Jako teď vážně, pokud je důkaz na jeden řádek, tak k tomu asi není nutné mít článek v American Scientist, ne?
Zboji, tady vůbec nejde o triviální konstatování, že si do FOL můžu zavést pravidlo "Nutne(x) => Mozne(x)" a mám modální logiku. Nebo to udělám trochu sofistikovaněji a mám jinou modální logiku.
Jak říkám, pokud nemáš dostatečnou chuť porozumět tomu, co jsem se snažil (zjevně nešikovně, to uznávám) říct, tak nemá smysl se v tom dál rýpat. A pokud si myslíš, že jsem se zasekl na té výš zmíněné trivialitě, tak je to neporozumění fakt velký.
U té vyšší logiky bych to už chápal a doporučuju Hintikka 1955 (je to teda spíše filozofie, prostě sám velký Hintikka, ale stojí za přečtení víc než celý Peregrin).
Ne, teď opravdu nejde o to, abys mi doporučoval literaturu. S dovolením ať jsou tvoje znalosti jaké jsou, nejsi mj učitel a já roli žáka nepřijímám. Rád si od tebe nechám poradit, poučím se, ale jak už jsem řekl: drobky ze stolu si házej někomu jinýmu.
Teď momentálně jsem ten článek použil jenom jako příklad tvojí neochoty bavit se korektně a jde o konkrétní věc, ne libovolnou literaturu. Konkrétní Peregrinův článek, o kterém jsi se zmínil a když jsem chtěl vědět, co přesně myslíš, choval ses jako (s prominutím) pako.