Nový Root již dnes?

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1080 kdy: 11. 05. 2016, 16:45:44 »
Ale my si o peníze říkáme. Pokud se vám nelíbí reklama, tak máte možnost nám přímo poslat peníze a my vám za odměnu ty reklamy vypneme a je to. Jednoduché.

koroptev

« Odpověď #1081 kdy: 11. 05. 2016, 17:08:57 »
To je v rozporu s tim, o cem platce informujete pred platbou (tozn. ne veskera reklama - patrne vlivem nevhodne implementace - bude vypnuta), druhak ja zadnou reklamu nevidim ani ted.

« Odpověď #1082 kdy: 11. 05. 2016, 18:14:05 »
Vypnutá bude skutečně veškerá klasická reklama. Zůstanou případně jen odkazy na náš vlastní obsah (třeba školení) a PR texty, které jsou ale normáně součástí titulní strany a zobrazují se z našich serverů, stejně jako články.

Argument "stejně reklamu nevidím" neberu. Bavíme se tu o tom, jak provoz tohohle serveru zaplatit.

koroptev

« Odpověď #1083 kdy: 11. 05. 2016, 19:51:14 »
"jak provoz serveru zaplatit" .. to je vase starost; ja jen nic platit nebudu a nebudu se poskozovat vypnutim blokovani reklam; ve chvili, kdy web bude zpristupnen jen pro platici, jej pravdepodobne nebudu navstevovat

« Odpověď #1084 kdy: 11. 05. 2016, 20:30:07 »
Ano, to je naše starost a umíme to. Jen nám v tom nesmí polovina čtenářů aktivně bránit. To je dost divný přístup: udělejte to, ale já vám to nedovolím.

A že je vám to jedno, to taky není pravda. To by tu nebyla celá tahle debata.

koroptev

« Odpověď #1085 kdy: 11. 05. 2016, 20:46:10 »
Tak to je a brecenim se to nezmeni. Opravenim designu mozna

e3k

« Odpověď #1086 kdy: 11. 05. 2016, 22:54:30 »
Ale my si o peníze říkáme. Pokud se vám nelíbí reklama, tak máte možnost nám přímo poslat peníze a my vám za odměnu ty reklamy vypneme a je to. Jednoduché.

dakujem za prispevok o tom ako prispiet. po kliknuti na link sa na mna vyvalili nejake formulare. mozte mi prosim poslat len cislo konta? vas neregistrovany e3k

« Odpověď #1087 kdy: 11. 05. 2016, 22:56:23 »
Už mám určitě nakoupíno, ale pořád trvám na tom, abych si rád "zažitým gestem pro zmenšení" zmenšil/zvětšil cokoli.

Konkrétně třeba teď jsem měl touhu zmenšit si kydy (ano, i moje) k jedné zprávičce, abych měl lepší přehled.

V čom je problém, kua, v tomto úžasném responzívním webu?

« Odpověď #1088 kdy: 11. 05. 2016, 23:41:51 »
e3k: Na stránce podpory je dole číslo účtu, kam lze poslat libovolnou částku bez nutnosti registrace. Děkujeme.

Hawran: Problém je v nepochopení celého konceptu zoomování v prohlížeči. Zmenšuje se totiž celá stránka včetně všech objektů a jejich poměrů. Responzivní weby jsou postavené na tom, že ve výchozím stavu už ukazují celou šířku stránky najednou. Není tedy kam „odzoomovat“ – okolo už nic není. Pokud by to přesto bylo možné, pak bys stejně dostal jen celý web zmenšený uprostřed prázdné plochy. Ty chceš zřejmě jen zmenšit písmo, ale toho rozhodně nikde nedosáhneš oním známým dvouprstým gestem. To je možné udělat v nastavení prohlížeče a je to úplně jiná písnička.

hu

« Odpověď #1089 kdy: 12. 05. 2016, 00:06:02 »
e3k: Na stránce podpory je dole číslo účtu, kam lze poslat libovolnou částku bez nutnosti registrace. Děkujeme.

Hawran: Problém je v nepochopení celého konceptu zoomování v prohlížeči. Zmenšuje se totiž celá stránka včetně všech objektů a jejich poměrů. Responzivní weby jsou postavené na tom, že ve výchozím stavu už ukazují celou šířku stránky najednou. Není tedy kam „odzoomovat“ – okolo už nic není. Pokud by to přesto bylo možné, pak bys stejně dostal jen celý web zmenšený uprostřed prázdné plochy. Ty chceš zřejmě jen zmenšit písmo, ale toho rozhodně nikde nedosáhneš oním známým dvouprstým gestem. To je možné udělat v nastavení prohlížeče a je to úplně jiná písnička.

Doposud jsem mlcel, ale neda mi to. Je mi vlastne uplne jedno, jestli bude root ruzovej, fialovej s hvezdickama nebo s tiplym kernel panicem na  pozadi - ale nejde sakra zajistit par zakladnich veci, zejmena pak absolutni pozici klikatelnych prvku behem a po loadovani? Deje se mi to zejmena na telefonu, kde je to mimoradne otravny, bo casto nekam macknu, a nez udalost propadne tim prisernym androidim java stackem, promatlam se na uplne jinej odkaz nez jsem zamyslel.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1090 kdy: 12. 05. 2016, 00:44:41 »
Doposud jsem mlcel, ale neda mi to. Je mi vlastne uplne jedno, jestli bude root ruzovej, fialovej s hvezdickama nebo s tiplym kernel panicem na  pozadi - ale nejde sakra zajistit par zakladnich veci, zejmena pak absolutni pozici klikatelnych prvku behem a po loadovani? Deje se mi to zejmena na telefonu, kde je to mimoradne otravny, bo casto nekam macknu, a nez udalost propadne tim prisernym androidim java stackem, promatlam se na uplne jinej odkaz nez jsem zamyslel.

Na to se tu upozorňovalo víckrát a ani nebyla slušnost odpovědět, zda se s tím něco bude dělat ;-). Výsledek je,  že Root není responsivní, přestože tím (responsivností a použitelností napříč zařízeními) byla před více než čtyřmi měsíci zdůvodňována nutnost nasazení nového designu. A tak tu žijem :-)

j

« Odpověď #1091 kdy: 12. 05. 2016, 08:26:41 »

dakujem za prispevok o tom ako prispiet. po kliknuti na link sa na mna vyvalili nejake formulare. mozte mi prosim poslat len cislo konta? vas neregistrovany e3k

Nemuzou, to bys prej nepochopil ... probiralo se to tady 100x.

« Odpověď #1092 kdy: 12. 05. 2016, 08:27:37 »
Není pravda, že jsem tu na tohle neodpovídal. Už několikrát jsem to tu ve fóru vysvětloval. Zároveň to není novinka, která přišla s responzivním vzhledem.

Potíž je, že si při načítání reklamy musíme vybrat, jak to uděláme:

• Načte se to synchronně – to nechcete, protože se sice stránka objeví krásně hotová i s reklamou, ale zdržuje to načítání a když vypadne reklamní systém, tak se nenačte vůbec. Tohle tu před několika lety bylo a bylo to peklo.
  • Načte se to asynchronně – to řeší čekání na reklamní systém i jeho případný výpadek. Přináší to ale nový problém v souvislosti s tím, že se reklama načte už do vyrenderované stránky.

To má zase dva možné přístupy:

• Necháte na reklamu ve stránce volné místo – to má ale za následek, že bude mít web v sobě díry i když tam ty reklamy nebudou. Na titulní straně je teď tuším šest reklamních pozic (míň než před výměnou vzhledu) a nejsou zdaleka obsazené pořád všechny.
  • Nenecháte na ně místo a ony si ho vytvoří tím, že se tam objeví – to je současný stav. Ten má zase nevýhodu v tom, že stránka po načtení poskočí.

Žádná z těch variant není ideální, ale tohle je nejmenší zlo. Nechcete mít na webu 500px vysoké díry jen proto, že by se tam možná mohlo něco nahrát dodatečně. Jiné řešení to nemá, my nevíme, které reklamy tam ten systém umístí a nemáme to jak zjistit předem. Tak to funguje.

j

« Odpověď #1093 kdy: 12. 05. 2016, 08:27:51 »
Edit: Ono tam sice je, ale stejne inteligentne jako vsechno, pekne az dole pidipismem ...

« Odpověď #1094 kdy: 12. 05. 2016, 08:30:36 »
Protože se předpokládá, že většina lidí bude za ten příspěvek chtít vypnout reklamu a půjde tedy normální cestou objednávky ve svém uživatelském profilu. Účet je jen fallback pro lidi, kteří chtějí prostě poslat peníze a nic za to nepotřebují dostat zpět. Což bylo překvapení, že to vůbec někdo skutečně chce. Ale ano, našli se asi tři takoví.