Tak já v 35 letech asi nebudu patřit mezi ty úplně nejmladší a již pár let provozuji NGINX na více než jednom serveru :-))
Kromě dokumentace (=výhoda pro ty, co to neumí jinak) zde právě žádný zásadní argument nepadl a na to jsem se primárně ptal. Že je pro Apache více návodů jak na něm spustit WP mi je jasné, ptal jsem se ale především na to, jestli to někdo řeší, srovnával, umí NGINX použít, ale z nějakého důvodu se v konkrétním případě rozhodl pro Apache, přestože jak tu zaznělo, technicky žádnou obecnou výhodu nemá.
Já souhlasím s příspěvky výše, že konzervativní přístup nemusí být vždy výhodou. Pak tu také máme "programátory", co znají jen MySQL a cpou do relační DB i věci, na které se hodí spíše třeba key-value, nebo dokumentová databáze. Ale to už jsme daleko od tématu.
Mě se naopak líbí, že se NGINX stará jen o to co má, pokud chci využít PHP, mám php-fpm, někdy jej chci ale třeba jako lehkou proxy pro NodeJS.
Každopádně díky všem, můj závěr tedy je, že Apache nemá výhodu žádnou, kromě toho že je snazší najít admina, případně si to může nakonfigurovat lama podle návodu. I když mě se teda nginx konfiguruje lépe, ale to je spíše subjektivní názor.