Dlouhé řádky nejsou čitelné.
Pointa přece není v dlouhém řádnku, dá se to klidně zalomit (a já to vždycky dělám) ale v tom, že se čte zleva doprava. Což, uznávám, může Arabům z Židům přijít nepřirozené.
navíc oproti mému řešení v Pythonu je ve vašem zápisu mnohem více redundandních znaků, například |>, &,
Nevím, co to je "redundantní znak". "Reduntantní" znamená "nadbyčný". V tom příkladu ale mají všechny znaky význam, není tam žádný znak, který by bylo možné bez ztráty významu vypustit. Nevím teda, proč by některé měly být redundantní.
u lambda výrazů musíte v hlavě postupně simulovat co dělají, nemůžete s nimi pracovat jako se symbolem, tudíž ztrácíte nadhled nad kontextem.
Samozřejmě pokud někdo v rámci jednoho řádku ztrácí schopnost vnímat význam, je lepší, když si všechno pojmenuje. S tím naprosto souhlasím. Škoda, že přirozený jazyk tu možnost nemá a člověk musí analyzovat celou větu i když je třeba přes několik řádků

Je ale možné, že někdo je čte jako slova, naskočí mu simulace sama, jako když si přečte slovo jablko, tak uvidí vnitřním zrakem jablko, to ale můj případ není. Zajímalo by mě, zda to někdo takto umí. Je to váš případ?
Nevím, o jaké "simulaci" je řeč. Když vidím v kódu "|> Enum.map(fn x -> x +1 end)", tak vím, že tahle pasáž kódu postupně k prvkům Enumerable přičítá jedničku. Stejně tak když někde v textu vidím větu "Miloš Zeman dostal včera hustou virózu", tak chápu, že Miloš Zeman dostal hustou virózu, protože rozumím sémantice a zvládnu si tu větu celou zapamatovat, abych mohl pochopit význam jejího sdělení. Jestli je to "jablko", to netuším, té analogii nerozumím.
No a pak přijde zákazník s tím, že potřebuje vyhledávat ne podle id, ale podle regulárního výrazu nad id, u mě to znamená, že upravím jednu funkci, a u vás to znamená, že musíte procházet všechny lambdy v aplikaci, protože někde jste použil jako proměnnou x, jinde třeba id atp., na významově totéž.
Ne. Pokud se jedna věc dělá na více místech, tak se samozřejmě má použít pojmenovaná funkce, protože je znovupoužitelná. Pokud se ten kód používá jenom na jednom místě, použije se funkce nepojmenovaná, protože není důvod ji pojmenovávat. Jasný jak facka, co je na tom k dumání?!