Ještě bych se vyjádřil k tomuto:
Zpravodajsky pokrývají zahraničí, což zejména ostatní televize a rádia nedělají, protože je to drahé.
................
To samé platí i o médiích veřejné služby - nemusíte je sledovat sám, užitečné pro vás je, i když je sledují lidé ve vašem okolí.
K té užitečnosti, to můžu říct o čemkoliv. Asi každý z nás dělá něco, co je užitečné ostatním aniž by to měl v úmyslu a ostatní nemusí si toho být vědomi. A jestli je to pro ně opravdu užitečné, tak ať si to zaplatí.
Že je to drahé, u mě není argument. Že je pro vás něco drahé vám ještě nedává právo vynucovat si na ostatních, aby vám to platili. Pokud je to pro vás tak ohromně užitečné, tak si to jistě zaplatíte. Pokud nejste schopen si to zaplatit, tak to asi zas tak užitečné není. Ono je totiž snadné říct, že toto je užitečné, když to nemusím platit ze své kapsy. Ale když byste si to měl zaplatit, tak si dvakrát rozmyslíte, jestli je to opravdu tak důležité, že se bez toho nemůžete obejít.
Tímto způsobem se dá obhajovat cokoliv. O čemkoliv mohu říct, že to je pro mě užitečné a že je třeba to zadotovat.
A silnice mezi dvěma vesnicemi, které ani neznáte, vás teď vůbec nemusí zajímat, ale třeba se tam za čtyřicet let přestěhujete a budete velice rád, že tam ta silnice je, a také to funguje solidárně - vy jste místním přispěl na silnici, která vás vůbec nezaímá, a oni zase na oplátku přispívají na věci, které používáte vy, ale pro ně jsou nezajímavé.A jaký to má význam, když se takto přehazujou peníze z jedný strany na druhou? Já zaplatím něco jim, oni zaplatí něco mě... WTF? Tak ať si každý zaplatí to svý a nemusí se pořád přehazovat peníze z jedný hromady na druhou, přičemž se při tom občas něco někam zakutálí.