Nový Root již dnes?

fish

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1095 kdy: 12. 05. 2016, 08:51:03 »
Účet je jen fallback pro lidi, kteří chtějí prostě poslat peníze a nic za to nepotřebují dostat zpět.

Nebo nemají potřebu se registrovat a blokování reklamy si zařídí po svém  ;)

j

« Odpověď #1096 kdy: 12. 05. 2016, 09:12:10 »
e3k: Na stránce podpory je dole číslo účtu, kam lze poslat libovolnou částku bez nutnosti registrace. Děkujeme.

Hawran: Problém je v nepochopení celého konceptu zoomování v prohlížeči. Zmenšuje se totiž celá stránka včetně všech objektů a jejich poměrů. Responzivní weby jsou postavené na tom, že ve výchozím stavu už ukazují celou šířku stránky najednou. Není tedy kam „odzoomovat“ – okolo už nic není. Pokud by to přesto bylo možné, pak bys stejně dostal jen celý web zmenšený uprostřed prázdné plochy. Ty chceš zřejmě jen zmenšit písmo, ale toho rozhodně nikde nedosáhneš oním známým dvouprstým gestem. To je možné udělat v nastavení prohlížeče a je to úplně jiná písnička.

Problem je vyhradne ve zmrvenym webu ... a tenhle web neni responsivni. Nemluve o tom, ze FFlike browsery umej odjakziva zmensovat i jen pismo. Coz ovsem na tomhle vasem uzasne responzivnim pawebu vede k tomu, ze na strance je semo tamo nejakej text a hromada mista kolem ... lol.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1097 kdy: 12. 05. 2016, 09:13:12 »
IMO nejlepsi reseni je emental a pripadne diry vyplnit svymi "reklamami" na kurzy, tanga, atp. Budto to hodit pod reklamy (mysleno v z ose), takze to bude videt jen pri nenacteni reklam, nebo po nacteni stranky si osahat reklamu a zjistit, jestli tam neco opravdu je (nezkoumal jsem, jak ty reklamni systemy funguji, ale snad by to mohlo jit; pripadne nemaji na to primo nejake JS API?).

Jak jsem psal drive, ze ty odskoky na mobilu (Android s FF) nepozoruji, tak bohuzel uz jsem na to take narazil. Dost neprijemne, nascroluji si na zacatek clanku, cvak a muzu hledat zacatek znovu.

« Odpověď #1098 kdy: 12. 05. 2016, 09:27:09 »
To by ale zase vedlo k tomu, že by byl ten server trvale olepený obrázky s reklamou. To taky není dobré, mít tam něco jen proto, aby to tam bylo. Pokud je ta pozice nevyužitá, tak se prostě nezobrazí a je tam místo ní obsah.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1099 kdy: 12. 05. 2016, 10:16:45 »
Poskakovani obsahu je podle me velky problem, ktery se musi resit. Navic pokud je oprava pro ctenare tak snadna a pro vas tak nevyhodna: zablokovat reklamy => poskakovani vyreseno.

Opravdu tedy potrebujete tolik pozic na reklamu, kdyz tam nic vetsinu casu nebude? Navic to nemusi byt obrazky, staci decentni textove reklamy, nemusi byt agresivni.

Je sice hezke, ze kdyz se nezobrazi, tak mame obsah bliz, ale problem nastava, kdyz se zobrazi -> obsah odskoci a to se tu resi a ctenarum to vadi. Ten odskok byva navic umocnen prodlevou - skudlenim reklamnich systemu na HW a pripojeni, takze stranka se nacita 1s, ale reklamy 4s (bottle-neck v tomto mereni je reklamni system), takze ten odskok muze byt zpozden doslova o vteriny a to uz ctenar zvladl nekam si naskrolovat a zacit cist.

« Odpověď #1100 kdy: 12. 05. 2016, 10:40:32 »
Tak jednoduché to opravdu není. Ony totiž ty reklamy mají různé rozměry. Takže nejen že nevíme, jestli tam zrovna při načtení té konkrétní stránky bude, ale pokud ano, tak neznáme její výšku. Čili na to se nedá předem připravit – jedině tam opravdu udělat šest obrovských děr s nějakou výplní – pro jistotu. Tohle nedává smysl.

« Odpověď #1101 kdy: 12. 05. 2016, 10:45:23 »
Tak jo.
Takže závěr (alespoň pro mne):

Jít na root z matlafounu jen ve velmi, ale opravdu velmi výjimečných případech.
(a i tak je dobré si po prvním rozhodnutí cca deset minut počkat, jestli mi to fakt stojí za to)

Úžasné.
Když uvážím, že na ten starší web jsem chodil v pohodě s mnohem větší plečkou.

« Odpověď #1102 kdy: 12. 05. 2016, 10:54:45 »
Protože starý mobilní web byl velmi omezený, neměl všechny funkce a neobsahoval reklamy. Teď žádný speciální mobilní web není, je jen jeden, který se přizpůsobí displeji. Tak znělo zadání už na začátku.

koroptev

« Odpověď #1103 kdy: 12. 05. 2016, 11:01:49 »
hele tohle vsechno jsou kecy; pridam prispevek na foru v konkretnim threadu, po pridani jsem vykoplej na seznam threadu; zobrazim uvodni stranku na na vysku otocenem displeji, vice jak tretinu sirky stranky zabira sedivy sloupec odshora dolu, ctu na 17cm sirky; totez kdyz kliknu na konkretni clanek; kdyz najedu mysi na odpovedet v diskuzi pod clankem, tlacitko pred kurzorem uskoci dolu, protoze tam musite zobrazovat ty zpiceny social picovinky; totalne pomijim dalsi dlouhej seznam toho, co to dela na mobilu, kazdopadne - vsechno to jsou veci zjistitelny behem 10 minut, co si k tomu clovek sedne; nekdo, kdo to ma pod palcem - tyvole, cilem neni, aby A (nemuzeme pouzit technologii xyz) protoze B (reklamy maj ruznou sirku napr.), ale aby se ten web dal normalne pricetne pouzivat, vsechny duvody, proc to nejde, jsou podruzny, kdyz miliony jinejch webu celkem pricetne fungujou..

kdybych na root s prestavkama nechodil roky, myslel bych si, ze tohle je soucast nejakyho podnikatelskyho zameru nejakejch diletantu, jejichz hlavni predmet cinnosti je neco spojenyho s it a oni si timto webikem nahanej buzz (pricemz jim to je +- u zadeke, obsahu uz je tam za ty roky dost) a PR

koroptev

« Odpověď #1104 kdy: 12. 05. 2016, 11:05:33 »
Protože starý mobilní web byl velmi omezený, neměl všechny funkce a neobsahoval reklamy. Teď žádný speciální mobilní web není, je jen jeden, který se přizpůsobí displeji. Tak znělo zadání už na začátku.

ale vzdyt on se neprizpusobuje displeji! nebo jak mam vnimat, ze na standardnim 1280x1024 displeji, kdyz ho dam na vysku, me to nuti cist clanek v nudli o sirce 580 pixelu? http://imgur.com/a/87K7S

« Odpověď #1105 kdy: 12. 05. 2016, 11:16:35 »
Tohle už tu taky bylo vysvětlováno. Vychází to z typografických doporučení týkajících se délky řádků – řádky nad 80 znaků se špatně čtou. (Předem říkám, že já jsem to ani nevymyslel, ani neimplementoval.)

koroptev

« Odpověď #1106 kdy: 12. 05. 2016, 11:25:49 »
Tohle už tu taky bylo vysvětlováno. Vychází to z typografických doporučení týkajících se délky řádků – řádky nad 80 znaků se špatně čtou. (Předem říkám, že já jsem to ani nevymyslel, ani neimplementoval.)

co to je za retardfest? vem si libovolnou knizku tistenou nejakou jedno jestli a4 nebo a5 a vizualne porovnej s tim skrinsotem, co jsem pastoval; prijde ti to normalni? vazne to umis vyslovit s kamennou tvari? necukaj se ti koutky? bojim se zeptat, zdali ti vytanulo na mysli, ze muj displej nemusel bejt 17" ale mohl bejt 19"
ok, ja to vzdavam, proste prase postavi chliv, co cekat

« Odpověď #1107 kdy: 12. 05. 2016, 11:27:30 »
Doporučuji znovu přečíst to souvětí v závorce v předchozím komentáři. Nemá smysl se hádat se mnou, já jsem ten web nekódoval.

koroptev

« Odpověď #1108 kdy: 12. 05. 2016, 11:33:18 »
Doporučuji znovu přečíst to souvětí v závorce v předchozím komentáři. Nemá smysl se hádat se mnou, já jsem ten web nekódoval.

hele a kdyz by ti delnici v koupelne vyrobili odtokovej kanal v podobe sopky, ktera by to kovovy sejtko mela na vrcholu vulkanu, a rekli by ti "my to nevymysleli, takhle se to dela", tak bys jim rekl "to je v poradku, jen to dejte do zavorky"?

i see what you've done here

« Odpověď #1109 kdy: 12. 05. 2016, 11:36:51 »
co to je za retardfest?

Asi tu bude rozdil v nazorech, koho se to tyka ;)

Tohle už tu taky bylo vysvětlováno. Vychází to z typografických doporučení týkajících se délky řádků – řádky nad 80 znaků se špatně čtou.

vem si libovolnou knizku tistenou nejakou jedno jestli a4 nebo a5 a vizualne porovnej s tim skrinsotem, co jsem pastoval; prijde ti to normalni?

kratke radky (mereno poctem znaku) -> moc hybani ocima
dlouhe radky (mereno poctem znaku) -> je tezke skocit na dalsi radek

Jinak pokud se podivas, tak vetsina cteni pro dospele, pokud jde primarne o text a ne trebas o obrazky, byva na necem kolem A5 spis nez kolem A4 a miva skutecne neco pres 70 znaku na radek (pokud to neni radek s textem "iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"). A kupodivu skoro to same u "A4", kde vetsinou mas (dluzno rict i protoze to nebyva casto pro dospele) zase o neco vetsi pismo...