Nepovedal by som ze WinCE resp. Win Mobile skoncil, nieco pod tym programujem a jediny OS ktory funguje znackovych v strojoch Symbol, Motorola, Zebra, Psion je Windows Mobile. Bolo ohlasene ze pre model Psion Workabout 4 bude mozne objednat aj Andorid ale nestalo sa tak. Podla mojich dostupnych info velky vyrobcovia tychto zariadeni maju dlhodobe dohody s MS. Dalsia vec je ze Win Mobile 6.5 co bola posledna je este stara klasika a v tych novych sa snazia mat rozvnaky vzhlad ten dlzdicovy co je pre nejake ovladanie dost komplikovane pre cloveka ktrory podle rychlu a pohodlnu pracu.
Ja mam zopar projektov prave pre tieto zariadenia ktorych je v pouzivani znacne mnozstvo (cez 200 instalacii) a riesene to mam nasledovne.
Vyvojove prostredie Visual Studio 2008 + SDK pre Windows Mobile 6
Ako DB pouzivam SQLite ktora je priamo podporovana .NET CF
A ako framework .NET CF 3.5 je to posledna verzia ktora bola.
SQLiet DB moze mat otvorenych naraz viacero pristupov a neni stym ziaden problem.
Problem je v tom ze ina moznost asi ani neni, Microsoft presiel pri verzii Mobile Phone 7 na Visual Studio 2010 a nove SDK kotre spatne neni kompatibilne.
Sice sa na trhu zacinaju objavovat aj nove zariadenia od roznych vyrobcov s ktorymi nemam ziadne skusenosti napr. :
http://www.winmate.com.tw/TabletPC/rugged_tablet_3.5handheld.htm?showblock=detailale ako to je s podporov a spolahlivostou neviem, pracujem v tejto oblasti mobilnych zariadeni uz asi 13 rokov a mal som moznost vydiet zariadenia urcene do narocneho prostedia v roznych stavoch ktore boli odolne s tvrdenych plastov a odolen obrazovky a ludia ich rozmlatili na nepoznanie ale naopak som mal aj take ktore po rokoch pouzvania boli skoro ako nove.
Je potrebne si zvazit do akeho prostredia ma byt urcene zariadenia a aplikacia scanner ktory uroby foto a zneho vycita ciarovy kod ma v priemysle skoro ziadne vyuzitie - vlastna skusenost.
PS: Na gramatiku kaslite neni mojou silnou strankou ...