Hledám parťáka (Java vývojáře) pro neobyčejný projekt

VK

Re:Hledám parťáka (Java vývojáře) pro neobyčejný projekt
« Odpověď #15 kdy: 26. 02. 2016, 09:36:21 »
Za 150 tisíc na HPP ti klidně toho CTO půjdu dělat :D
Dalo by se o tom jednat, pokuď by Tvé požadavky na plat byly nižší. Obecně nabízím teď plat + podíl na projektu v dohodnutém poměru. Preferuji teď výplatu formou podílu, protože hledám někoho kdo je charakterem (také) zakladatel a bude ho bavit realizovat vizi jako takovou.

cto

« Odpověď #16 kdy: 26. 02. 2016, 10:06:02 »
Tak dalo by se uvažovat i o 120 pro start a pak by se vidělo. Jsem spíše charakterem CTO, což každý startup potřebuje. Byl jsem v několika a většinou je to banda dětí s bláznivými nápady a které nic neumí. Nic proti tomu, jen pak potřebuješ lidi, kteří tu reálnou práci udělají. V ČR je ale moderní nápad zbastlit se studentíky a hned jak to jde, tak to prodat. Tam CTO fakt nepotřebuješ.

not bad idea

« Odpověď #17 kdy: 26. 02. 2016, 10:39:09 »
Mě to přijde docela zajímavý. Kdo ale bude zadávat ty data, jako např. co se dneska vaří? Myslím, že bude problém donutit všechny ty restaurace apod., aby naučily svoje zaměstnance ovládat nějakého clienta, skrz kterého budeš zadávat data.

« Odpověď #18 kdy: 26. 02. 2016, 10:41:55 »
Zkrátka parádně vytuněněj Hlodač...
Mně to přijde spíš jako něco jako Facebook, ale lepší.

Lepší?

not bad idea

« Odpověď #19 kdy: 26. 02. 2016, 10:44:43 »

Lepší?

To je totiž typická věta vyskytující se u těch, co mají nový startup.

VK

« Odpověď #20 kdy: 26. 02. 2016, 11:55:55 »
Citace
Představ si, že chceš jít do kina a zjistit co hrají, objednat taxi, jídlo, přečíst si články o svém oblíbeném tématu, cokoli Tě napadne... Co uděláš dnes? Jaké aplikace k tomu využiješ, jaké nainstaluješ, kde všude se budeš registrovat?

Asi na vsechny tyhle sluzby pouziju jeden z HTTP klientu. Mouchy maj a zrovna treba na mapy nekdy pouzivam offline klienty, ale jen zridka. Offline IDOS jsem pouzil naposled ve verzi pro PC-XT. Jsem blbej, ze z tyhle recnicky otazky nechapu, kam miris?

Citace
Představ si, že Ti bude ke všemu stačit jedna jediná aplikace. Tu aplikaci otevřeš a napíšeš své přání, nebo si ho možná jen pomyslíš...

Jo, tak na rozhrani mozek-stroj bych mozna i nekoho sehnal a rozhodne by me zajimalo u toho bejt, to mi pripada jako jedina zajimavost z prispevku.

Mířil jsem tam, že právě musíš pro každý ten případ (např. taxi, jídlo) najít zvlášť službu/aplikaci, všude se registrovat. V extrémním případě se tak může stát, že si budeš muset nainstalovat několik aplikací aby sis mohl objednat 1 taxi (jen příklad). Místo aby data a (chytré) služby byly integrovány do Tvého uživatelského rozhraní (ať je jakékoli) a to se měnilo podle toho co zrovna potřebuješ, tak místo toho nyní musíš Ty hledat služby a instalovat aplikace aby si se k datům dostal.

Aby data a služby mohly jít k Tobě, tak je potřeba mít datovou infrastrukturu, která umožňuje data distribuovat (P2P) a služby, které je jednak dokáží správně interpretovat a současně je můžeš zakomponovat do jakéhokoli rozhraní. A tímto se právě zabýváme: datovou infrastrukturou a nástrojem pro vytváření takových služeb, resp. pravidel, která tyto služby formují. Dám příklad. Takovým pravidlem může být: Na film promítaný v kině je možné koupit lístek. Interpretací tohoto pravidla vznikne ve spojení s daty (seznam promítaných filmů) služba, která u každého filmu nabídne tlačítko pro objednání lístku. Dalšími pravidly se pak řídí vlastní objednávkový proces. Je potřeba říci,  že pravidla mohou mít také různé úrovně abstrakce.

O to propojení mozek>stroj se také zajímáme. Momentálně co se týče praktického využití, tak osobně dokážu dohlédnout jen k automatickému rozpoznávání řeči a analýze psaného slova, které je velké téma pro další firmy. Pokud máš tip na něco konkrétního, určitě mě to zajímá, rád bych tuto oblast také začal více rozvíjet.
« Poslední změna: 26. 02. 2016, 11:57:49 od Vlad Kahoun »

VK

« Odpověď #21 kdy: 26. 02. 2016, 12:14:31 »
Žádný "lepší" facebook už nikdy nebude. S tím se musíme smířit :) Facebook a jeho koncept je produktem staré doby, kdy jsme byli rádi, že máme přístup na internet. Nyní čelíme úplně jiným výzvám, namátkou: kontrola/soukromí/vlastnictví dat, zlepšení přístupu k informacím, použití informací k trvalé udržitelnosti v mnoha oblastech (ekologie, ekonomie atd.), byrokracie. Tyto výzvy vyžadují novou infrastrukturu a nový způsob přístupu k datům. Aktuálně pár projektů, které se zabývají z různých stran těmito věcmi: improbable.io, viv.ai, řada nových projektů na blockchainu.

VK

« Odpověď #22 kdy: 26. 02. 2016, 12:25:47 »
Díky všem za dosavadní komentáře.

blub

« Odpověď #23 kdy: 26. 02. 2016, 12:37:59 »
Cetl jsem to jenom .... java .... posun o nekolik svetelnych let kupredu a dal uz ne.
Tak se omlouvam, jestli to neni uplne k veci, ale myslim, ze je tohle zajimave :

http://www.paulgraham.com/avg.html

perceptron

« Odpověď #24 kdy: 26. 02. 2016, 13:09:58 »
spytam sa este raz. podla toho co je na webe to chapem tak ze ste na projekte sam a potrebujete cloveka ktory preberie od vas codebase?

lebo tvrdite ze uz mate proof of concept.

pytam sa preco ci ide o to ze mate nejaku viziu a potrebujete niekoho kto to nakodi alebo potrebujete partaka s ktorym to doprogramujete

Citace
Na film promítaný v kině je možné koupit lístek.
odkial mate data o filmoch?

cakate ze niekto bude vyrabat p2p sluzby do ktorych budu loadovat informacie o entitach?

Citace
Interpretací tohoto pravidla vznikne ve spojení s dat
kto bude to pravidlo interpretovat? umela inteligencia alebo clovek?

Lol Phirae

« Odpověď #25 kdy: 26. 02. 2016, 14:34:03 »

hu

« Odpověď #26 kdy: 26. 02. 2016, 16:23:08 »

Nove objekty 4ever!

Ivan Nový

« Odpověď #27 kdy: 26. 02. 2016, 21:24:49 »
Žádný "lepší" facebook už nikdy nebude. S tím se musíme smířit :) Facebook a jeho koncept je produktem staré doby, kdy jsme byli rádi, že máme přístup na internet. Nyní čelíme úplně jiným výzvám, namátkou: kontrola/soukromí/vlastnictví dat, zlepšení přístupu k informacím, použití informací k trvalé udržitelnosti v mnoha oblastech (ekologie, ekonomie atd.), byrokracie. Tyto výzvy vyžadují novou infrastrukturu a nový způsob přístupu k datům. Aktuálně pár projektů, které se zabývají z různých stran těmito věcmi: improbable.io, viv.ai, řada nových projektů na blockchainu.

Trvalá udržitelniost je nesmysl, podnik, který nenese zisk, je třeba co nejdříve zaříznout a ne udržovat při životě. Jinak se do systému zanáší neoptimální rozdělení zdrojů a systém na vrcholu svého zdánlivého rozvoje zkolabuje. Viz třeba kolaps Západní Evropy, ke kterému dnes právě dochází. A centrálně počítat optimální rozdělení zdrojů je rovněž nesmysl. K prověření možností jsou vždy potřeba experimenty, které centrální moc nikdy nedělá. Takže to žádná aplikace neřeší, ta může maximálně určit možnosti, prověřit se stejně musí jejich realizací a to již žádná apka nezajistí.

Ivan Nový

« Odpověď #28 kdy: 26. 02. 2016, 22:49:20 »
Mě to přijde docela zajímavý. Kdo ale bude zadávat ty data, jako např. co se dneska vaří? Myslím, že bude problém donutit všechny ty restaurace apod., aby naučily svoje zaměstnance ovládat nějakého clienta, skrz kterého budeš zadávat data.
No co se vaří, bude do sítě posílat jako "smart service" požární hlásič v kuchyni, který to získá jako vedlejší produkt analýzy vzduchu v místnosti :-)

VK

« Odpověď #29 kdy: 27. 02. 2016, 22:44:25 »
spytam sa este raz. podla toho co je na webe to chapem tak ze ste na projekte sam a potrebujete cloveka ktory preberie od vas codebase?

lebo tvrdite ze uz mate proof of concept.

pytam sa preco ci ide o to ze mate nejaku viziu a potrebujete niekoho kto to nakodi alebo potrebujete partaka s ktorym to doprogramujete

Citace
Interpretací tohoto pravidla vznikne ve spojení s dat
kto bude to pravidlo interpretovat? umela inteligencia alebo clovek?

Omlouvám za pozdní odpověď. Ano, hledám parťáka, který převezme existující codebase. Projekt se již vyvíjí delší dobu. Jinak ta pravidla jsou procesována poměrně jednoduchými algoritmy. Je tam velká abstrakce toho jak je možné s daty v rámci služeb zacházet, proto ani pravidla pro interpretaci do uživatelského rozhraní nejsou zase tak složitá. Jen pro nabízení vhodných služeb uživateli na základě jeho situace používáme v této chvíli statistiku, ale není v tom více. Jednou z vlatností projektu je, že umožní ostatním vyvíjet vlastní klienty a další části infrastruktury, takže firmy se zajímavými technologiemi (AI, ML) je budou moci na platformě samy uplatnit.

Citace
Citace
Na film promítaný v kině je možné koupit lístek.
odkial mate data o filmoch?

cakate ze niekto bude vyrabat p2p sluzby do ktorych budu loadovat informacie o entitach?

Konkrétně na lístky do kina se v této fázi nezaměřujeme, chystáme pro rozjetí prvních služeb jinou oblast. Přesně v to věřím, že lidé začnou vytvářet vlastní klienty a chytré služby pro různé situace a typy uživatelů, přes které bude také moci kdokoli vkládat svá data (kina filmy, restaurace jídla která vaří atd.)