Nevím jak je na tom Elm teď, hodně dlouho jsem ho nezkoušel
Co jsem tak koukal kolem a kolem, vypadá to, že jde rychle dopředu, možná, že už leccos neplatí...
Kupříkladu mi tam scházeli eventy na klávesnici s vetší granularitou [...]Co je (bylo?) tragické byla absence oficiální podpory node.js. A GUI blbinek v STD lib které znemožněj něco podobného v budoucnosti.
To mě zrovna vůbec netrápí. Můj typickej use-case je tabulka nějakých položek, u každé je několik tlačítek (smaž, zobraz detaily,...) a přes WS přichází nové položky, které je do tabulky potřeba doplnit.
Takže potřebuju, aby FE uměl vzít data, vykreslit z nich tabulku, umět na stisknutí tlačítka poslat na BE přes WS událost ve stylu ["delete",ID], BE v DB smaže položku a zpátky pošle něco ve stylu ["remove",ID] a FE ten patřičný řádek z tabulky odstraní. Plus samozřejmě taková ta klasika jako uspořádání tabulky podle sloupce, na který se klikne apod. Technicky žádné extra špeky. Pokud by se to dalo napsat obecně, jako generická logika, které by se jenom předhodila definice struktury dat a seznam událostí, co to má umět, a všechny tabulky by byly obsluhovaný jedním kódem, bylo by to úplně ideální.
Taky mám pár trochu složitějších vizualizací v D3, ale ty můžu případně nechat v JS, to mi tolik žíly netrhá.