Tohle je strašná naivita. Udržovaná, roky vyvíjená knihovna s velkou komunitou kolem bude řešit většinu běžných problémů a bude mít vychytanou většinu bugů. Když se k takovému kódu dostane někdo cizí, tak je vysoká pravděpodobnost, že už tu knihovnu bude znát a ušetří se díky tomu plno času. Nějaký na koleně stlučený bastl, který znáš možná ty sám, je dobrý tak pro nějakou one-man show, v praxi je ale tohle znovuvynalézání kola jedině na obtíž. Investuj energii tam, kde je to potřeba a neřeš věci, které už jsou tisíckrát vyřešené.
Presne tak. Navic kvuli presne takovymdle matlalum je SMTP protokol tam, kde je. Stylem "spatlam to at to funguje" a po pul roce se zacnu divit, ze maily nechodi napr. na gmail...a na vsechny ostatni chodi jenom proto, ze jim je prednejsi spokojeny uzivatel nez dodrzovani RFC...
Pánové, posílání korektních mailů z PHP podle RFC je kód na pár desítek řádků čistého PHP. PHPMailer znám od začátku jeho vzniku, přesto jsem neměl potřebu nikdy ho použít (kecám, jednou jsem to udělal). Mám vlastní odladěný kód přibližně stejně starý (ale spíše starší, cca. 15 let), jako je PHPMailer, takže opravdu nevidím jediný důvod, proč bych se ho měl vzdát a začít používat nějakou cizí knihovnu, jejíž vývoj nemám absolutně pod kontrolou, a tudíž nemám zaručeno, že za pár měsíců/let bude fungovat tak, jak potřebuji. O veřejně známých zneužitelnostech nemluvě.
Používejte ve svých projektech co chcete, je to jen vaše věc, ale proboha nevnucujte lidem, kteří to dělají jinak, svůj názor jako jediná správný. To vás totiž usvědčuje. Z čeho? Domyslete si sami.
PS: dost často se v podobných souvislostech objevuje kontextově hanlivý pojem "one man show", nejinak tomu bylo v této diskuzi. Nicméně rozmanitost, to je to, co drží celý svět pohromadě. Kdyby bylo vše na světě stejné, dávno by to bylo degenerováno, zneužito, zahubeno. Nejinak tomu je v digitálním světě. Známé projekty jsou úspěšně napadány, protože jejich chyby jsou obecně známy a díky tomu jsou snadno zneužitelné. Nedělám si iluze, že píšu kódy bez chyb. Nicméně jejich praktické zneužití je výrazně složitější, než chyby unifikovaných systémů, ke kterým si stačí stáhnout příslušný předpřipravený exploit. Howgh.