Chování kolegů v nové práci

Mirek

Re:Chování kolegů v nové práci
« Odpověď #90 kdy: 11. 11. 2015, 17:05:02 »
Je neskutočne zaujímavé čítať túto debatu.
Niektorý ste tu ako keby nóbl ľudia, proste na vyššej úrovni, ktorý sú viac ako ostatný už len preto že, svoje základné životné potreby, ako napríklad prdnutie, potláčajú a tak škodia svojmu organizmu.
Chcel by som vydieť ako vy doma chodíte na záchod si "puknúť" aby to Vaša žena a deti nepočuli, lebo toto je pod Vašu úroveň...
Óoo skoro som zabudol, Vaša žena vlastne nechodí ani "kakať", lebo to ženy predsa nerobia! =)
Myslíš si že takto sa tvoji kolegovia chovajú aj keď sú niekde v spoločnosti?
Možno to pracovné prostredie považujú za domáce a dobre sa tam cítia, aj vďaka tomu, že si možu napríklad prdnúť.
Na druhej strane tiež chápem že sa ti to nepáči...

Co je doma, je doma. Co je mezi lidmi, to je jiná věc.

ferren

« Odpověď #91 kdy: 11. 11. 2015, 18:37:24 »
ajtaci jsou delnici. jen ted kratkodobe bohati, protoze je IT prave in. socialni iq vesmes nizke, koneckoncu rict nekde ze jsem ajtak, staci pozorovat reakce lidi. vsechny ty vtipy a serialy o ajtacich jsou pravdive, holt dej primitivovi prachy a sleduj.

kleje jak dlazdic, smrdi jak ajtak, proste realita. smir se s tim.

za sebe, neprdim nesmrdim, rikam o sobe ze jsem vyzkumnik v oboru aplikovana matematika a jsem rad ze jsem mohl projit o neco klasictejsim vzdelanim:-)

takovy extrem jsem ale nikde nezazil, nastesti jsem delal vyvojare v firmach kde byl mix technictejsich a umeleckych profesi, takze se klelo a chlastalo, ale s urcitou noblesou, prdet a smrdet urcite ne

Rado2

« Odpověď #92 kdy: 11. 11. 2015, 18:37:48 »
Moja skúsenosť je z firmy v BA, robil som tam v dvoch kolektívoch 5-8 ľudí (programátorov) a za 4 roky som nepočul ani prd. Len je občas nepríjemné keď príde z inej kancelárie jeden z mála kolegov, ktorých občas cítiť na 3 metre (v kancelárii som s takým zatiaľ nikdy nemusel byť, ale obávam sa, že aj k tomu dôjde)

Iviak

« Odpověď #93 kdy: 11. 11. 2015, 19:30:37 »
V celku  by som povedal, že informácií si dostal dosť. teraz ich už len spracovať. Zažil som kolektív kde sa zadeko a robili sa srandičky Prdieť si nedovolím (len doma) ale nejaká šlahačka a podobné vtípky mi nevadili podľa hesla, čím väčší rachot, tým väčšia sranda. Považoval som to za spôsob odreagovania sa, keď sa od teba čakjú neskutočné výkony, jak fyzické, tak psychické, ale zažil som aj kolektív, kde to normálne nebolo. Mojou výhodou je že sa dokážem prispôsobiť jak bande retardov, tak aj nóbl kravaťákom. Hranice čo áno, a čo už nie si musíš určiť sám.

Jo a ešte príhoda zo slovenského rozhlasu, kde som pracoval (áno a je mi jedno že je to neprofesionalne, ale s takými ľuďmi sa robiť nedá), Takže v tejto kultúrnovzdelávacej inštitúcii sme riešili nejaký kábel v trezore (oni to volali trezor, ale v skutočnosti to bol sklad... ) a do toho trezoru sa išlo cez rozhlasáckych požiarnikov.Takže ako sme tam s kolegom vošli naskytol sa nám asi takýto pohľad.
Požiarnik č.1 cvičil
Požiarnik č.2 hral niečo na playstatione a nadával jak dlaždič
Požiarnik č.3 ležal na gauči a teraz sa podržte ČÚRAL DO FĽAŠE KTORÚ POTOM POLOŽIL VEDĽA SEBA, ĽAHOL SI NA DRUHÝ BOK A SPAL ĎALEJ...
Prehodili sme pár slov o dobytku, ale ťažká ignorácia...

Páči sa mi to prirovnanie slepičárna, opičárna.

antiBuran

« Odpověď #94 kdy: 11. 11. 2015, 20:29:38 »
Zadny
"smir se s tim" / "vypadni";
1. stiznost na HR, pokud se to nezlepsi tak 2. a zadej vyhozeni tech vopic.
3. odejdi a zaluj tu firmu, ze to pohorsilo tve nabozenske citeni & sex. orientaci & veganstvi & vztah k uprchlikum,
uz nikdy nepracuj, chod obcas k psychologovi, zaluj o usle zisky, slusne si zij nekde po svete & znic je.
Amen.

karel

« Odpověď #95 kdy: 12. 11. 2015, 06:21:54 »
NO a dnes zas niekto kolegovi dal slahacku na stolicku. Toto fakt nie je normalne. Dufam, ze mne nikto taketo veci robit nebude. Beriem humor ale v ramci normy, nie primitivizmus.

Z tvych komentaru ctu ze tercem vtipku zatim nejsi ty, tak co furt resis ???
Pokud ti ta prace nevyhovuje odejdi ! A nehledej zaminky jinde.

karel

« Odpověď #96 kdy: 12. 11. 2015, 06:33:03 »
Já bych původnímu tazateli doporučil: buď "Se stim smiř!", nebo v té firmě skonči a najdi si práci jinde, kde kolegové nejsou banda hovad, a kde ti bude prostředí vyhovovat. Ono je potřeba si uvědomit, že "IŤáci" nejsou žádní nadlidi. Pokud *zaměstnanec* uvažuje stylem "si naserte, né, kravaťáci blbí, já jsem tu kurva softwérář a kdo je víc", a zapomíná na to že nepracuje pro sebe ale pro firmu, tak se taky může časem stát, že šéf nebo personalista časem pochopí že 5 buranských idiotů kteří se ve firmě "zahnízdili" a na práci kašlou a primární jsou pro ně pičovinky s kolegama (protože "se musíme nějak bavit, né, vole?"), se dá časem nahradit pěti lidmi kteří se taky umí pobavit, ale NENUTÍ své chování ostatním, a kteří budou tedy výrazně kompatibilnější s dalšími kolegy.

Jinak řečeno ... na stavbě bych ti řekl: ser na to, přizpůsob se! V IT oboru ale říkám: ser na ně, najdi si jinou práci, IT firem je spousta, a rozhodně neplatí že schopnosti a korektní chování se vzájemně vylučují (skoro bych řekl, že takováhle inverzní závislost je naopak výjimečná ... jinak řečeno, pokud se vývojář nedokáže naučit že odpadky se prostě nehážou po zemi, tak jak moc je pravděpodobné že se dokáže naučit nový jazyk/interface/databázi/přístupy/... ?).

Nějak nechápu kde si vzal ty nadlidi, to že se tam mezi sebou škádlej, prdí, krkají ....  ještě přeci nic nevypovídá o jejich výkonosti o způsobu kominikace se zákazníkem či nadřízeným nebo někým dalším z firmy, dokonce tazatele z fórků vynechávají asi hájení než se otrká nebo zapadne.

Myslim že většina z nás si o sobě nemyslí, že jsou něco spešl, ale díky typu práce si prostě můžeme dovolit víc než zaměstnanec který je v přímém kontaktu se zákazníky.

KT

Re:Nova praca a spravanie kolegov
« Odpověď #97 kdy: 12. 11. 2015, 10:26:17 »
Není to jen v IT, ale všude. Obvykle stačí v kolektivu jedna žena, aby se všichni začali chovat "civilizovaně". Platí to samozřejmě i obráceně.
I obráceně? Jako že když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i všechny ty dámy? SUPER, díky za tip! Hned to jdu ověřit na ekonomické.  ;D
Diskuze se vetvi, dovolim si navazat na svoji puvodni myslenku. Provedl jsem vyzkum a zde jsou vysledky.

Priprava: vecere - hodne mastny parek s trochou cocky, snidane - sojova kase, obed - ovarove koleno, hrachova polevka, svacinka - cesnekova pasta a pecivo
Misto pokusu:  accounting department
Cas pokusu: 11. 11., 14:30

Prubeh:
Uz od vytahu jsem misto pozdravu na kazdeho krknul. Nikdo se nad tim nepozastavil, znami mi krknutim odpovidali, facility manager si kratce, ale vyznamne prdnul.

Na accountingu jsem nejdriv vsechny pritomne damy pozdravil a pri neformalnim povidani priznal, ze mam prd co praci. Pro navazani atmosfery jsem vypravel vtipy, kterym jsem se hlasite huronsky smal. Melo to uspech, protoze za nami z vedlejsiho kanclu na pokec prisla i financni reditelka.

Po jednom vyjimecne zabavnem vtipu jsem se rozhledl po obecenstvu, lehce zvedl oboci, prenesl vahu na spicky nohou a prdnul jsem si tak az jsem se sam lekl. Pro jistotu jsem pridal jeste tri rychle (nicmene stejne hlasite) prdy. Tento blok jsem ukoncil slovy "no co sem to sezral?".  Nastalo ticho. Husta atmosfera by se dala krajet. Doslovne. Pokusil jsem se ticho prolomit petivterinovym rihnutim na cele kolo.

Od dam se mi dostalo vysvetleni, ze jsem musel sezrat nejspis mrtvou kocku, protoze takovej smrad na patre nemely od vanocniho vecirku. Pote se zacaly ozyvat prvni nesmele prdiky, doprovazene slovy "kdo hlasite prdi zabavu tvrdi" a "kdyz uz smrdim, tak at i prdim" nebo "tady ho mate, alespon se s nim nemusim zase tahat az do kuchynky".

Co jsem si stihal vsimat, tak nepr-dely jen dve kolegyne. Jedna se za to viditelne stydela. A druha, s omluvou ze nesnidala, alespon vykrkala abecedu.

Zaver:
Nepodarilo se mi empiricky potvrdit tvrzeni "když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i všechny ty dámy". Ze 14 pritomnych dam zadeko jen 12. Zbylym dvema damam ale bylo lito, ze nejsou na odpoledni navstevu kolegy z IT pripraveny a nemaji moc co nabidnout. Proto si pokus dovolim uzavrit upravenym tvrzenim "když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i většina dam".

« Odpověď #98 kdy: 12. 11. 2015, 10:45:59 »
Citace
Naprosto skvělá. Je to fakt pusinka. Chtěla mě ohromit, takže vypila šest piv a zakrkala mi celý Yankee Doodle Dandy.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

pistelak

« Odpověď #99 kdy: 12. 11. 2015, 10:49:53 »

Ahojte,

zacal som robit v jednej IT firme. som tu 2. den. vsimol som si, ze niektori kolegovia su nejaki podivni. Grgaju tu, vcera som samizda aj pocul, ze si tu ktosi prdol nahlas a este sa zachichotal. Pustali tu na plne pecky hudbu, ze sa to ozyvalo po celej firme, nadavaju tu a aj hukaju niekedy. dnes chalanisko jedol asi keksy a omrvinky, ktore mal na tricku, vysypal kolegovi na stol na klavesnicu, ktory dnes nie je v praci. Neviem, ale mam pocit, ze normalni ludia sa takto nespravaju, resp.nedavaju to hned najavo pred novym kolegom. Uz som raz bol vtakej firme, kde sa zadeko a grgalo a nepacilo sa mi. Tu nejde o to, ci su to informatici, ktori su oznacovani za takych "divnych", ale o toho cloveka samotneho.

CO si myslite vy o takomto spravani? Chceli by ste pracovat v takej firme?

Když se tu nelíbí, můžeš odmigrovat do země původu.

čumil

« Odpověď #100 kdy: 12. 11. 2015, 11:03:45 »
No panejo, tady se sešla sběř. Prasata, rasisti, zmrdi (to ten potrat jak žvanil něco o MBA titulu a že programátoři nejsou lidi ...). No jejda ... už to tady řekli jiní, když chceš jiný kolektiv, změň práci, a nebo tomu přijď na chuť ... Ve smradu a hluku se asi blbě soustředí, takže na druhou stranu, můžeš to použít jako odůvodnění pro horší výsledky (sláva flákání)

pistelak

« Odpověď #101 kdy: 12. 11. 2015, 19:29:26 »
ajtaci jsou delnici. jen ted kratkodobe bohati, protoze je IT prave in. socialni iq vesmes nizke, koneckoncu rict nekde ze jsem ajtak, staci pozorovat reakce lidi. vsechny ty vtipy a serialy o ajtacich jsou pravdive, holt dej primitivovi prachy a sleduj.

za sebe, neprdim nesmrdim, rikam o sobe ze jsem vyzkumnik v oboru aplikovana matematika a jsem rad ze jsem mohl projit o neco klasictejsim vzdelanim:-)

takovy extrem jsem ale nikde nezazil, nastesti jsem delal vyvojare v firmach kde byl mix technictejsich a umeleckych profesi, takze se klelo a chlastalo, ale s urcitou noblesou, prdet a smrdet urcite ne

Vývojáři smrdí mnohem víc než ajťáci.

čumil

« Odpověď #102 kdy: 12. 11. 2015, 20:12:37 »

In? Definuj co je In ...  dokud nebude programy tvořit nějaká AI (a nebo nekrachne technologická společnost jako celek), tak programátoři budou bohatí (když za nima budou výsledky). A až taková AI bude, nebude potřeba žádného člověka k NIČEMU protože taková AI dokáže vše líp než lidská parodie na inteligenci. Nevím kde se v tobě ta arogance bere, ale máš smůlu, nejsi nic víc než ti "ajťáci - dělníci" milej "pane výzkumníku v oboru aplikovaná matematika" :D

ferren

« Odpověď #103 kdy: 12. 11. 2015, 20:38:30 »
cumil: In to je, protoze je lidi nedostatek.  jak se budou nuzky z obou stram zabirat, hordy studaku na jedny strane a postupna opicoidizace na druhe, platy budou klesat. o nejake AI vubec nejde:-)
arogance, opovrhovani vlastni profesi, klidne. jsem prodejna kurva a vim o tom ze spousta lidi si sve prachy zaslouzi vic nez ja, zapoti se vic jak fyzicky tak mentalne. ani mnohdy nemaji cas ani pomysleni cucet v praci na net a prdet:-)

urciteno

« Odpověď #104 kdy: 12. 11. 2015, 21:12:57 »
ROFL. Bohatí programátoři ;D To se povedlo. Dovedu si představit bohatého manažera, bohatého podnikatele, ale prostě programátor, který je rád i za sto tisíc, nikdy bohatý minimálně u nás nebude. OMG...