[Ten kdo brojil proti offtopic sám se ho dopouští
Zpátky ale k IDE. Psal jsi, že děláš mimo jiné jazyky ML, Lua, Haskell. Používáš k tomu něco jako IDE, pokud ano, tak proč a pokud ne, tak proč ne?
Spíše nepoužívám.
U C# na Windows používám MSVS. Na jednom projektu v Javě jsem používal Eclipse, protože to mělo předpřipravený plugin pro ten projekt (Wowza), který mi nestál za námahu obcházet. Občas nějaké to IDE zkusím, abych si to ošahal.
V drtivé většině případů ale používám Geany (Haskell, Lua, ...).
Důvod je v tom, že jsem nerváček a děsně mě rozčiluje jak jsou ta IDE rozvážná. To, že než se nějaká činnost provede trvá, to by mi ani tak nevadilo. Ale hodně mě vadí lagování. Konkrétní příklad:
V VS, které je u mě na hraně použitelnosti dám Ctrl+Space pro zobrazení voleb refactoringu. Očekávám, že to menu se mi otevře okamžitě. Když zvolím nějakou volbu, třeba oprava toho a toho, tak pak ať to klidně pár vteřin chroupe.
Ve skutečnosti ta klávesová zkratka, ta ještě jde. Ale použít myšítko je tak zdlouhavé.
Další věc které mě rozčilují, že otevření souboru, vyhledávání souboru, a podobně trvá strašný věky.
Pro mě je to tak nervy ničící věc, že si všechny ty věci raději držím v hlavě, a programuju jenom s lehkým editorem, který ale vyhledává rychle, soubory otevírá rychle a vůbec. Musím sice obětovat nějaké ty pokročilejší funkce IDE, ale kromě C# a Javy mě to zas tak moc nebolí. Obejdu se bez toho.