Odkaz není zločin ale parodie.

MartinPospisil

Odkaz není zločin ale parodie.
« kdy: 07. 11. 2015, 07:10:43 »
Dobrý den všem ve spolek jsem postarší pán a chtěl bych vás požádat aby jste se zdrželi pubertálních výlevů v komentářích.

Mám doma přes 230 originálních her na PS1 některé CD už nefungují a nedávno mě odešel i Playstation do křemíkového nebe.
Začal jsem proto na svém PC tyto hry hrát přes emulátor a koupil jsem si ještě ovladač a nemohu si stěžovat.
Veškeré hry jsem z CD převedl na disk počítače a chtěl si na internetu udělat zálohu.
Protože jako CD tak i Disk se mohou poškodit nebo přestat pracovat a nechci o takové klenoty přijít.
Proto jsem všechny hry dal do Raru a zahesloval a odkazy dal na moji web stránku na Endoře heslo k souborům tam nebylo.
Dal jsem to tam pro mé dva známé z práce...

Vše jsem nahrál na jeden z českých free úložišť. Moje soubory tam nezůstaly ani týden když jsem se zeptal proč byly smazány dostal jsem odpověď.
Že se jedná o warez a v automatizovaném procesu byla detekována jména souborů nebo něco takového.

Tak jsem soubory přejmenoval tak aby se jména skládaly pouze z čísel a vše bylo zase zaheslováno pomocí Winraru a znovu jsem to nahrál na úložiště.
Soubory mě zase smazali a když jsem se ptal proč bylo mě řečeno že je někdo nahlásil ručně a že takové soubory mažou protože se jedná o warez.

Když jsem se ptal jak se může jednat o warez když se to podle ničeho nejmenuje a vše je zaheslované už mě na to neodpověděli.

Do toho mě Endora pozastavila mojí web stránku že propaguji warez pomocí odkazů které už vlastně nejdou :-)

Podle mě si někdo vše stárnul zjistil že je to zaheslované a chce se mě takhle pomstít.

Moje otázka zní může si člověk v tomhle posraným státě něco nahrát na internet aby mu to nesmazali a bylo to přístupné pro jeho nejbližší?

Několikrát jsem četl že odkaz není zločin a že odkaz jako takový nevadí proto nechápu proč mě endora pozastavila můj web.

Nebo se zase nějak změnila legislativa a zákony v EU ?

Kit

Re:Odkaz není zločin ale parodie.
« Odpověď #1 kdy: 07. 11. 2015, 07:37:51 »
Problém bude nejspíš v tom "pro mé dva známé". To je warez.

MartinPospisil

« Odpověď #2 kdy: 07. 11. 2015, 07:43:29 »
Kit: Problém bude že místo mozku máš pivní kostku dobře tak řeknu že mají taky dříve koupené origo CDčka.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 07. 11. 2015, 08:00:40 »
A nemel jste nahodou heslo 1234 nebo abcd, qwerty ci podobne?

D.J.Bobo

« Odpověď #4 kdy: 07. 11. 2015, 08:01:39 »
Ha. První oběť "cloudu".

No, ono je to nadnesené, dát si něco na uložto jako na cloud...ale tohle by se mu pravděpodobně brzy stalo i na skutečných cloudových službách.

To oběť:  Dnes asi opravdu jediným skutečným místem, kde jsi jakžtakž v bezpečí je koupit si nějakou NASku (třeba DLINK za 1900 + Disky), Disky dát do RAID1 (už se mi stalo, že mi odešel jeden disk, jen se vymění a data se zase zesynchronizují) a mít to doma.
A známým: Pokud máš veřejnou IP, není co řešit.  Pokud nemáš, pak asi smůla.

Nebo se domluvit s nějakým "známým" neISP, který má server někde a že by ti uvolnil nějaké místo.
Poslední je zkusit vlastní hosting ... ale i tam hrozí odstávka, pokud tě někdo "nabonzuje", nicméně proti ulozto je to skoro stoprocentní jistota nesmazání a "známým" to zpřístupníš přes FTP (zkus třeba active24, je tam celkem intuitivní ovládání).

MartinPospisil

« Odpověď #5 kdy: 07. 11. 2015, 08:03:14 »
Heslo bylo 12 místné ale je to heslo vůbec nezajímalo jak na uložišti tak na endoře

Kit

« Odpověď #6 kdy: 07. 11. 2015, 08:13:49 »
Kit: Problém bude že místo mozku máš pivní kostku dobře tak řeknu že mají taky dříve koupené origo CDčka.

"... chtěl bych vás požádat aby jste se zdrželi pubertálních výlevů v komentářích."

k

« Odpověď #7 kdy: 07. 11. 2015, 08:15:26 »
Zkuste mega.nz tam je to zatím bez problémů.

MartinPospisil

« Odpověď #8 kdy: 07. 11. 2015, 08:16:37 »
mega.co.nz používám ale tam 300giga nenahraji

Lucas

« Odpověď #9 kdy: 07. 11. 2015, 08:19:20 »
Citace
Heslo bylo 12 místné ale je to heslo vůbec nezajímalo jak na uložišti tak na endoře

Heslo nemusí být žádná překážka, byť by bylo stomístné. Jde hlavně o to, jestli jste dal zašifrovat názvy souborů ;-)

MartinPospisil

« Odpověď #10 kdy: 07. 11. 2015, 08:23:49 »
Ano zaheslovány byly i názvy souborů!

Jinak mega.co.nz by mě stálo 300kč měsíčně abych tam dal 300giga
(budu to brát jako poslední možnost) zatím jediný dobrý nápad

Lucas

« Odpověď #11 kdy: 07. 11. 2015, 08:30:17 »
Citace
Ano zaheslovány byly i názvy souborů!

To pak jedině že by to nějak louskali, což se mi ovšem nezdá, protože časově je to poměrně hodně náročná záležitost.

MartinPospisil

« Odpověď #12 kdy: 07. 11. 2015, 08:43:21 »
Žádný úložiště na světě Nedešifruje WinRaR (AES 256)

AES nebyl prolomen a Brute Force útok není možný i kdyby to zkoušelo 100/s trvalo by to u 12 místného hesla 1 miliardu let.

Možná jsem starej ale tohle ví snad každej...

Lucas

« Odpověď #13 kdy: 07. 11. 2015, 08:50:57 »
Potřebná doba záleží na podstatně více faktorech, než jenom délka hesla, ale to je teď jedno. Tak prostě nejsou blbí, aby jim nebylo jasné, že 300GB nebude zabírat váš životopis, obzvlášť vzhledem k tomu, že chvíli předtím jste tam nahrál soubor o stejné velikosti obsahující warez. S podmínkami služby jste souhlasil, v podstatě si nemáte na co stěžovat.

3ugeene

« Odpověď #14 kdy: 07. 11. 2015, 08:52:49 »
Vítejte v realitě, z hlavy mě napadá několik věcí:

1. je jedno, že máte originály, kopie slouží výhradně pro vlastní potřeby, tedy dávat je na cloud je samo o sobě warez
2. jak už někdo namítl - "pro známé" = warez
3. nahrál jste 300GB zaRARovaný soubor na cloud, to může být samo o sobě jistou známkou, že to nebude záloha fotografií z dovči
4. soubor smazali, nahrál jste soubor se (pravděpodobně) stejným hashem, jen o jiném názvu, logika cloud aplikací s tímto taky může počítat.