Není to jen v IT, ale všude. Obvykle stačí v kolektivu jedna žena, aby se všichni začali chovat "civilizovaně". Platí to samozřejmě i obráceně.
I obráceně? Jako že když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i všechny ty dámy? SUPER, díky za tip! Hned to jdu ověřit na ekonomické. 
Diskuze se vetvi, dovolim si navazat na svoji puvodni myslenku. Provedl jsem vyzkum a zde jsou vysledky.
Priprava: vecere - hodne mastny parek s trochou cocky, snidane - sojova kase, obed - ovarove koleno, hrachova polevka, svacinka - cesnekova pasta a pecivo
Misto pokusu: accounting department
Cas pokusu: 11. 11., 14:30
Prubeh:
Uz od vytahu jsem misto pozdravu na kazdeho krknul. Nikdo se nad tim nepozastavil, znami mi krknutim odpovidali, facility manager si kratce, ale vyznamne prdnul.
Na accountingu jsem nejdriv vsechny pritomne damy pozdravil a pri neformalnim povidani priznal, ze mam prd co praci. Pro navazani atmosfery jsem vypravel vtipy, kterym jsem se hlasite huronsky smal. Melo to uspech, protoze za nami z vedlejsiho kanclu na pokec prisla i financni reditelka.
Po jednom vyjimecne zabavnem vtipu jsem se rozhledl po obecenstvu, lehce zvedl oboci, prenesl vahu na spicky nohou a prdnul jsem si tak az jsem se sam lekl. Pro jistotu jsem pridal jeste tri rychle (nicmene stejne hlasite) prdy. Tento blok jsem ukoncil slovy "no co sem to sezral?". Nastalo ticho. Husta atmosfera by se dala krajet. Doslovne. Pokusil jsem se ticho prolomit petivterinovym rihnutim na cele kolo.
Od dam se mi dostalo vysvetleni, ze jsem musel sezrat nejspis mrtvou kocku, protoze takovej smrad na patre nemely od vanocniho vecirku. Pote se zacaly ozyvat prvni nesmele prdiky, doprovazene slovy "kdo hlasite prdi zabavu tvrdi" a "kdyz uz smrdim, tak at i prdim" nebo "tady ho mate, alespon se s nim nemusim zase tahat az do kuchynky".
Co jsem si stihal vsimat, tak nepr-dely jen dve kolegyne. Jedna se za to viditelne stydela. A druha, s omluvou ze nesnidala, alespon vykrkala abecedu.
Zaver:
Nepodarilo se mi empiricky potvrdit tvrzeni "když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i všechny ty dámy". Ze 14 pritomnych dam zadeko jen 12. Zbylym dvema damam ale bylo lito, ze nejsou na odpoledni navstevu kolegy z IT pripraveny a nemaji moc co nabidnout. Proto si pokus dovolim uzavrit upravenym tvrzenim "když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i většina dam".