Řešení pro informační tabuli

Jiří Adámek

Re:Řešení pro informační tabuli
« Odpověď #30 kdy: 09. 08. 2016, 19:08:25 »
Tento problém mám již vyřešený přes android boxy. Poslal jsem Vám email.

« Odpověď #31 kdy: 09. 08. 2016, 19:18:06 »
Pokud bych po někom něco takového chtěl a pak zjistil, že ten šmudla shání po internetu rozumy, jak by se to dalo udělat, asi bych pouvažoval, jestli jsem se obrátil na toho správného odborníka.
A jaká je jiná možnost, než požádat místního admina o zjištění, jaké jsou možnosti řešení? Obrátit se na specializovanou firmu, která nabídne vlastní proprietární řešení za sto tisíc, s totálním vendor lock-inem zdarma?

Pokud víš o specializované firmě, která to dokáže celé zrealizovat za rozumné peníze a na opensource základě (aby se to dalo upravit a libovolně integrovat), tak ti utrhnu všech deset rukou. Já z toho nijak nadšenej nejsem, že to mám řešit.

Mizi

« Odpověď #32 kdy: 09. 08. 2016, 20:36:31 »
Pokud se použijí TV s tunerem tak pozor na televizní poplatky, podnikatel platí za každý přístroj.

Pavel T

« Odpověď #33 kdy: 10. 08. 2016, 16:40:41 »
Pokud bych po někom něco takového chtěl a pak zjistil, že ten šmudla shání po internetu rozumy, jak by se to dalo udělat, asi bych pouvažoval, jestli jsem se obrátil na toho správného odborníka.
A jaká je jiná možnost, než požádat místního admina o zjištění, jaké jsou možnosti řešení? Obrátit se na specializovanou firmu, která nabídne vlastní proprietární řešení za sto tisíc, s totálním vendor lock-inem zdarma?

Pokud víš o specializované firmě, která to dokáže celé zrealizovat za rozumné peníze a na opensource základě (aby se to dalo upravit a libovolně integrovat), tak ti utrhnu všech deset rukou. Já z toho nijak nadšenej nejsem, že to mám řešit.

Ahoj,
něco podobnýho jsem viděl na budovách UHK, a prozovala to společnost stávající se z místního sboru, ta administrace toho probíhala přes web, ale jak to je udělaný v základu a upravitelný to netuším, nicméně, možná to za pokus stojí. Koukni sem - http://rokit.cz/projekty/  Je to uvedený jako VIS - vizuální informační systém.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #34 kdy: 10. 08. 2016, 18:58:14 »
[...] Velka vyhoda a tym padom eliminujes 99% prispevkov je to ze uz to ma v sebe ten android + browser [...]

To je zaroven i jedna z nejvetsich nevyhod (krome te ze tam nepustis regulerni plnohodnotnej browser/aplikaci), takze kdyz ti odejde  "smart" elektronika tak musis jit do skladu pro novou TV, kdyz odejde k TV pripojene RPi (nebo Android krabka), tak sahnes do kapsy a vyndas novou ;)

Snow

« Odpověď #35 kdy: 10. 08. 2016, 19:03:37 »
[...] Velka vyhoda a tym padom eliminujes 99% prispevkov je to ze uz to ma v sebe ten android + browser [...]

To je zaroven i jedna z nejvetsich nevyhod (krome te ze tam nepustis regulerni plnohodnotnej browser/aplikaci), takze kdyz ti odejde  "smart" elektronika tak musis jit do skladu pro novou TV, kdyz odejde k TV pripojene RPi (nebo Android krabka), tak sahnes do kapsy a vyndas novou ;)
A kdyz mas rpi a odejde ti TV tak taky sahnes do skladu a vyndas novou? Naopak kdyz tam budes mit rpi ci cokoliv jineho, tak je to dalsi zarizeni ktere se muze pokazit.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #36 kdy: 10. 08. 2016, 22:09:36 »
A kdyz mas rpi a odejde ti TV tak taky sahnes do skladu a vyndas novou? Naopak kdyz tam budes mit rpi ci cokoliv jineho, tak je to dalsi zarizeni ktere se muze pokazit.

Kdyz ti odejte TV a mel si to v TV tak nemas nic... kdyz by z te TV odesel jen interni pocitac ale externi hloupej vstup by zvladala, ale nemas RPi, tak porad nemas nic...

Kdyz ti odejde TV ktera byla pripojena k RPi, muzes k nemu dat zatim jakejkoliv HDMI/CV hloupej monitor a jede se provizorne v pohode dal...

ehmmm

« Odpověď #37 kdy: 10. 08. 2016, 22:33:36 »
Kdyz ti odejde TV ktera byla pripojena k RPi, muzes k nemu dat zatim jakejkoliv HDMI/CV hloupej monitor a jede se provizorne v pohode dal...

Protiargument: Kdyz tu TV vesel nekdo pracne na zed, aby tam promital nejake nesmyslne navody typu "noste  na hale boty s kovou spickou", tak urcite kvuli tomu jednomu tydnu, nez prijde nova TV, tam bude veset nejaky monitor. (Nedej buh, kdyz se to vesi nekde ve fabrice pod strop a minimalne tyden se domlouva, kdy se to tam povesi, aby se tam dalo zajet s plosinou a neohrozila se vyroba. Ale to neni problem tazatele.)

stoupa

« Odpověď #38 kdy: 11. 08. 2016, 17:08:12 »
Proč se řeší na čem před tím, než-li co?
Pokud na zařízení půjde spustit prohlížeč při startu a budu mít řešení pro prohlížeč. Vím co mám dělat. Server na které se zařízení bude připojovat. Neřešil už to někdo?
Řešení častých výpadků proudu je UPS.

crown

« Odpověď #39 kdy: 11. 08. 2016, 17:25:53 »
v posilovne worldclass to maji resene tak, ze v tv je pichly flashdisk, na nem asi 5 souboru s videem (tam kolem 30 minut kazde). kdyz dohraje, prijde recepcni a ovladacem spusti dalsi video. Tech televizi tam maji nekolik, takze recepcni dela co pul hodiny kolecko po patre.