 »
Koho zajímá průměr? Za průměr dělá tak podlopata. U Javy nemáš téměř hranice, protože je to fakt náročná platforma a jen nejlepší z nejlepších ji dokážou využít naplno. Pak podle toho vypadá i mzda.

Na EE se můžeš vykašlat. Aplikační server je akorát opruz, ale to ti asi v brožurce neříkali. Přesně proto se používá luxusní Spring. Takže nějak nevím, co pořád máš. Prostě na to nemáš, tak se nauč Python a dělej skriptíky.

Ty jsi typický javista, o to si starost nedělám. Myšlíš si, že jsi něco víc, protože se tak vyznáš v prohrabování splašek.

Takže tady to vidíš javaNewbie, ty se chceš naučit Javu EE, ale příjdeš do firmy, narazíš tam na individua typu javaman typu Bl, a budeš se učit Spring, protože "Aplikační server je voprus a Sping je luxus". Pak půjdeš jinde, kde budou individua typu Pí, a tam ti zase řeknou "Java jazyk je na nic, tady budeš používat Scalu, protože je to luxus". Jinde zase ti řeknou "Maven sucks, tady používáme Gradle". Atd, atd., takže nakonec budeš umět balík věci (a druhý balík jejich bugů a nedodělků), a pokud budeš duševní slabý jako tady javaman, tak ti z toho hrábne a budeš nakonec tvrdit, jak je to vlastně všechno super. Přidáš k tomu, že sis vlastně v životě ani nezašukal a v ten moment je z tebe Javista a můžeš si to napsat i na kšiltovku.

« Odpověď #63 kdy: 22. 05. 2016, 17:24:17 »

Jako clovek, ktereho zivi prevazne java rikam - LOL.
Java neni nijak zvlast narocna - ostatne jako takova byla navrhovana. Pokud mas pocit, ze je tezka, tak delas neco blbe.
Nerikam, ze se nemuzes v Jave dostat k tezkym vecem - ale ve vetsine problemu jsou pak tezke, protoze pacujes s tezkou domenou. Samotna platforma je v tomhle prevazne neskodna.

javaman

« Odpověď #64 kdy: 22. 05. 2016, 17:47:01 »
Jestli není pro tebe Java náročná, tak asi děláš něco blbě :D Architektura u javových aplikací je úplně jinde než u "běžného" programování. Proto se tolik používá na největší věci. K Javě přijdeš a všechny základy už za tebe vyřešila a ty se můžeš věnovat ostatním věcem. I tak plno projektů krachuje, protože prostě ne každý dokáže tak složité věci udělat funkčí. U Pythonu a PHP ani nikdo o takových věcech nepřemýšlí, protože jsou rádi za to málo, co jejich platforma nabízí.

javaman

« Odpověď #65 kdy: 22. 05. 2016, 17:51:52 »
Přidáš k tomu, že sis vlastně v životě ani nezašukal a v ten moment je z tebe Javista a můžeš si to napsat i na kšiltovku.

Tak šukáním akorát ztrácíš čas a nikdy z tebe supervývojář nebude. Takže nevím, proč to vůbec zmiňuješ, když je to jasné.

« Odpověď #66 kdy: 22. 05. 2016, 17:52:49 »
Jestli není pro tebe Java náročná, tak asi děláš něco blbě :D Architektura u javových aplikací je úplně jinde než u "běžného" programování.

Vzbud mne, az zacnes resit transformery monad :-D

Jak rikam - v Jave muzes narazet na obtizne domeny. Ale to z ni nedela narocnou platformu.

javaman

« Odpověď #67 kdy: 22. 05. 2016, 18:00:55 »
To budou nějaký píčoviny :D Sis to určitě sám zkomplikoval tím, že jsi nepoužil královskou platformu ;)

Jasně, umět celý JVM a většinu zajímavých frameworků je vlastně pohodička. Žádná jiná platforma to nemá, ale Java je jednoduchá.

« Odpověď #68 kdy: 22. 05. 2016, 18:10:22 »
To budou nějaký píčoviny :D Sis to určitě sám zkomplikoval tím, že jsi nepoužil královskou platformu ;)

Jasně, umět celý JVM a většinu zajímavých frameworků je vlastně pohodička. Žádná jiná platforma to nemá, ale Java je jednoduchá.

Je. Protoze
- java historicky dost veci neumela  a tak proste ty frameworky dost veci nepouzivaji (lambdy, napriklad)
- zas tak moc jich nepotrebujes, urcite ne "vetsinu zajimavych"
- obrovske mnozstvi vzoru se opakuje porad dokola. IoC ve Springu je docela podobne IoC v JEE (coz neni nahoda), ruzne ORMy take nejsou zrovna ukazka burtonovske fantazie... A kdyz se dostanes za hranice takovehohle mainstreamu nekam jako je trebas Hadoop, tak tve problemy jsou uplne jineho razeni a byly by dost podobne i kdbys zrovna ten M/R nedelal v Jave ale v Pythonu.

Jinymi slovy - svet kolem Javy je spis siroky nez hluboky. A java je celkem pohodovy mainstreamek, na kterem se da celkem snadno vydelavat na zivobyti - ale punk je jinde. Pokud mas dojem, ze Java je nejaka raketova neurochirurgie... (Coz neni nic proti ni - dela hodne veci dobre. Ale nema smysl se tvarit, ze to je nejaky zazrak pro ty, co dosahli na vyssi uroven byti.)

Z

« Odpověď #69 kdy: 22. 05. 2016, 18:17:23 »
Problém je v tom, že Java platofrma je "těžká", protože je v ní bordel, a když s ní machruješ, tak vlastně říkáš, jaký seš king, že se v tom bordelu vyznáš, ale ne na každého takovýto popelář zapůsobí.

« Odpověď #70 kdy: 22. 05. 2016, 18:23:26 »
Problém je v tom, že Java platofrma je "těžká", protože je v ní bordel, a když s ní machruješ, tak vlastně říkáš, jaký seš king, že se v tom bordelu vyznáš, ale ne na každého takovýto popelář zapůsobí.

Pavi ocas? ;)

Tak ostre bych to zase nevidel. On to zas takovy bordel neni, kdyz clovek nechce pouzit vsechno, o cem cetl nejaky blogpost.

javaman

« Odpověď #71 kdy: 22. 05. 2016, 19:00:40 »

Je. Protoze
- java historicky dost veci neumela  a tak proste ty frameworky dost veci nepouzivaji (lambdy, napriklad)
- zas tak moc jich nepotrebujes, urcite ne "vetsinu zajimavych"
- obrovske mnozstvi vzoru se opakuje porad dokola. IoC ve Springu je docela podobne IoC v JEE (coz neni nahoda), ruzne ORMy take nejsou zrovna ukazka burtonovske fantazie... A kdyz se dostanes za hranice takovehohle mainstreamu nekam jako je trebas Hadoop, tak tve problemy jsou uplne jineho razeni a byly by dost podobne i kdbys zrovna ten M/R nedelal v Jave ale v Pythonu.

Jinymi slovy - svet kolem Javy je spis siroky nez hluboky. A java je celkem pohodovy mainstreamek, na kterem se da celkem snadno vydelavat na zivobyti - ale punk je jinde. Pokud mas dojem, ze Java je nejaka raketova neurochirurgie... (Coz neni nic proti ni - dela hodne veci dobre. Ale nema smysl se tvarit, ze to je nejaky zazrak pro ty, co dosahli na vyssi uroven byti.)

Spíše mi přijde, že jsi nikdy moc Javu nedělal. Nebo mi něco uniká.

Svět kolem Javy právě hluboký i široký. Na živobytí nevím, ale nic lépe placeného v ČR jsem nenašel.

Vyšší úroveň bytí a patlají v Pythonu, ne? Nebo se hádají ve vedlejším vlákně o Haskellu :D

javaman

« Odpověď #72 kdy: 22. 05. 2016, 19:16:54 »

Jaký bordel? Více standardizovanou platformu jsem neviděl.

« Odpověď #73 kdy: 22. 05. 2016, 19:55:08 »
Tak to ti neco unika.

Svět kolem Javy právě hluboký i široký. Na živobytí nevím, ale nic lépe placeného v ČR jsem nenašel.
Penize jsou urcite v Jave solidni a patri k tomu lepsimu az nejlepsimu (prestoze tezko zobecnovat).
Ale nema smysl se tvarit, ze Java je nejaka intelektualne stimulujici zalezitost. Jak uz jsem rikal - mainstream. Na rozdil od toho Pythonu mame stesti, ze nas platej lepe, coz je dane dost tim, kdo nas potrebuje.

javaman

« Odpověď #74 kdy: 22. 05. 2016, 20:03:27 »
Tak to ti neco unika.

Penize jsou urcite v Jave solidni a patri k tomu lepsimu az nejlepsimu (prestoze tezko zobecnovat).
Ale nema smysl se tvarit, ze Java je nejaka intelektualne stimulujici zalezitost. Jak uz jsem rikal - mainstream. Na rozdil od toho Pythonu mame stesti, ze nas platej lepe, coz je dane dost tim, kdo nas potrebuje.

Je to možné.

Samozřejmě, že je to to nejnáročnější, protože v tom jsou ty největší věci. Mainstream to může být maximálně počtem pozic. Většina programátorů ale Javu moc neumí. Python je skriptovací sračka na malé věci, proto se neplatí. Nechápu, proč bys daleko náročnější věci neměl platit? Až bude běžný Python programátor potřebovat tolik skillu, tak se třeba bude platit stejně. Do té doby Python zůstává na hraní a malé projekty a Java je jak na ně, tak i na ty nejnáročnější.