Ako uz som spominal na irc. Neviem o tom ze by slo nastartovat pocitac bez grafickej karty, ak mas dve, tri tak ho zapnes. Len musis urcit ktora je primarna.
Ak mas dve jednu urcis ako primarnu. Aby operacny system a hardware mohli fungovat. Tu druhu mozes blokovat pri zavadzani kernelu, pomocou pci-stub, ale musi byt skompilovany v jadre. A blokovat ho v grubu ako ja pci-stub.ids=10de:1201,10de:0e0c.
To co pises ze funguje vo windowse je celkom ina vec. Virtualizacia nieje ziadna aplikacia ako to vo windowse vnimas. Vo windowse nedokazes odobrat PCIe kartu zo systemu a priradit hu nejakemu inemu systemu- byt by to bol stroj v inej budove. Ty rozumej ze sa jedna dost o pristup k hardwaru. Ak chces aby ti karty switchovali z HOSTu do GUESTu tak si kup specializovanu kartu ktora je na to od VYROBCU urcena. Ktora je navrhnuta tak aby si mal jednu kartu pouzil ju jak v HOSTe tak v dalsich 10tich QUESToch a to su enterprise technologie. Aspon mne tak pripadaju.
KVM VGA PASSTHROUGH pouzivam. A pripada mi to o hodne lepsie ako mat dualboot. Mam dva monitory-ale nepotrebujem ich. Pouzivam KVM-SWITCH a teda mam jednu klavesnicu+ mys a jeden monitor. A iba hardwarovou klavesovou skratkou ten KVM-SWTICH dokaze switchnut medzi dvoma VGA inputmi+key+mouse. Takze z KVM-Switchu mam VGA kabel priamo na dosku(k intel karte), dalej zo switchu mys a klavesnicu na dosku. Druhy vystup z KVM-Switchu mam pripojeny na nvidia grafiku a klavesnicu+mys na PCI radis s USB portami kde mam zapojeny kabel od mysky a klavesnice.
Na moj vkus to funguje pekne, lepsie ako dualboot. Pretoze windows nieje moj primarny system mi to nadherne vyhovuje. Tiez mam k tomu pripojenu USB zvukovku a ked potrebujem aj skype a kameru, ktora zial na linuxe vzdy fungovala na hovno. Tak skypujem cez ten virtual. K dualbootu sa ozaj uz nevratim. To skor som ochotny strpiet nejaku DPC latenciu vo virtualu. Okrem toho sa ten windows krasne takto snapshotuje, zalohuje. Ale je fakt ze to zatial nieje uplne perfektne. Hlavne sa odporuca sledovat vyvoj qemu, libvirt. Alexov blog
http://vfio.blogspot.com/ a "forum"
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/vfio-users atd..
To switchovanie grafiky si myslim ze zatial nikto nevymyslel.