Jak to tak bývá, ptáte se nejspíš jen proto, abyste si přečetl potvrzení toho, co si už myslíte a odlišné informace ignorujete
Díky za reakci a hezký souhrn pro a proti.
Není to jak píšete. Já s NGINXem pracuji už poměrně dlouho a to jak u mikrosajt, tak u větších clusterů na konverzi videí. Jsem spokojený, nemám důvod měnit a nepotřebuji utvrdit v něčem co už vím :-)
Netvrdím však, že jsem se setkal se všemi možnými typy aplikací a zajímalo mě, jestli je pro některé konkrétní případy vhodnější, případně dokonce jediná volba. To je celé. Vývoj nginx třeba sleduji, ale nesleduji Apache a spíše mě zajímá, jestli můžu narazit na případ, kdy jej budu potřebovat a může být má neznalost problém. Apache umím nainstalovat, nakonfigurovat, i na lokálu jsem jej kdysi míval, o to nejde, ale nesleduji to podrobně, protože jej nepoužívám nyní nikde.
Často se zde zmiňuje možnost konfigurace, já v tom nevidím problém, vždyť i *.conf každé stránky je u ng samostatný soubor.
Každopádně mě zarazilo spíše to masové nasazení Apache, což se vysvětlilo webhostingy, kde není na výběr.
Takže díky