Nový Root již dnes?

Palo M.

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1440 kdy: 13. 01. 2017, 07:44:02 »
Zaujímavé, ja u seba žiadne getsitecontrol.com nevidím. Možno to nie je priamo od root.cz, ale je to 3rd party od niektorej z množstva 3rd parties (a "načítava sa to dynamicky", teda pravdepodobne to tam nainjektovala nejaká zasr... ehm bakaná reklama).
BTW nemalo by sa to už nazývať 4th party?...

V takom prípade s tým asi redakcia nič moc nenarobí. Teda vlastne hypoteticky by pomocou Content-Security-Policy (o ktorej bol nedávno článok: https://www.root.cz/clanky/bezpecnejsi-web-s-hlavickou-content-security-policy/ ) mohlo byť oznamované, ktoré skripty sú podľa root.cz OK. Ale podľa mňa je nerealistické také niečo dosiahnuť - mám totiž dojem (ktorý som získal z toho, čo tu šéfredaktor opakovane píše), že je redakcia de facto handrovou bábikou v rukách reklamných agentúr a tie si do stránok môžu injektovať čo chcú (a aj si injektujú). S ohľadom na celkovú situáciu je naivné očakávať, že by tie agentúry boli také milé a vždy root-u oznamovali čo treba aktualizovať v Content-Security-Policy...

Lemming

« Odpověď #1441 kdy: 13. 01. 2017, 08:24:31 »
Gratuluji rootu, poté co jsem po jejich prosbách vypnul blokování reklam jsem ho po zavedení vyskakovacího upozornění na článek zase zapnul a dobře si rozmyslím, jestli ho někdy vypnu. Fakt by mě zajímalo, kdo tohle vymyslel; že cokoli vyskakujícího uživatele neskutečně otravuje (slušně řečeno) se učí snad už v UX designérské mateřské školce.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1442 kdy: 13. 01. 2017, 08:42:07 »
Fakt by mě zajímalo, kdo tohle vymyslel; že cokoli vyskakujícího uživatele neskutečně otravuje (slušně řečeno) se učí snad už v UX designérské mateřské školce.

To je sice pravda, ale musim se zastat devu roota - jak to chcete resit? Ikdyz by pridali moznost si to vypnout (defaultne to urcite budou chtit mit zaple a neni to tak neobvykle, ikdyz osobne bych to nedal jako "vyskakovaci" ale hodil na konec zobrazeneho clanku), tak kam to ukladat? Do profilu, kdyz neni povinny? Do susenek, kdyz je tu kdekdo automaticky zahazuje (viz narky se zlutou listou)? Do local storage/indexed db, ktere si vice paranoidni asi taky pravidelne zahazuji? Napada me jenom to predavat pres URL, ale to nemusi jednoduse umoznovat backend a kvuli pet a pul ctenari si to implementovat nebudou.

Osobne mi to moc nevadi, protoze to vyskakuje mimo oblast obsahu webu (pouzivam full hd a 4k rozliseni), ale na mobilech to bude asi jine kafe, pokud to tam taky dela.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1443 kdy: 13. 01. 2017, 09:43:50 »
Gratuluji rootu, poté co jsem po jejich prosbách vypnul blokování reklam jsem ho po zavedení vyskakovacího upozornění na článek zase zapnul ...

Vypni JS. Ficur, o ktere prijdes, je mene, nez nesmyslu, ktere to zabije.

Lemming

« Odpověď #1444 kdy: 13. 01. 2017, 09:53:28 »
To je sice pravda, ale musim se zastat devu roota - jak to chcete resit?

Úplně jednoduše. Takový nesmysl(*) neimplementovat a ušetřený čas věnovat opravě některého z mnohých bugů, například toho, kdy kliknutí zpět z článku úplně odejde z Roota (stalo se i mě).

*) Ne, článek, který jsem už četl si opravdu podruhé nepřečtu ani když na mě těch oken na stránce vyskočí deset.

j

« Odpověď #1445 kdy: 13. 01. 2017, 09:59:55 »
Takova kktina tu je? To si snad du ten js zapnout abych tu nadheru taky videl ...

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1446 kdy: 13. 01. 2017, 15:20:21 »
Takova kktina tu je? To si snad du ten js zapnout abych tu nadheru taky videl ...

Je to vážně úplně debilní, rozkliknu článek, který si chci přečíst a přiletí z boku reklama na jiný článek, který už jsem četl nebo který mě nezajímá. Asi mají nějakou vychytanou statistiku, že většina jejich čtenářů jsou nesvéprávní idioti, proto tady dali tuhle vychytávku, která má rozhodovat za ně nebo co. Je to otravné jak sviňa. A v profilu samozřejmě nastavení pro vypnutí není. Zajímalo by mě, jak dlouho trvala implementace, když nemají rok opravené bugy :o

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1447 kdy: 13. 01. 2017, 15:23:17 »
Díky, kolega to zatím ručně opravil a vývojáři už mají ticket, aby opravili to leakování jména ve zprávičce. Děje se to ještě jinde?

Před chvíli jsem koukal do profilu... To mi chcete říct, že to leakování jména jste opravili tak, že jste se mi hrabali v profilu a měnili mnou nastavené jméno a příjmení? To jako vážně? :o

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1448 kdy: 13. 01. 2017, 15:28:40 »
To mi chcete říct, že to leakování jména jste opravili tak, že jste se mi hrabali v profilu a měnili mnou nastavené jméno a příjmení? To jako vážně? :o

Tak kdybys nevedel, jak se jmenujes.....

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1449 kdy: 13. 01. 2017, 15:34:19 »
...
Před chvíli jsem koukal do profilu... To mi chcete říct, že to leakování jména jste opravili tak, že jste se mi hrabali v profilu a měnili mnou nastavené jméno a příjmení? To jako vážně? :o

;D Tak ale alespon nejak reagovali na rozdil od tech ostatnich problemu. Holt root je ocividne brany jen jako neco neduleziteho navic, kde i kriticke bugy typu autoskorolovani a zpet, ktere cloveka vyhodi pryc, maji prioritu nizsi nez spocitat sponky na sklade. Nechapu, proc s timto pristupem do toho "prekrasneho" redesignu vubec sli, kdyz to nemeli v umyslu ani dotahnout do konce.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1450 kdy: 13. 01. 2017, 15:47:54 »
Nechapu, proc s timto pristupem do toho "prekrasneho" redesignu vubec sli, kdyz to nemeli v umyslu ani dotahnout do konce.

Tak oni meli puvodne v umyslu nasadit jednotny styl na vsechno od Iinfo. Ale se stylem pro ctenare Blesku na Rootu ponekud narazili, tak se pokusili ucinit to ponekud mene hroznym. Moc se to nepovedlo, nastesti je tu tohle: https://userstyles.org/styles/124224/dark-root-cz-without-garbage.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1451 kdy: 13. 01. 2017, 18:43:34 »
Tak jsem ted vlezl na Vitalii a zjistil, ze ten hrozny pop-up s reklamou na clanek neni vynalezem Rootu. Pro jednou za to nemuze ten vyvojar, co dela na stylu Rootu, to se pouze Iinfo pokousi nasrat ctenare vsech svych serveru. Na Vitalii ted takto nuti k precteni clanku "V čem je hmyz na talíři lepší než maso?".

« Odpověď #1452 kdy: 13. 01. 2017, 21:57:48 »
-#84#;);!672#:?_98-; !!!!
 >:(

Tak to vyjíždění z ničehonic odspodu nedělají jen ty po...né upoutávky na (mnou již dávno přečtené) články, do ....

Jak si tak roluju dolů po tom rootu, tak mi pod prst vyskočí jakási pos...ná reklama, a to už jsem neměl šanci zastavit ten pohyb a bylo to.

Nenávidím vás!!!
 >:(  >:(

Závěr: nebudu vám blokovat statickou reklamu, ale tyhle "dynamické" sračky prostě blokovat BUDU.

Trupik

« Odpověď #1453 kdy: 14. 01. 2017, 00:27:19 »

Je to vážně úplně debilní, rozkliknu článek, který si chci přečíst a přiletí z boku reklama na jiný článek, který už jsem četl nebo který mě nezajímá. Asi mají nějakou vychytanou statistiku, že většina jejich čtenářů jsou nesvéprávní idioti, proto tady dali tuhle vychytávku, která má rozhodovat za ně nebo co. Je to otravné jak sviňa. A v profilu samozřejmě nastavení pro vypnutí není. Zajímalo by mě, jak dlouho trvala implementace, když nemají rok opravené bugy :o
Keby zboku, to by bolo len otravné. Ale na 1280x1024 mi to prekrýva článok "reklamou" na iný článok, ktorý som čítal už pred dvoma dňami. To už nie je otravné, to už je trolling.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1454 kdy: 14. 01. 2017, 00:40:53 »

Keby zboku, to by bolo len otravné. Ale na 1280x1024 mi to prekrýva článok "reklamou" na iný článok, ktorý som čítal už pred dvoma dňami. To už nie je otravné, to už je trolling.

Vím, mám 2x 1280x1024 a taky mi to překrývá to co chci číst. :(