Chování kolegů v nové práci

Re:Chování kolegů v nové práci
« Odpověď #75 kdy: 11. 11. 2015, 14:39:41 »
Navzdory všem, co jsou z toho nadšení, to není normální chování IT. Dostal jsi se do bandy buranů. Pro některé nadšence - buranství není projev upřímnosti.
Normalni to neni, ale on evidentne nema koule na to resit svuj problem - at uz odchodem jinam nebo hovorem na dane tema. Takze z nej asi ma vetsina srandu z tohohle duvodu... Sice je mladej, ale mozna prave proto je jen moc upjatej kravatak.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Kit

Re:Nova praca a spravanie kolegov
« Odpověď #76 kdy: 11. 11. 2015, 14:49:34 »
Není to jen v IT, ale všude. Obvykle stačí v kolektivu jedna žena, aby se všichni začali chovat "civilizovaně". Platí to samozřejmě i obráceně.
I obráceně? Jako že když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i všechny ty dámy? SUPER, díky za tip! Hned to jdu ověřit na ekonomické.  ;D

Obráceně myslím tak, že ryze ženský kolektiv se obvykle také chová jako hejno drůbeže. Budou si tam klidně krkat, prdět, přilepovat hrnky a dělat svinčík na stole. Když do takového kolektivu přijde muž, automaticky se ty ženy začnou chovat "civilizovaně".

Vždycky tvrdím, že nejlepší výsledky podávají smíšené kolektivy. Udrží se jakési normy běžného společensky přijatelného chování, jednotlivci se obvykle v takovém kolektivu cítí příjemně a nedělají si tolik naschválů.

Uterus

« Odpověď #77 kdy: 11. 11. 2015, 14:57:19 »
Citace
Nebo ty snad močíš na podlahu hned vedle svého pracovního stolu?

Tak podle mě by se tady obhájilo i sraní do květináčů. Naštěstí jsem popisované chování zatím nikde nezažil, takže ne, není to normální. Pokud ti to vadí, tak se prostě seber a běž, nemáš to zapotřebí - na výběh opic se můžeš chodit dívat do ZOO.

strepty

« Odpověď #78 kdy: 11. 11. 2015, 15:04:07 »
Není to jen v IT, ale všude. Obvykle stačí v kolektivu jedna žena, aby se všichni začali chovat "civilizovaně". Platí to samozřejmě i obráceně.
I obráceně? Jako že když do ryze dámského kolektivu přijde muž a prdne si, tak se rozprdí i všechny ty dámy? SUPER, díky za tip! Hned to jdu ověřit na ekonomické.  ;D

Obráceně myslím tak, že ryze ženský kolektiv se obvykle také chová jako hejno drůbeže. Budou si tam klidně krkat, prdět, přilepovat hrnky a dělat svinčík na stole. Když do takového kolektivu přijde muž, automaticky se ty ženy začnou chovat "civilizovaně".

Vždycky tvrdím, že nejlepší výsledky podávají smíšené kolektivy. Udrží se jakési normy běžného společensky přijatelného chování, jednotlivci se obvykle v takovém kolektivu cítí příjemně a nedělají si tolik naschválů.
To mate zlu predstavu, asi ste nikdy nepocul co robia zeny. Ziadne grganie a prdenie. Maju jazyk a tak ohovaraju a intriguju, do takeho kolektivu davat muza je ako poslat ho do pekla.

« Odpověď #79 kdy: 11. 11. 2015, 15:15:05 »

A prej že neumíš nikdy napsat něco rozumného!

Kit

« Odpověď #80 kdy: 11. 11. 2015, 15:18:46 »
To mate zlu predstavu, asi ste nikdy nepocul co robia zeny. Ziadne grganie a prdenie. Maju jazyk a tak ohovaraju a intriguju, do takeho kolektivu davat muza je ako poslat ho do pekla.

Snad se shodneme alespoň v tom, že v segregovaných kolektivech je mnohem vyšší riziko společensky nepřijatelného chování a že smíšené kolektivy bývají mnohem lepší. S těmi pomluvami a intrikami souhlasím, ale muž, který je alespoň trochu samcem, si s tím lehce poradí.

« Odpověď #81 kdy: 11. 11. 2015, 15:25:42 »

Snad se shodneme alespoň v tom, že v segregovaných kolektivech je mnohem vyšší riziko společensky nepřijatelného chování a že smíšené kolektivy bývají mnohem lepší. S těmi pomluvami a intrikami souhlasím, ale muž, který je alespoň trochu samcem, si s tím lehce poradí.

Vzorec zní jasně:
1 Radek Hulán na každých 10 - 12 žen.
Případně 3 a 1/3 Magistra Radovana Kaluži.

Michal Schwarz

« Odpověď #82 kdy: 11. 11. 2015, 15:30:55 »
Já bych původnímu tazateli doporučil: buď "Se stim smiř!", nebo v té firmě skonči a najdi si práci jinde, kde kolegové nejsou banda hovad, a kde ti bude prostředí vyhovovat. Ono je potřeba si uvědomit, že "IŤáci" nejsou žádní nadlidi. Pokud *zaměstnanec* uvažuje stylem "si naserte, né, kravaťáci blbí, já jsem tu kurva softwérář a kdo je víc", a zapomíná na to že nepracuje pro sebe ale pro firmu, tak se taky může časem stát, že šéf nebo personalista časem pochopí že 5 buranských idiotů kteří se ve firmě "zahnízdili" a na práci kašlou a primární jsou pro ně pičovinky s kolegama (protože "se musíme nějak bavit, né, vole?"), se dá časem nahradit pěti lidmi kteří se taky umí pobavit, ale NENUTÍ své chování ostatním, a kteří budou tedy výrazně kompatibilnější s dalšími kolegy.

Jinak řečeno ... na stavbě bych ti řekl: ser na to, přizpůsob se! V IT oboru ale říkám: ser na ně, najdi si jinou práci, IT firem je spousta, a rozhodně neplatí že schopnosti a korektní chování se vzájemně vylučují (skoro bych řekl, že takováhle inverzní závislost je naopak výjimečná ... jinak řečeno, pokud se vývojář nedokáže naučit že odpadky se prostě nehážou po zemi, tak jak moc je pravděpodobné že se dokáže naučit nový jazyk/interface/databázi/přístupy/... ?).

Hellraiser

« Odpověď #83 kdy: 11. 11. 2015, 15:43:44 »

Presne tak. Pomlouvani kolegyn za zady (obcas i do oci), probirani telenovel a kdyz to jde tak ty krave, co mi tak vadi, ale ona o nicem nevi (tvarej se jako kamosky), zavarit.
Takhle to je asi ve vetsine slepicaren.
Nadruhou stranu vopicarny jsou taky leckde.To proste zalezi na kolektivu, co se sejde. Ten popis od autora vlakna mi pripomina strojni ucnak, kde byla na cely skole jedna holka. A spoluzaka, kterej dokazal efektivne zplynovat celou telocvicnu na jednu ranu tak, ze to malem sloupalo barvu ze stropu.
Hadam ze na tohle driv nebo pozdejc narazi kazdej.

tommm

« Odpověď #84 kdy: 11. 11. 2015, 15:51:48 »
...

Uznavam. Zacal sem si.
Nicmene to neni o sebevedomi. Je to o tom umet resit svoje "problemy". Ale chapu co mi chces sdelit.

Ad to chozeni za lepsim:
Ja vlastne nepotrebuju nikam chodit. Ja se citim komfortne zde. Mam tu rodinu, dum, partnerku. Vyhovuje mi mistni kultura (nebo jak se to da pojmenovat).

Ano, uznavam prijit z sk do cz je KROK a clovek musi shanet bydleni, jde do neznama atd. Ok.
Ale porad neprekovana nejvetsi barieru - kulturni a jazykovou.
At se to nekomu libi nebo ne - mame spolecnej kus historie a z toho se odviji chovani, mysleni atd. Fakt k sobe mame bliz nez si mozna chceme pripustit.

V DE, CH, AT .... sme pro ne levna naplavenina z vychodu. Az na par odborniku/vyjimek.

Kdyz vemu v uvahu naklady na ziti, miru zdaneni atp. tak my vychazi lepe mit 3 - 4 k eur v praze nez se pokouset o 6 v DE (a to uz se dela dost tezko).

V ramci prace cestuju po Evrope dost. A ze bych z toho byl jinde o tolik vic nadsenej, ze by mi stalo za to odejit z CR ... tak to ani nahodou. Ale treba jeste neprisla ta chvile/nabidka/prilezitost.

Kdo vi. Nikdy nerikej nikdy.

Wololo

« Odpověď #85 kdy: 11. 11. 2015, 15:59:21 »
No pohled z druhe strany bude asi take zajimavy. Uz jsem potkal par jedincu s kompulzivnimi poruchami ruzne urovne, stejne tak upjaty suchary nebo prehnane vazne jedince, co povazovali jakoukoliv srandu za neco v praci nepripustneho. Takze jestli je tazatel metrosexual ze slovenske vsi, jiste, ze pak nechape kde se to octnul a tim spis to tak bude, ze nedokaze na dany problem s kolegy promluvit at uz bude vysledek jakykoliv.

Mne zase vycitaji, ze jsem schopny rict komukoliv do oci, ze se mi neco nelibi a nebo ze je neco spatne .... kazdy jsme nejaky.

DurkoTrulko

« Odpověď #86 kdy: 11. 11. 2015, 16:04:27 »
Je neskutočne zaujímavé čítať túto debatu.
Niektorý ste tu ako keby nóbl ľudia, proste na vyššej úrovni, ktorý sú viac ako ostatný už len preto že, svoje základné životné potreby, ako napríklad prdnutie, potláčajú a tak škodia svojmu organizmu.
Chcel by som vydieť ako vy doma chodíte na záchod si "puknúť" aby to Vaša žena a deti nepočuli, lebo toto je pod Vašu úroveň...
Óoo skoro som zabudol, Vaša žena vlastne nechodí ani "kakať", lebo to ženy predsa nerobia! =)
Myslíš si že takto sa tvoji kolegovia chovajú aj keď sú niekde v spoločnosti?
Možno to pracovné prostredie považujú za domáce a dobre sa tam cítia, aj vďaka tomu, že si možu napríklad prdnúť.
Na druhej strane tiež chápem že sa ti to nepáči...

3ugeene

« Odpověď #87 kdy: 11. 11. 2015, 16:25:00 »

Vzorec zní jasně:
1 Radek Hulán na každých 10 - 12 žen.
Případně 3 a 1/3 Magistra Radovana Kaluži.

;D ;D ;D

Mirek

« Odpověď #88 kdy: 11. 11. 2015, 17:00:47 »
Já bych původnímu tazateli doporučil: buď "Se stim smiř!", nebo v té firmě skonči a najdi si práci jinde, kde kolegové nejsou banda hovad, a kde ti bude prostředí vyhovovat.
Ale on se právě chce rozhodnout. Takže jede podle algoritmu:

if (tyhle_prasárny_jsou_normální()) {
  se_s_tim_smir();
} else {
  jdi_jinam_kde_budou_pravdepodobne_normalni();
}

tak a on teď vyhodnocuje ten if()...

Mirek

« Odpověď #89 kdy: 11. 11. 2015, 17:03:55 »
...

Uznavam. Zacal sem si.
Nicmene to neni o sebevedomi. Je to o tom umet resit svoje "problemy". Ale chapu co mi chces sdelit.

...

Kdo vi. Nikdy nerikej nikdy.

V pohodě. To beru.

Mimochodem, moje prvotní ostřejší reakce byla na individuum SKHater, kterej už šel opravdu přes míru v napadání slováků atd...