Mě tady chybí nějaký svižný editor s pěkným designem ( jo jsem tenhle typ, co má rád hezké aplikace), který by byl snadno rozšiřitelný pluginy.
IntelliJ Idea, Eclipse, NetBeans = Java. Na mém ntb 4GB RAM, i5 Haswell mě často vytáčí delay mezi uživatelskou akcí typu klik myši a reakcí, např. zobrazení kontextového menu. Je to prostě tím, že než ta událost probublá až k obsluze skrz všechny ty abstrakce, tak to zabere X milisekund a už je to poznat. Mě to někdy strašně nervuje.
To samé snad ještě hůř se to chová na těch dnešních nových editorech (Atom, Brackets, Visual Code), co se objevují jako houby po dešti a jsou napsané ve webových technologiích na různých enginech z prohlížeču apod..
Potom tu máme IDEčka typu Visual Studio nebo XCode, které slouží primárně pro vývoj aplikací pro konkrétní operační systém a v konkrétních technologiích.
Ještě jsem zkoušel pár IDEček jako Komodo Edit nebo Code Blocks, ale není to ono.
Chybí mi tady IDEčko napsané nejlépe asi v C++, pěkne zdokumentované, rozšiřitelné, s moderním designem a snahou co nejrychleji reagovat na uživatelské vstupy. Už jsem pomalu začal něco takového vytvářet v Qt, design ala WebStorm, chování podobné Eclipse a hlavní sada pluginů zaměřená na vývoj v JavaScriptu a moderních technologie jako React a Meteor.