Neplacení poplatků České televizi

raw

Re:Neplacení poplatků České televizi
« Odpověď #135 kdy: 21. 04. 2016, 11:49:55 »
Citace
Tak to si vazne porid jiny bulvy,

Citace
Řečeno slovy zákona, televizní přijímač je zařízení způsobilé k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu. Tedy kromě klasického televizoru je to také přenosný televizor, kapesní televizor, autotelevizor popřípadě i počítač vybavený kartou pro příjem televizního vysílání nebo videorekordér či DVD rekordér vybavený tunerem.

Z toho jsem pochopil, že pokud nemám TV tuner, tak mi celá ČT může vlízt na záda a odpovídá to i tvrzení pana M. Dokonce mi přijde, že s tím souhlasíš ty sám. S čím máš vlastně problém?

atarist

« Odpověď #136 kdy: 21. 04. 2016, 20:42:11 »
Citace
Tak to si vazne porid jiny bulvy,

Citace
Řečeno slovy zákona, televizní přijímač je zařízení způsobilé k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu. Tedy kromě klasického televizoru je to také přenosný televizor, kapesní televizor, autotelevizor popřípadě i počítač vybavený kartou pro příjem televizního vysílání nebo videorekordér či DVD rekordér vybavený tunerem.

Z toho jsem pochopil, že pokud nemám TV tuner, tak mi celá ČT může vlízt na záda a odpovídá to i tvrzení pana M. Dokonce mi přijde, že s tím souhlasíš ty sám. S čím máš vlastně problém?

Přesně tak, pokud máš jakékoli zařízení, o kterém dokážeš, že tuner nemá, jsi v klidu. Ovšem k tomu, aby se to soudně zkoumalo, nedojde, pokud tedy nevlastníš dejme tomu hotel se 100 pokojema a 100 TV.

Lama

« Odpověď #137 kdy: 23. 04. 2016, 08:06:51 »
Stejně se divím, že už dávno se nedělají TV, set-top boxy s funkcí zaznamenávání toho, na co se uživatel dívá a podle toho by se pak odečítal poplatek té které stanici. To snad není dnes problém. Divím se, že už to dávno někoho nenapadlo. Koncese je relikt minulosti a už dávno měla být zrušena. Nemám problém platit, ale chci platit tomu, jehož služby využívám. Koncese TV je nesmyslné výpalné podobně, jako výpalné za prázdná média.

Lama

« Odpověď #138 kdy: 23. 04. 2016, 08:20:42 »
Jarda.P -  Vbrzku na svete nebude jediny politik, ktery by Zemanovi byl tou pravici ochoten potrast.

Tak jistě, raději si potresou pravicí s Turkem, protože to je hotové neviňátko. Co na tom, že potlačuje svobodu slova a demonstrace rozhání slzákem, oproti Zímenovi je to velkej demokrat, že. Hlavně, že za nás někdo udělá špinavou práci. Ale Zímen, to je zosobnění satana.

Já bych zas nepodal ruku většině těch zaprodanců řídících naší evr. politiku, takže pokud tihle zrádci a zaprodanci nepodaj ruku Zímenovi, tak je to jedině jeho plus   ;)

« Odpověď #139 kdy: 23. 04. 2016, 08:49:15 »
Nemám problém platit, ale chci platit tomu, jehož služby využívám.
Jenže princip veřejnoprávních médií je mimo jiné v tom, že jsou užitečná i pro ty, kdo se na ně nedívají. Je to stejné, jako kdybyste chtěl platit „jenom za využívání“ třeba hasičům.

Trident

« Odpověď #140 kdy: 23. 04. 2016, 10:12:19 »
Pivo nepiju, ale matně tuším, že stojí míň než 135/2.

Asi jste dlouho nebyl v restauraci :-)

Vesnice u prahy 32-35. Slusna restaurace v centru cajzlu 40. Piva z malych pivovaru 30 az 70 ci vice.
Normalni plzen v karlovych varech 60kc;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #141 kdy: 23. 04. 2016, 10:45:50 »
Jarda.P -  Vbrzku na svete nebude jediny politik, ktery by Zemanovi byl tou pravici ochoten potrast.

Tak jistě, raději si potresou pravicí s Turkem, protože to je hotové neviňátko. Co na tom, že potlačuje svobodu slova a demonstrace rozhání slzákem, oproti Zímenovi je to velkej demokrat, že. Hlavně, že za nás někdo udělá špinavou práci. Ale Zímen, to je zosobnění satana.

Nejvetsi rozdil mezi Erdoganem a Zemanem j v tom, ze Zeman ma podstatne mene pravomoci. Oba maji spolecne to, ze maji pravomoci, ktere jim dava ustava a pak nejake dalsi, ktere si protiustavne privlastnili. V Zemanove pripade to ale jeste na nastoleni diktatury nestaci.

hu

« Odpověď #142 kdy: 23. 04. 2016, 11:48:18 »
Jenže princip veřejnoprávních médií je mimo jiné v tom, že jsou užitečná i pro ty, kdo se na ně nedívají. Je to stejné, jako kdybyste chtěl platit „jenom za využívání“ třeba hasičům.

Jirsaku, nemluv, pokud nejsi tazan. A tazan nebudes.

hu

« Odpověď #143 kdy: 23. 04. 2016, 11:55:41 »

Vesnice u prahy 32-35. Slusna restaurace v centru cajzlu 40. Piva z malych pivovaru 30 az 70 ci vice.

Jezkovy voci, proc nejdete do normalniho pajzlu? Slusna hospoda je pro vas nejaka anonymni unifikovana ratejna typu potrefeny husy? To je kultura teda... http://www.pivniceurotundy.cz/napojovy_listek.html

Ondrej

« Odpověď #144 kdy: 23. 04. 2016, 13:46:19 »

Nějak ti ty ceny ujížděj...

bios

« Odpověď #145 kdy: 23. 04. 2016, 14:31:41 »
Citace
jsou užitečná i pro ty, kdo se na ně nedívají

Není mi jasné, v čem je mi užitečné, že soused si nechává vymývat mozek. A už vůbec nevím, proč bych to měl sponzorovat.

Lama

« Odpověď #146 kdy: 23. 04. 2016, 18:54:22 »
Jestli tou užitečností máš na mysli informování o důležitých věcech jako jsou povodně nebo volby, tak to maj za povinnost myslím všechny média, nejen veřejnoprávní.   Co se týče pořadů pro různé menšiny, tak ty si to mohou zaplatit sami ze svého, peněz na to mají jistě dost.

atarist

« Odpověď #147 kdy: 23. 04. 2016, 23:07:13 »

Já tedy jsem možná trošku přízemní ajťák, ale i tak vidím rozdíl mezi hasiči (a jejich důležitostí) a nějakým TV kanálem, navíc ještě v době, kdy doslova každý má přístup k netu (ten základní za menší cenu, než je výpalné CTV)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #148 kdy: 24. 04. 2016, 08:01:50 »
Já tedy jsem možná trošku přízemní ajťák, ale i tak vidím rozdíl mezi hasiči (a jejich důležitostí) a nějakým TV kanálem, navíc ještě v době, kdy doslova každý má přístup k netu (ten základní za menší cenu, než je výpalné CTV)

Tak jiste. Hasice potrebuje malokdy malokdo. Ale propagandu, dezinformace, vymyvani mozku, mejdlo a fotbal podle vseho potrebuji skoro vsichni.

« Odpověď #149 kdy: 24. 04. 2016, 08:09:33 »
Stejně tak někdo nemusí docenit důležitost chlápků s žebříkem, když si dneska každý může v hobbymarketu koupit svůj žebřík a kočku ze stromu sundat sám.

Akorát že hasiči nejsou jen chlápci s žebříkem na sundavání koček, stejně jako média veřejné služby nejsou jen nějaký TV kanál.