Je možné obejít FUP pomocí VPN?

Franta <xkucf03/>

Re:Je možné obejít FUP pomocí VPN?
« Odpověď #30 kdy: 28. 10. 2016, 22:44:12 »
Zdravím, neví někdo, zdali se dá obejít FUP pomocí VPN, která komunikuje přes port 443 u některých z operátorů?
Nikde nemůžu dohledat přesný informace o tom, jak jejich FUP přesně funguje.

Záleží, jak je ten FUP postavený – někde jsem viděl pravidla taková, že Facebook, lžiDnes a něco dalšího se do limitu nepočítalo – pak bys mohl tunelovat VPN přes zprávy posílané přes Facebook (na druhém konci bys měl účet, který by s tebou „chatoval“). To by bylo konečně nějaké užitečné využití této služby.

Ale otázka je, jak dlouho by to fungovalo – Facebook (a NSA) by si všiml, že ve zprávách neposíláš slova v žádném přirozeném jazyce ale třeba Base64 a posíláš toho hodně. ISP by si zase všiml, že intenzivně využíváš Facebook (ale neviděl by dovnitř, takže tam by to vadit nemuselo – mohl by si myslet, že odtamtud stahuješ nějaké srágory a nahráváš tam fotky).

« Odpověď #31 kdy: 28. 10. 2016, 23:16:31 »
Zdarte,

funguje prosím někomu obcházení FUP u Vodafone?

Jozko

« Odpověď #32 kdy: 29. 10. 2016, 11:53:14 »
Mozes to vyskusat este cez ICMP. Skus dat do googlu "Covert channel HTTP/ICMP...".

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 29. 10. 2016, 12:24:22 »
Taky se tunluje pres DNS. Clovek si na to musi nekde rozjet server na necem jako RPi. Vyhoda je, ze to casto chodi i na vselijakych placenych sitich, jako trebna na letistich, kde to jeste nejede zadarmo, protoze DNS provoz obvykle pousteji ven.

frantajetel

« Odpověď #34 kdy: 29. 10. 2016, 22:39:07 »
Taky se tunluje pres DNS. Clovek si na to musi nekde rozjet server na necem jako RPi. Vyhoda je, ze to casto chodi i na vselijakych placenych sitich, jako trebna na letistich, kde to jeste nejede zadarmo, protoze DNS provoz obvykle pousteji ven.

A nebo jen na servery, predane v DHCP :-(.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 29. 10. 2016, 22:57:24 »
A nebo jen na servery, predane v DHCP :-(.

Mozne je vsechno, nicmene DNS patri asi k vecem, ktere v takovych sitich nepovazuji za nutne blokovat. Nestoji zo za tu praci, protoze sance, ze nekdo pouzije DNS tunelling je dost miziva. Hrozi to leda tak u maleho procenta uzivatelu Linuxu/BSD.

Osobne jsem zkousel pristup na DNS Googlu z letiste v ublinu, kde se normalne z browseru clovek dostal jen na captive portal. Chodilo to. Dneska tam maji snad wifi zdarma, jak jsem slysel, ale nezkousel. Ale jinde by to mohlo byt sikovne.

R4R

« Odpověď #36 kdy: 31. 10. 2016, 02:10:24 »
Jde.

Obchazim tak FUP u O2.
Nasel jsem si mensi firmu, ktera nabizi VPN servery i v cesku a stoji to kolem 50Kc mesicne..

Zkousel jsem ruzne kombinace VPNek. Jedine co funguje je pokud cely provoz jede pres https (443). Bohuzel OpenVPN musi byt spravne nastavene na tento port (na serveru) coz neni bezne.

A tady prichazi se spasou Microsoft :D SSTP - proprietarni protokol, ale funguje dokonale (jede defaultne na 443).
Na windows to ma implicitni podporu, na mac jsem nasel free program EasySSTP (trochu horsi vykon nez na windows).
Pro linux jsem nehledal.

A funguje ti to i na LTE ? obecně se mi nedaří pripojit na VPNku u O2 na 4G. 
kdyz prepnu telefon na 3G tak vpn funguje. jenze pokryti 3G je dost tragicky.

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 31. 10. 2016, 12:42:43 »
Pred vela vela rokmi to bolo pre mna aktualne u SK T-Mobile, nakolko som mal "neobmedzene surfovanie", ale platilo to len pre HTTP/HTTPS... OpenVPN nastavit na TCP/443 nestacilo, ale ked som ho pustil cez stunel... uz to fungovalo ;)
Akurat ten overhead opevpn cez stunel cez edge, to bolo utrpenie.

David1234

« Odpověď #38 kdy: 01. 11. 2016, 11:46:50 »
https://github.com/matiasinsaurralde/facebook-tunnel

Tady už někdo realizoval tunel přes Facebook. Ale ta závratná rychlost..  :D