Je mozne aby mi bezacal Dovecot s IMAPom + Qpopper na POP3 naraz ? a klientov by som jednoducho postupne poprehadzoval na IMAP ?
Technicky to možný určitě je, ale já bych touhle cestou nešel. Princip POPu a IMAPu je natolik neslučitelný, že je dost velká pravděpodobnost, že si naběhneš na vidle, v něčem tě to vypeče - a navíc jelikož u POPu máš maily jenom na klientovi, je dost velký riziko, že o ně v procesu migrace přijdeš.
Ostatně, jak si ten proces migrace představuješ? Posadíš se ke klientovi, změníš konfiguraci z POPu na IMAP a ručně přesuneš všechny maily z lokálního adresáře do IMAPovýho? Budeš u toho sedět a čekat, než se to dokončí? Nebo starý maily necháš v lokálních složkách a nové už budou jenom v imapových? To by asi uživatele mátlo - a navíc to budeš dělat postupně, každý bude mít potenciálně problém v jiný čas?
Nevím, no, trochu mi to smrdí průšvihem... Pokud to jenom trochu jde, udělal bych to spíš nějak automatizovaně a zaráz. I tak to ale bude opruz, protože POP je opruz, a nějaké riziko tam bude, ale podle mě by to jako jednorázová akce bylo bezbolestnější (samozřejmě pokud těch klientů nemáš deset tisíc, ale to by ses asi tady neptal

).
ale z klienta ani za svet, kde moze byt chyba ? Dakujem
Problémů může být bambilion, musel bys dodat nějakou chybovou hlášku, z křišťálové koule věštit neumíme