Neplacení poplatků České televizi

hu

Re:Neplacení poplatků České televizi
« Odpověď #180 kdy: 25. 04. 2016, 09:53:55 »
Vy to pořád nechápete? Zkusím co podat co nejjednodušeji: "Klidně si v gauči s brambůrkama kriticky vyhodnocujte, ale necpěte to lidem, kteří o to nemají zájem." Nevím ale jestli to má smysl, silně mi to začíná připomínat pokus o diskuzi se svědky jehovovými.
Televizi můžete přepnout na jiný kanál, můžete ji vypnout, dokonce ji ani nemusíte mít. Nevím, zda jste se někdy od svědků Jehovových někdy dozvěděl takhle užitečnou informaci. Ale překvapuje mne, že jste takhle jednoduchou věc nevěděl už dávno, a myslel jste si, že vám ČT někdo cpe.

Ze ty tam pracujes, magore...

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #181 kdy: 25. 04. 2016, 15:18:13 »
Televizi můžete přepnout na jiný kanál, můžete ji vypnout, dokonce ji ani nemusíte mít. Nevím, zda jste se někdy od svědků Jehovových někdy dozvěděl takhle užitečnou informaci. Ale překvapuje mne, že jste takhle jednoduchou věc nevěděl už dávno, a myslel jste si, že vám ČT někdo cpe.

Ano, ČT můžu přepnout, nesledovat, předstírat, že neexistuje, ale pak mě ti hajzlové zkásnou o poplatky i s úrokama.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #182 kdy: 25. 04. 2016, 17:27:12 »
Já jsem spíše zaregistroval stížnosti, že televize straní uprchlíkům a právě tebou uváděné "pravdy" cenzuruje a zamlčuje.
 :D
Zvláštní.

Ano, to je mozne. Vzhledem k tomu, ze polovina Cechu uz ma doma v jarmare nakoupene hnede kosile, tak lze predpokladat, ze rada z nich si  stezuje, ze televize neinformuje dostatecne v tom smyslu, jaci jsou ti uprchlici padousi, do jednoho teroristi a jak zerou deti. U naroda, jehoz znacna cast je nazoru, ze prezident je dobry clovek a ktera po Internetu ventiluje nazory, ze by uprchliky meli na hranicich strilet, by me to neprekvapilo. A nezapomen, ze stezovat si budou hlavne taci, zatimco ostatni to nechaji plavat, takze statistika z takovych stiznosti ma malou vypovidaci hodnotu.

Lama

« Odpověď #183 kdy: 25. 04. 2016, 18:23:55 »
Televizi můžete přepnout na jiný kanál, můžete ji vypnout... - a jak to řeší ty poplatky? Podle mě je prostě blbost platit někomu, když jeho služby nevyužívám.

I soukromé televize jsou v důsledku placeny občany, a také se nikdo nikoho neptá, zda o to má zájem. Soukromé televize jsou placené z reklamy, a cenu reklamy platí ve výrobcích spotřebitelé. - To je pravda, to mi taky trochu vadí. Ale zas reklama pomůže k rozšíření daného výrobku, zvýšení prodeje a v důsledku toho i snížení ceny, než kdyby byl daný výrobek bez reklamy. Sice by reklama nebyla započítána do ceny výrobku, ale zas by nebyl tolik rozšířen, prodeje by byly nižší a cena by naopak vzrostla. Těžko říci co je lepší. Každopádně Čt žije taky z reklamy.

Dokud se ale spotřebitelé nechají ovlivňovat reklamou a výroba reklamy se vyplatí, tak se reklamy nezbavíme. Ale to mohou změnit jedině sami spotřebitelé

Objektivnost zpravodajství se ale neposuzuje podle toho, zda je to zpravodajství v souladu s vašimi názory. - TVL, nejseš ty náhodou Jirsák? Ta mimózní OT reakce by tomu nasvědčovala.

Kromě objektivity jde o celkovou úroveň. Nejsem např. zvědav na zprávy typu "co bude nového ve Večerníčku". Od toho jsou upoutávky, v hlavním zpravodajství to nemá co dělat, proboha.. Unylý Klepetko už by mohl taky zmizet někam kde nebude vidět. Toulavá kamera by byla fajn bez unylé Toušlové.

Mohlo by mi to být fuk, jenže není, protože na to musím přispívat.

« Odpověď #184 kdy: 25. 04. 2016, 22:11:31 »
a jak to řeší ty poplatky?
Od kdy „cpe lidem“ znamená  „musejí platit poplatky“?

Podle mě je prostě blbost platit někomu, když jeho služby nevyužívám.
Podle mě je blbost to, co jste napsal. Na příkladech už jsem to vysvětloval v diskusi o kousek dříve.

Každopádně Čt žije taky z reklamy.
Což je podle mne špatně. Podle mne by bylo správné, aby se reklama na ČT zrušila a zvýšily se koncesionářské poplatky. Jenže prosazujte tohle v prostředí „nechci platit za služby, o kterých si myslím, že je nevyužívám“.

Mimochodem, možná hlavní důvod, proč na ČT reklama zůstala, bylo zachování trhu s reklamou. Protože v době, kdy se o zrušení reklamy reálně uvažovalo, by to vedlo k faktickému monopolu jedné mediální skupiny na trhu s TV reklamou.

Kromě objektivity jde o celkovou úroveň. Nejsem např. zvědav na…
Koho to zajímá, že vy nejste zvědav? To jste nějaké princátko, že se má ČT řídit zrovna vámi?

Mohlo by mi to být fuk, jenže není, protože na to musím přispívat.
Pořád z toho máte ty přínosy, které nechcete vidět. A ostatní lidé zase přispívají na věci, které slouží vám, a jim třeba méně nebo vůbec.

atarist

« Odpověď #185 kdy: 25. 04. 2016, 22:20:23 »
Kriticky uvažující člověk nemá problém správně vyhodnocovat informace z televize, protože je dokáže konfrontovat se zkušenostmi z reálného života.

Ano, v pripade ceske televizi to vypada nejak takto:

"Dnes je pondeli 24. Dubna" .... pravda.
Cokoliv ostatniho .... pravdepodobne lez, polopravda, propaganda, dezinformace, manipulace...

Kriticky jsem na zaklade informace ze zleho a proradneho Linuxu zhodnotil, ze pondeli 24. Dubna je taky lez :-)

date
Po dub 25 22:19:56 CEST 2016

Ti uz lzou jak kdyz Rude pravo tiskne a to je co rict... (ja to bohudik pamatuji, mladi tuto zkusenost nemaji, takze ji asi budou muset ziskat)

atarist

« Odpověď #186 kdy: 25. 04. 2016, 22:26:59 »
Podle mě je blbost to, co jste napsal. Na příkladech už jsem to vysvětloval v diskusi o kousek dříve.

Obávám se, že jsi to právě moc nepopsal. Zatím to byla jen mantra "ČT je veřejnoprávní prot je třeba platit poplatky ááno, navíc za vás vybírá témata, které sama zhodnotí, to je pro vás dobré áááno". Nic moc dalšího nezaznělo, například důvod, proč zrovna ČT, proč nejsou tou hlásnou troubou demokracie nějaké noviny, internetový portál, šílenosti typu facebooková stránka atd.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #187 kdy: 25. 04. 2016, 22:30:51 »

Na prikladech by slo vysvetlovat, jak je ta sluzba nekvalitni. Verejnopravni televize by smysl mela v pripade, ze by poskytovala sluzby kvalitni, alespon v oblasti zpravodajstvi. To ale necini, nevidim duvodu, proc by ji meli lidi platit. Pokud jde o to, ze by prezident nemel do ceho odrikat sve novorocni pindy, tak to lze dat rozkazem i soukrome televizi.

@atarist: To neni spatny napad, ze by si vlada udelala fejsbuukovou stranku a vyslo by to vsechny o dost levneji. Naklady by s tim mel Zuckerberg a bylo by.

« Odpověď #188 kdy: 25. 04. 2016, 22:34:08 »
Zatím to byla jen mantra "ČT je veřejnoprávní prot je třeba platit poplatky ááno, navíc za vás vybírá témata, které sama zhodnotí, to je pro vás dobré áááno". Nic moc dalšího nezaznělo
Já jsem nenapsal nic z toho, co mi přisuzujete, naopak jsem uváděl několik jiných důvodů.

« Odpověď #189 kdy: 25. 04. 2016, 22:37:44 »
Verejnopravni televize by smysl mela v pripade, ze by poskytovala sluzby kvalitni, alespon v oblasti zpravodajstvi.
Pro vás je podstatné zpravodajství, pro někoho jiného jiné věci.

To ale necini, nevidim duvodu, proc by ji meli lidi platit.
Třeba proto, že když ji platit nebudou, kvalitní rozhodně nebude. Když chcete kvalitu, musíte ji nejprve zaplatit. Nikdy nikde to nefunguje tak, že byste dostal kvalitu levně, a po té byste to mohl nějakým způsobem doplatit. Pokud by se kvalita dala pořídit levně, proč pak vůbec platit víc?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #190 kdy: 25. 04. 2016, 22:47:45 »
Verejnopravni televize by smysl mela v pripade, ze by poskytovala sluzby kvalitni, alespon v oblasti zpravodajstvi.
Pro vás je podstatné zpravodajství, pro někoho jiného jiné věci.

Existenci verejnopravni televize za penize z kapsy danoveho poplatnika lze tezko ospravedlnit necim jinym, nez zajistenim kvalitniho a nezavisleho zpravodajstvi. Takove ta televize ale neposkytuje a pokud jde o mejdlo a dalsi sracky, tak jiste neni nutne, aby za neco takoveho platil danovy poplatnik, kdyz uz prujmu je k dispozici dost jinde.

A prestan tvrdit, ze se kvalita zpravodajstvi zvedne tim, ze se zvednou koncesionarske poplatky. Delat slusne zpravodajstvi nevyzaduje miliardiovy rozpocet a novinari z TV jsou urcite placeni lepe, nez uklizecka. Takze kdyz chteji vetsi platy, meli by poplatniky motivovat. Ale kdyz novinar stoji za starou belu, vetsi plat s tim nic nenadela. V CR totiz opravdovi novinari asi nejsou, ono jich totiz na celem svete bude vseho vsudy tak deset.

atarist

« Odpověď #191 kdy: 25. 04. 2016, 23:15:15 »
Zatím to byla jen mantra "ČT je veřejnoprávní prot je třeba platit poplatky ááno, navíc za vás vybírá témata, které sama zhodnotí, to je pro vás dobré áááno". Nic moc dalšího nezaznělo
Já jsem nenapsal nic z toho, co mi přisuzujete, naopak jsem uváděl několik jiných důvodů.

Jenže ty důvody byly ve stylu, že i když to třeba někdo nevyužije, pro jiného to může být užitečné, což trošku plave na vodě.

« Odpověď #192 kdy: 26. 04. 2016, 08:00:51 »
Existenci verejnopravni televize za penize z kapsy danoveho poplatnika lze tezko ospravedlnit necim jinym, nez zajistenim kvalitniho a nezavisleho zpravodajstvi.
Pro vás je podstatné zpravodajství, pro někoho jiného jiné věci – publicistika, dokumenty, kultura, vzdělávání, celospolečenská debata, tvorba pro děti, vysílání pro menšiny, záznamy různých akcí (kulturních, sportovních) atd. atp.

A prestan tvrdit, ze se kvalita zpravodajstvi zvedne tim, ze se zvednou koncesionarske poplatky.
Já tvrdím, že se kvalita zpravodajství nezvedne, když celá televize řeší prakticky jenom to, jak někde ušetřit, a její vysílání se musí přizpůsobit tomu, aby poslanci milostivě schválili alespoň valorizaci.

Delat slusne zpravodajstvi nevyzaduje miliardiovy rozpocet
Polemizujete s něčím, co jsem nenapsal.

Takze kdyz chteji vetsi platy, meli by poplatniky motivovat.
Co to je pořád za nesmysl? Můžete mi ukázat nějaký jiný ekonomický příklad, kde někdo nějakým zázrakem zařídí levnou výrobu něčeho kvalitního, aby tím lidi motivoval k nákupu a ti mu po té platili víc? Něco takového se používá jedině pokud za tím stojí silný investor a chce zlikvidovat konkurenci. Jenže média veřejné služby nemají a nemohou mít silného investora, a nemohou se pokoušet zlikvidovat nepřímou konkurenci.

Ale kdyz novinar stoji za starou belu, vetsi plat s tim nic nenadela.
To také nikdo netvrdí. Ale když nabídnete nízké platy, nezískáte spoustu kvalitních novinářů. Takhle to prostě funguje, když někde chcete mít kvalitu, prostě do toho musíte investovat. Česká filharmonie se v posledních letech zřetelně zlepšila, na začátku bylo mimo jiné zvýšení platů, bez kterého by to nešlo. Myslím ve Švédsku výrazně stoupla kvalita vzdělávání, když do něj nejprve několik let jenom lili peníze – protože do něj potřebovali přilákat schopné lidi, se kterými pak teprve mohli dělat nějaké reformy. Bez peněz to v dnešní době bohužel nejde.

Ani nevím, jak byste si tu vaši metodu představoval. Najmete spoustu schopných lidí za nízké platy s příslibem, že budou pracovat na něčem kvalitním, a později někteří z nich možná dostanou přidáno. Ti lidé budou plýtvat svým talentem na to, aby na koleně dělali něco, co se jinak dá snadno a v lepší kvalitě koupit. Díky takovému obrovskému úsilí vytvoříte něco aspoň trochu kvalitního, co splní požadovanou kvalitu, lidé začnou víc platit, vy propustíte většinu lidí, abyste se dostal na stav, který odpovídá produkované kvalitě, a tomu zbytku přidáte. Takhle nějak si to představujete? Vážně si myslíte, že by něco takového mohlo fungovat?

« Odpověď #193 kdy: 26. 04. 2016, 08:01:43 »
Jenže ty důvody byly ve stylu, že i když to třeba někdo nevyužije, pro jiného to může být užitečné, což trošku plave na vodě.
To je základní princip spolupráce a solidarity. Vítejte mezi lidmi.

atarist

« Odpověď #194 kdy: 26. 04. 2016, 09:41:15 »
To je základní princip spolupráce a solidarity. Vítejte mezi lidmi.

Ah takže dokonce se do toho plete už tzv. solidarita. Ok chápu, narazil jsem na trolla, ale stejně to bylo zajímavé :-)