Mail pro root do root

Lol Phirae

Re:Mail pro root do root
« Odpověď #15 kdy: 07. 04. 2016, 21:36:18 »
Summer day, summer day, summer day see wheats ... Ta da, da da, na na, na nau. ::) ::) ::)

« Odpověď #16 kdy: 07. 04. 2016, 21:57:26 »
Dělám to tak i na vlastních počítačích od doby, co jsem začal s unixem. Konkrétně AIX na mašinách IBM RS/6000, rok 1997. A žádný problém jsem s tím nikdy neměl.
Znám taky jednoho kuřáka, který kouří od 14ti a rakovinu ještě nikdy nedostal.

j

« Odpověď #17 kdy: 07. 04. 2016, 23:17:58 »
Dělám to tak i na vlastních počítačích od doby, co jsem začal s unixem. Konkrétně AIX na mašinách IBM RS/6000, rok 1997. A žádný problém jsem s tím nikdy neměl. Obor IT mě celou tu dobu velice slušně živí. Ale podle tebe jsem magor. No budiž, s tím se už nějak vyrovnám.

Uprimne lituju vsechny, ktery za tvy "sluzby" plati ...

Petr

« Odpověď #18 kdy: 08. 04. 2016, 08:05:29 »
Na testovacích mašinách, které jsou připojeny jen do izolované LAN na společném switchi (žádné spojení do internetu atd.), mám dokonce autologin na roota přímo do Mate. Ale z toho se už asi zblázníte úplně.

Nic se nemá přehánět.  Ani zabezpečení tam, kde to není potřeba. Jen to otravuje a nic to nepřinese. Samozřejmě na systémech připojených do netu je vše zaheslováno, služby běží pod speciálníma uživatelema, notebooky mají šifrované disky atd. atd. Ale proč si proboha komplikovat život na strojích, které nikam připojeny nejsou a není na nich nic důležitého.

Ale to asi pochopí jen ten, kdo má trochu nahled. Ten, kdo to neví, dělá humbuk a nazývá ostatní magorama, aniž by znal podrobnosti. A to se bavíme v podstatě o prkotinách. Ze zabezpečení se dělá něco nepředstavitelně důležitého, ale lidské životy jsou na tom závislé málokdy.

To už je mnohem více bezpečné jezdit v autě s přilbou, páteřákem a nejlíp v brnění, protože to dokáže přímo zachránit život. A dělá to někdo? Nedělá (kromě závodů). Přitom by to z hlediska bezpečnosti pro každého z vás bezpečnostních paranoiků přineslo mnohem víc, než psát všude sudo.

Závěrem se omlouvám původnímu tazateli za off topic.

peekaa

• 129
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 08. 04. 2016, 08:33:20 »
Ano, tušil jsem offtopic, a taky to tak dopadlo. Za mě jen jedno doporučení: nedávat žádné přímery, protože všechno kulhá, a kdo chce, tak se dokáže otočit na každém slovu. Upřímně tedy musím říci, že spouštět xka pod rootem s pc na internetu mi přijde již také trochu za hranu ;-) . Ale znám situaci: něco mi nefunguje, nevím, jestli to je mojí chybou nebo čím, a chci mít jistotu, tak se prostě přihlašuji přes ssh jako root. A jak jsem psal - většinou se přihlašuji jen když chci něco administrátorsky spravit, instalovat, nebo tak.

Jinak jsem prozatím můj problém vvřešil instalací debian testing. Tam to funguje bez problémů. Mám to víceméně jen na domácí použití, takže snad bude ok. Mezitím snad také zprovozním postfix, že mi bude rootovská pošta chodit na klasický mail Nicméně miluju to: You have no mail, když se přihlásím klasicky přes ssh. :-)