Podpořte root, platební metody

Re:Podpořte root, platební metody
« Odpověď #45 kdy: 19. 02. 2016, 08:35:36 »
Pravděpodobně to je přesně tak, jak píše rooobertek. Zbytek je jen mlácení prázdné slámy, které nikam nevede. Napsal jsem mail nahoru, jestli je to opravdu takový problém. Pokud je, tak to tam prostě nebude i za cenu toho, že Root možná přijde o část darů. Zatím to ovšem vypadá, že poměrně dost lidí nemá problém tu standardní bránu najít a zaplatit přes ni.

Petře, ale pořád nechápu, v čem je přínos QR kódu.
Oproti normálním dvěma řádkům s dvěma čísly (čú a vs).

« Odpověď #46 kdy: 19. 02. 2016, 08:37:25 »
... Tam kde se sklada lidi vic pak bejvaj jeste dalsi moznosti, treba i sms. A zcela bezne se takhle vyberou i stovky tisic Kc...

Na těch dárcovských sms si operátoři ukusují nehorázné prachy (co si tak pamatuju), to snad ani nezkoušet...

« Odpověď #47 kdy: 19. 02. 2016, 09:24:47 »
Ty mas v mozku uplne vymazano ze? Kdyz po nekom CHCI aby mi poslal nejaky $$$, tak mu to PREDEVSIM musim umoznit. A pokud te to zajima, tak na uplne normalne zverejnenej ucet jinde prispelo cca 500 lidi. Protoze to pro ne nebyl vetsi vopruz, nez cpy&paste. A podobnych projektu kde se lidi skladaj na neco znam par desitek, a VSUDE je proste napsany cislo uctu. Tam kde se sklada lidi vic pak bejvaj jeste dalsi moznosti, treba i sms. A zcela bezne se takhle vyberou i stovky tisic Kc. Drtiva vetsina prave prevodem na ucet.

Takže chceš povedať (keď už si tykáme), že keby tam bolo zobrazené číslo účtu s VS, tak sa vybraná suma znásobí? Umožnené zaplatiť je. Umožniť úplne každý možný spôsob platby je drahá hovadina. To už potom treba zaviesť aj sms platby s cca 50% poplatkom operátorovi, platby cez western union, poštové poukážky, bitcoiny, dogecoiny, slovenské gastrolístky...
Darcovských projektov je veľa, áno. Ale skúste porovnať konkrétny prípad, kde sa vybrali stovky tisíc a napasovať to na tento rootovský prípad. Koľko je potenciálnych sponzorov? Koľko z nich je ochotných pohnúť prstom, aby prispeli? Koľkí z nich sú obmedzení tým, že peniaze vedia poslať iba prevodom? Dokáž, že takých ľudí sú stovky.

j

« Odpověď #48 kdy: 19. 02. 2016, 09:43:17 »
...
Je tu presne 1 clovek, kterej je ochotnej se srat s dekryptovanim QR. CO na tom tvoje jedna mozkova bunka nechape?

Na těch dárcovských sms si operátoři ukusují nehorázné prachy (co si tak pamatuju), to snad ani nezkoušet...
Tak to je samo jina vec, on i paypal si veme peknej kus.

« Odpověď #49 kdy: 19. 02. 2016, 09:59:42 »
Je tu presne 1 clovek, kterej je ochotnej se srat s dekryptovanim QR. CO na tom tvoje jedna mozkova bunka nechape?
A podobný počet ľudí chce zaplatiť prevodom bez QR.

Lol Phirae

« Odpověď #50 kdy: 19. 02. 2016, 10:30:12 »
Já nevím, např. já prakticky všechno platím převodem. K platbám kartou, Paypalem a dalšími nesmysly mám odpor. Jsem rád, že jsem se spolu s dalšími miliony lidí, kteří dnes a denně platí něco převodem dozvěděl, že jsme nesvéprávní, neumíme zkopírovat s číslem účtu variabilní symbol a proto takové údaje nelze zveřejnit, že daleko lepší je QT kód. Pokud mi někdo tvrdí takové kokotiny, jako že účetní nemá problém s tím, že budu platit takovou kravinou, jako je BTC, ale zato má hrozný problém s převodem z účtu, tak to se fakt pohybujeme v nějakém alternativním vesmíru. Patrně v IInfo už nikdo soudný nezbyl.

TKL

« Odpověď #51 kdy: 19. 02. 2016, 10:40:03 »
Pozerám, že tu máme plno inteligentných vlastníkov médií, ktorí vedia, ako sa robí veľký biznis. Pracoval niekto z vás kecálkov niekedy v internetových (alebo iných) médiách?

Ano. Zrovna já v médiích pracuji od roku 1990 a proto se nestydím něco takového napsat.

TKL

« Odpověď #52 kdy: 19. 02. 2016, 10:47:23 »
Pokud mi někdo tvrdí takové kokotiny, jako že účetní nemá problém s tím, že budu platit takovou kravinou, jako je BTC, ale zato má hrozný problém s převodem z účtu, tak to se fakt pohybujeme v nějakém alternativním vesmíru.

To je hodně trefná poznámka.

TKL

« Odpověď #53 kdy: 19. 02. 2016, 10:56:46 »
Pravděpodobně to je přesně tak, jak píše rooobertek. Zbytek je jen mlácení prázdné slámy, které nikam nevede. Napsal jsem mail nahoru, jestli je to opravdu takový problém. Pokud je, tak to tam prostě nebude i za cenu toho, že Root možná přijde o část darů. Zatím to ovšem vypadá, že poměrně dost lidí nemá problém tu standardní bránu najít a zaplatit přes ni.

Petře, nejsem sice účetní, ale mnohokrát jsem za dobu svého podnikání různým firmám něco daroval, ať to byly peníze nebo služby a jsem přesvědčen, že to, co píše rooobertek s tím vůbec nesouvisí. Jednak na dary bude jiné účtování, než na běžné příjmy, a hlavně se pravděpodobně budou účtovat za celý rok. Běžně jsem se totiž setkal s tím, že se např. darovací smlouvy vystavovaly zpětně (i hodně zpětně) a žádná z firem s tím neměla sebemenší účetní problém.

Dále: pokud by opravdu bylo vracení nezaúčtovatelných plateb TAKOVÝ problém, stačí si pro tento účel vytvořit nový účet (třeba i transparentní, jak to mají politické strany) a vše, co na tento účet přijde považovat za dary a podle toho to taky účtovat. Jakékoliv zdůvodňování stávajícího systému ze strany vašeho vedení je podle mého názoru jen to mlácení prázdné slámy, jak jste napsal. Ne to, že se my snažíme vám poslat peníze nějakým normálním způsobem a vy je neustále tvrdohlavě odmítáte. Alespoň já jsem se zatím nenechal odradit a i přesto, že jsem tím jediným exotem, co jako neregistrovaný Rootu něco poslal, chci to tak dělat nadále, aspoň 2x ročně. Nicméně pokud se váš přístup nezmění, možná si řeknu, že (a tím teď nemyslím vás osobně) tam sedí akorát banda kokotů a že se na ně můžu zvysoka... vyvíteco.

TKL

« Odpověď #54 kdy: 19. 02. 2016, 11:04:42 »
... Tam kde se sklada lidi vic pak bejvaj jeste dalsi moznosti, treba i sms. A zcela bezne se takhle vyberou i stovky tisic Kc...

Ano, vezmou si část. Ale proč to nemít jako další, doplňkový kanál pro malé platby (příklad: líbí se mi konkrétní článek, tak za něj něco extra navíc pošlu)? Pro Root by to byl další zdroj příjmů (třeba zanedbatelných, ale přece lepší než nic, ne?) a pro lidi, co mají z každé další zbytečné registrace osypky (jako já) mnohem přijatelnější možnost, než jakýkoliv jiný systém mikroplateb.

Často se mluví o tom, jak je Internet jako médium strašně popředu a klasická média jsou zkostnatělá, ale v případě iinfa se mi to zdá být přesně naopak. Namísto toho, aby využili vše co se dá, vyberou jen ty neobskurnější varianty.

Přitom by se měli inspirovat například tady: http://ulozto.cz/kredit
Ať si myslím o činnosti uložto co chci, tak tohle mají zmáknuté ukázkově.

« Odpověď #55 kdy: 19. 02. 2016, 11:23:03 »
Obskurní metody? Ta brána umí:

• kartu
  • převod
  • GoPay
  • SMS
  • PayPal
  • Bitcoin
  • SuperCash

Jsou tam podle mě všechny běžné metody platby a některé ne úplně běžné.

« Odpověď #56 kdy: 19. 02. 2016, 11:40:05 »
Pri článkoch už bola možnosť prispieť. Zakapalo to.
Vyzerá to tak, že ten účet nie je výhradne darcovský. Z nejakých dôvodov to iinfo spravilo tak ako to spravilo. Ja zvonku môžem iba hádať, aké boli tie dôvody. Len hovorím, že ide o tak malé sumy, že sa proste neoplatí každému jednému vychádzať v ústrety, pretože sa to nezaplatí. A že vnútrofiremné dôvody (niekedy aj boje) môžu kadečo skomplikovať.

TKL

« Odpověď #57 kdy: 19. 02. 2016, 11:44:41 »
Obskurní metody? Ta brána umí:

• kartu
  • převod
  • GoPay
  • SMS
  • PayPal
  • Bitcoin
  • SuperCash

Jsou tam podle mě všechny běžné metody platby a některé ne úplně běžné.

Ano, ale jen pro registrované.

TKL

« Odpověď #58 kdy: 19. 02. 2016, 11:48:53 »
Pri článkoch už bola možnosť prispieť. Zakapalo to.

Ano, já vím. Z mého pohledu to bylo složité. Musel bych se někam zaregistrovat (jen kvůli platbám pro jeden server), zjistit a jak to funguje (Peněženka? Karta? Propojení s účtem?). Bylo by to bezpečné? Stálo by mi to za to?
Poslat SMS je pro mě daleko pohodlnější a bezpečnější. A ne, nepřipadám si - v rámci IT komunity - jako magor. Naopak bych čekal, že v ní lidí, kteří uvažují jako já, bude silná převaha.

« Odpověď #59 kdy: 19. 02. 2016, 12:01:55 »
Keby bola pozícia "prevodárov" taká silná, určite by minimálne programátori iinfa presadzovali vašu možnosť. Ja na takéto platby nepoužívam prevody už dlhé roky a okrem mojej mamy, ktorá nemá ani len platobnú kartu, mi nenapadá nikto z vášho tábora.