Nový Root již dnes?

pm0

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1350 kdy: 04. 10. 2016, 15:17:44 »
Neviem ci sa to tu nejako rozoberalo, ale v diskusiach mi uz nezaobrazuje link na dalsi novy komentar.
Takto musim teraz v dlhych diskusiach hladat komentare, ktore some este necital.
Viem ze su graficky odlisene, ale na mobile, kde zacnem rychlo posuvat stranku, sa to moze lahko prehliadnut.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1351 kdy: 04. 10. 2016, 20:03:38 »
Neviem ci sa to tu nejako rozoberalo, ale v diskusiach mi uz nezaobrazuje link na dalsi novy komentar[/b

Ano, to je jedna z poslednich uzitecnych vifikundaci Roota. Teoreticky to ma skocit na prvni neprecteny komentar a kdyz na nej clovek strci mys, zazracne se objevi tlacitko pro prechod na novy komentar. Jenze ne vzdy to skoci, kam ma. Doporucuji vypnout JS, pak jsou ta tlacitka stale viditelna.

Redakci timto zadam o poskytnuti fotogafie autora tohoto skveleho impruuvmentu. Necham si ji vytisknout a zanesu na nejblizsi shromazdeni mistniho spolecenstvi satanistu.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1352 kdy: 04. 10. 2016, 22:21:35 »
Neviem ci sa to tu nejako rozoberalo, ale v diskusiach mi uz nezaobrazuje link na dalsi novy komentar[/b

Ano, to je jedna z poslednich uzitecnych vifikundaci Roota. Teoreticky to ma skocit na prvni neprecteny komentar a kdyz na nej clovek strci mys, zazracne se objevi tlacitko pro prechod na novy komentar. Jenze ne vzdy to skoci, kam ma.

Ale skočí, akorát je třeba počkat třeba i kolem půl minuty, než se asynchronně načtou všechny reklamy a špionážní skripty :D. Poslední dny je takovou skvělou vychytávkou něco z http://go.eu.bbelements.com, pořád jen ve stavovém řádku píše: Čekání na go.eu.bbelements.com...

« Odpověď #1353 kdy: 04. 10. 2016, 22:33:10 »
Já tam tedy „Další nový názor“ vidím a fungují mi i klávesy „N“ a „P“. Stejně tak jsem nikdy nezažil, že by mi to neskákalo mezi novými komentáři.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1354 kdy: 04. 10. 2016, 22:42:08 »
Já tam tedy „Další nový názor“ vidím a fungují mi i klávesy „N“ a „P“. Stejně tak jsem nikdy nezažil, že by mi to neskákalo mezi novými komentáři.

Což u mobilu / tabletu je bezva responzivní rada ;D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1355 kdy: 04. 10. 2016, 22:52:37 »
Já tam tedy „Další nový názor“ vidím a fungují mi i klávesy „N“ a „P“.

Klavesy zkusim, ale zbytek tvrzeni povazuji za dost zajimavy. Ja tam "Další nový názor" vidim jen tehdy, kdyz nad prispevek strcim mys. Stejne tak "cele vlakno se objevi jen pod mysi. Tohle je jeden z duvodu, proc na Root vypinam JS a kdyz zapomenu, tak nadavam.

« Odpověď #1356 kdy: 04. 10. 2016, 23:05:05 »
Řeší se tu dva problémy – nefunkční skákání po názorech a zobrazování po najetí myší. To první podle mě normálně funguje, to druhé je už delší dobu nahlášené jako bug a prvky se mají nahradit ikonkami tak, aby byly vidět pořád a zároveň i na mobilu.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1357 kdy: 04. 10. 2016, 23:11:06 »
Já tam tedy „Další nový názor“ vidím a fungují mi i klávesy „N“ a „P“.

Klavesy zkusim, ale zbytek tvrzeni povazuji za dost zajimavy. Ja tam "Další nový názor" vidim jen tehdy, kdyz nad prispevek strcim mys. Stejne tak "cele vlakno se objevi jen pod mysi. Tohle je jeden z duvodu, proc na Root vypinam JS a kdyz zapomenu, tak nadavam.

Ale to víš že to normálně reaguje na hover na celý <li> element ve kterém je komentář. Co je pro mě nepochopitelné je, že to:

1. Dělají javascriptem, když je to lepší kaskádama

2. Že to je neresponsivní, když to je v novém responsivním designu

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1358 kdy: 04. 10. 2016, 23:21:13 »
Řeší se tu dva problémy – nefunkční skákání po názorech a zobrazování po najetí myší. To první podle mě normálně funguje, to druhé je už delší dobu nahlášené jako bug a prvky se mají nahradit ikonkami tak, aby byly vidět pořád a zároveň i na mobilu.

Tak my vlastně ani nečekáme, že po více než ¾ roce po nasazení nového designu bude vše bez fatálních chyb, že jo 8)

pm0

« Odpověď #1359 kdy: 05. 10. 2016, 13:50:26 »

Vdaka za info, tie permanentne ikonky by boli super :)

Este by mohla byt jedna funkcia - oznacit komentar ako neprecitany, napr. to urobit na mobile aby som sa mohol ku nemu vratit ked budem na PC  ;D

j

« Odpověď #1360 kdy: 05. 10. 2016, 17:50:57 »
Ale skočí, ...
Neskoci, kdyz mas vyplej js a diskuse je vetsi nez mala ... tak to vede do nikam...

Napr ted tohle https://www.root.cz/clanky/dopousti-se-linus-torvalds-verbalniho-zneuzivani/nazory/#newIndex1

Normalne tam vidim asi 30 novych postu a kdyz na to kliknu, tak skoncim na prvnim, ne na prvnim novym ... a newIndex v tom html vubec neni.

Pricemz tenhle bug je tu nejmin 10 let a to zdaleka nejen na rootu.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1361 kdy: 05. 10. 2016, 18:07:31 »
Ale skočí, ...
Neskoci, kdyz mas vyplej js a diskuse je vetsi nez mala ... tak to vede do nikam...

Napr ted tohle https://www.root.cz/clanky/dopousti-se-linus-torvalds-verbalniho-zneuzivani/nazory/#newIndex1

Normalne tam vidim asi 30 novych postu a kdyz na to kliknu, tak skoncim na prvnim, ne na prvnim novym ... a newIndex v tom html vubec neni.

Pricemz tenhle bug je tu nejmin 10 let a to zdaleka nejen na rootu.

No ty seš ale číslo, vypneš JS a pak chceš, aby se projevily jeho rutiny (např. ta co zařizuje skok na nový příspěvek v diskuzi) na stránce ;D

Asi si začnu stěžovat u výrobců automobilů, že po vypuštění benzínu auto ne a ne nastartovat natož jet! ;D

j

« Odpověď #1362 kdy: 05. 10. 2016, 19:16:11 »
No ty seš ale číslo, vypneš JS a pak chceš, aby se projevily jeho rutiny (např. ta co zařizuje skok na nový příspěvek v diskuzi) na stránce ;D

Asi si začnu stěžovat u výrobců automobilů, že po vypuštění benzínu auto ne a ne nastartovat natož jet! ;D
Jenze ono to ... kdyz je tam tech postu treba 5 ... funguje ;D. Soudruzi asi nekde neco podelali ... Jinak tahle hypekhulltechnolgieskokuuvnitrhtml ... funguje (pokud to napise teda nekdo gramotnej) nejmin 20 let. Tudiz chapu, ze je treba ji frikulinsky vylepsit ...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1363 kdy: 05. 10. 2016, 19:26:21 »
Vdaka za info, tie permanentne ikonky by boli super :)

Jo, uz si to predstavuju, jak namisto Ctrl-F nový n listuju strankou, abych nasel ikonku. To by byla zase dalsi vifikundace k jeste vice opruzujicimu webu. Jeste tak ikonky dohromady s textem nebo ikonky jen a mobilu, protoze ten stejne nemam.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1364 kdy: 05. 10. 2016, 19:42:16 »

Jenze ono to ... kdyz je tam tech postu treba 5 ... funguje ;D. Soudruzi asi nekde neco podelali ... Jinak tahle hypekhulltechnolgieskokuuvnitrhtml ... funguje (pokud to napise teda nekdo gramotnej) nejmin 20 let. Tudiz chapu, ze je treba ji frikulinsky vylepsit ...

To se mi moc nezdá. Tak buď to zařizuje javascriptová rutina a když je JS nedostupný, tak to nefunguje, nebo to zařizují na serveru a pak to funguje bez javascriptu. To že to funguje bez JS do určitého počtu příspěvků se mi zdá nepravděpodobné.
Ale koneckonců když už tu jsou jiné podivnosti, jako třeba mizející historie procházení v prohlížeči a tudíž nemožnost správně používat funkci zpět a vpřed, tak kdo ví...  :o