Na tohleto jsem chtel dlouho odpovedet
Uz Vas nemam rad. Privelmi moralizujete a aj ked chcete mozno nieco dobre, vravite to sakra zlym stylom.
Proc vam vadi svetskym lidem moralka? Protoze pak vyjde na jevo jak jsou nemoralni a oni vi ze nemaji absolutne zadnou sanci se svoji zkazenosti bojovat a tak ji omlouvaji jako neco normalniho. Jsou otroci hrichu. Dostali po zasluze to co si sami zaseli. Chteli udelat z ostatnich lidi slabochy aby je pak mohli vydirat a zatim se staly slabochy sami. Zivot neni nespravedlivy, protoze Buh neni nespravedlivy. Hezky se o tom pise ve versich o Sodome.
Geneze 18
23I přistoupil Abraham a řekl: „Vyhladíš snad se svévolníkem i spravedlivého? 24Možná, že je v tom městě padesát spravedlivých; vyhladíš snad i je a nepromineš tomu místu, přestože je v něm padesát spravedlivých? 25Přece bys neudělal něco takového a neusmrtil spolu se svévolníkem spravedlivého; pak by na tom byl spravedlivý stejně jako svévolník. To bys přece neudělal. Což Soudce vší země nejedná podle práva?“
Verici jsou ale na tom uplne jinak. Tem vubec nevadi kdyz si v Bibli doctou jak moc jsou zkazeni. Dela jim to radost, protoze diky tomu ze to vedi muzou zacit delat zmeny ve svem zivote. V prvni rade je potreba vedet co delame spatne. Bible dava mnohem vic nez jen informace o tom jak jsme zkazeni. Dava nam i odpusteni a silu bojovat s hrichem. Buh nikomu pomoc v boji se hrichem neodmitne a s jeho pomoci je pak velmi snadne vyhrat. Proto vubec nezalezi zda jsme silni nebo slabi jedinci, ale zda nabizenou pomoc prijmeme ci nikoliv. O tom to cely je. Nase zkazenost je ten nejmensi problem, problem je zda budeme natolik pokorni ze pozorne prijmeme Bozi slovo nebo ne. Pokud ho prijmeme tak se z nasi zkazenosti bezproblemu vylecime. Je to jen otazka casu. Krestani tohleto vedi a proto je vubec nefrustruje kdyz se doctou v bibli jak moc jsou zkazeni.
Velmi sa mi nepaci, ako tu nadavate na Cechov atd... Ak s niekym budem pracovat, je mi absolutne jedno akej je tej clovek narodnosti alebo farby. To pri praci nie je dolezite. Tam su dolezite myslienky, vola pracovat a samotne pracovanie. Jak pracuji Cesi? Pracoval jste nekdy treba s Australanama, Americanama ze to muzete srovnavat? To je ohromny rozdil. Pred deseti lety jsem cetl v Readers Digest clanek o tom jak delali pruzkum jak je ktery narod poctivy. Dali penezenku s penezi (2500 Kcs), obcanku, visitky aby nalezce mohl snadno kontaktovat majitele. Zkouseli to asi u 10ti narodu a jak dopadli cesi? 10 z 10ti penezenek bylo ukradeno. Kdyz je neukradl nalezce tak je ukradl ten komu svuj nalez predal aby to s majitelem vyridil. V nekterych statek na severu evropy tam se vratili nazpatek vsechny penezenky. Celosvetovy prumer byl ze se vratilo 8 z 10ti.
Kdyz jsem byl na dovoleny v Praze, tak mi znamy rikal. Clovece mne kazdej cech tady okrade - nejenze mi nauctujou vetsi cenu, ale ani mi nevrati nazpatek, popripadne mi vrati malo. Sel jsem si to vyzkouset a opravdu. Kdyz mluvite anglicky tak mne bez mrknuti oka nauctovali "cenu pro turisty" a nazpatek mi nevratili nikdy. Testoval jsem to na starym meste cely dopoledne. Tohleto by se ve statech nikdy nestalo. Tady mit dvoje ceny podle narodnosti - za to se rovnou odebiraji licence pro podnikani.
Ba lenin, aj si o Vas myslim, ze ste zakomplexovany. Inac u cloveka vo Vasej pozicii (do akej sa davate) urcite necakam, ze pride na sotva priemerne forum a bude o sebe hovorit, co vsetko spravil, aky je guru a nadavat na Cechov... Tohleto mi vytykaji lidi po cely zivot uz od detstvi. Proc pomaham nekomu u koho je prakticky vylouceno aby mi to nekdy oplatil. Hezky o tom hovori Matous kapitola 20.
10. Když pak přišli ti první, mysleli si, že dostanou víc, ale i oni dostali každý jeden denár.
11. A když ho dostali, začali reptat proti hospodáři. 12. Říkali: 'Tihle poslední pracovali jednu hodinu a tys je postavil naroveň nám, kteří jsme nesli břemeno celého dne a horko.' 13. On však jednomu z nich odpověděl: 'Příteli, já ti nekřivdím. Copak ses se mnou nedomluvil na denáru? 14. Vezmi si, co je tvoje, a běž, já ale chci dát tomuto poslednímu stejně jako tobě. 15. Copak si nesmím na svém dělat, co chci? Anebo máš závistivé oko, protože jsem dobrý?'
Moje odpoved je vers 15. Je to muj cas, s kterym si mohu delat co mne napadne. Ja neocekavam ze bych dostal cokoliv nazpet a tak nemusim delat rozdil mezi "prumernymi" a "vynikajicimi".
Bůh nás bezpodmínečně miloval, když jsme ještě byli hříšní, nehodní, vzpurní a vůbec jsme Boha nehledali.