NAS s rozšířením pro video soubory

Re:NAS s rozšířením pro video soubory
« Odpověď #15 kdy: 05. 05. 2016, 12:24:13 »
Jak bych to udelal ja? Koupit nejaky dekstop s i5, prsknout tam linucha, prsknout tam Drupal7, poladit si limity PHP, udelat typ obsahu pro videa, pouzit filefield_sources (nakopcis si tam soubory doma pres sambu), no a pak ti to pres ffmpeg vyprskne ruzne verze videa. pro online "stream" pouzijes videojs.

nedavno jsem neco podobneho delal znamemu do toastovace qnap (akorat nedelame ruzne velikosti protoze tam neumim dostat ffmpeg) a funguje to cajk.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 05. 05. 2016, 12:57:44 »
Ano, pak uz si jen sezenes optickou pripojku s tlustym uplinkem.

« Odpověď #17 kdy: 06. 05. 2016, 09:43:28 »
proc bych to shanel, me 100/100 mbits mi staci...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 06. 05. 2016, 11:13:34 »
proc bych to shanel, me 100/100 mbits mi staci...

Toz to mas dobre, ale typicky user za ADSL nebo televiznim kabelem tohle nema. Uplink je kolikrat tak mizerny, ze staci tak na odchozi pozadavky na web servery a se zatnutymi zuby na poslani e-mailu s par prilohami. Urcite ne na provoz vlastni video ulozny nebo synchronizaci velkych objemu dat s kloudem.

« Odpověď #19 kdy: 06. 05. 2016, 13:11:27 »
tvl zase nedelej jako kdyby byl standardem dneska GPRS...

pokud chce mit nekdo mermomoci doma doma videa a sdilet je v nezmenene kvalite znamym a resi jen jaky HW/SW mit doma tak asi snad pocita s tim, ze je musi mit kudy protlacit...

BTW prave na to se tam muze hodit ffmpeg

Ondrej

« Odpověď #20 kdy: 06. 05. 2016, 19:35:56 »
tvl zase nedelej jako kdyby byl standardem dneska GPRS...

pokud chce mit nekdo mermomoci doma doma videa a sdilet je v nezmenene kvalite znamym a resi jen jaky HW/SW mit doma tak asi snad pocita s tim, ze je musi mit kudy protlacit...

BTW prave na to se tam muze hodit ffmpeg
No ale zase je dnešním standardem šíleně pomalej upload, to mě věř :-)

« Odpověď #21 kdy: 06. 05. 2016, 21:54:08 »
syty hladovemu neveri... :-)

Ondrej

« Odpověď #22 kdy: 06. 05. 2016, 22:41:33 »
syty hladovemu neveri... :-)
Jistě koukni jakej upload má upc, o2... Stačí? To že zrovna ty sedíš na 100/100 neznamená že tohle má každej.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 06. 05. 2016, 23:01:53 »
Jo, byvam obcas v jedne p​r​d​e​li na francouzskem venkove. Download 60 kB na ADSL, obcas trochu vic, jednou se to omylem sesynchronizovalo na 150 kB a drzelo to, dokud nevypadla elektrika. No a na uplink se radsi neptejte.

« Odpověď #24 kdy: 07. 05. 2016, 07:00:14 »
Mám malý domáci server (intel i3-3220T + 16GB RAM). Dal som naň PLEX, pretože ho podporuje moja TV. Sledovanie 1 filmu pri transkódovaní procesor vyťaží na maximum kým nemá plnú cache, ale plex ide v nízkej priorite, takže to server zvláda. Pri 2 filmoch súčasne na domácej sieti už začal byť problém s obrazom (fullHD, vysoký bitrate). Našťastie naša TV zvládne väčšinu formátov bez transkódovania, takže nevarím server.
Pokiaľ ide o sťahovanie a je to legálny obsah, možno by stálo za úvahu využiť vpsfree, jeho súčasťou je 250GB NAS a na server si dáš čo potrebuješ. Samozrejme to nie je zadara ale jeden už i tak mám. Keby nemám doma linku 100MBit/100MBit, využívam ho aj na také účely.

hugochavez

« Odpověď #25 kdy: 15. 08. 2016, 04:22:35 »
.....
Proto se ptam, existuje NAS ktery toto nativne umi? Ma to treba smysl i pro sledovani videa na mobilu ktery HD video treba ani nezvladne a tak mi NAS nabidne moznost jej zobrazit v mizerne kvalite.......

Existuje -viz. http://forum.root.cz/index.php?topic=13591.msg175134;topicseen#new