Ono je to pořád o tom, na kolik si ty data ceníte - od toho se odvíjí cena za jejich archivaci.
Máte tyto možnosti (ignoruji pofidérní):
NASko s více disky - tam je problém, pokud to má být přístupné zvenčí, protože ty hotové aušus krabičky jsou plné děr a je otázkou času, než to nějaký bot rozebere a případně vám ty data zašifruje a bude požadovat bitcoiny za klíč. Když už se pro toto řešen rozhodnete, tak zásadně nekupovat krabičku s diskama a koupit si je sám - každý o jiného výrobce. Ideálně si to postavit na miniITX desce s linuxem.
Pásková mechanika - problém je ji sehnat, nová od dellu stojí cca 120kkč. Já jsem koupil kdysi starší za cca 10kkč a měl jsem k tomu dvě nepoužité kazety.
Industrial grade cf karty - výborné, ale na váš objem dat nesmysl. 16G karta stojí kolem 120 dolarů
Cloud - a tím myslím opravdový cloud, tzn redudandní a škálovatelné úložiště. Třeba OVH, amazon, google. Není problém tam posílat TC kontainer.
Prostě a jednoduše zadarmo a bezpečně + pořádně se celkem vylučuje. I kdyby vám to na odlož.to a podobných službách nechali, tak tam není jistota uložení těch dat. Pokud jim ten disk vyhoří, tak pá pá.