Koupím Netbook (ASUS eee)

marty

Koupím Netbook (ASUS eee)
« kdy: 12. 10. 2015, 05:53:29 »
Ahoj, nechce se někdo zbavit netbooku ? Nejlépe ASUS eee. Na baterce až tak nezáleží Nabídněte. Díky.

marty

Re:Koupím Netbook (ASUS eee)
« Odpověď #1 kdy: 12. 10. 2015, 06:35:34 »
Abych to ještě upřesnil, koukám po starších modelech, například ASUS Eee PC 900 apod. Cena max. 800-1000,-

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12. 10. 2015, 10:22:58 »
Neprodam. Jenom varovani, kdybys nahodou chtel prece jenom koupit jeden z tech novejsich: Pozor, jsou mezi nimi uz takove, ktere maji RAM napajenou na mobu. Typicky 1 GB a nejde upgradovat.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12. 10. 2015, 10:51:22 »
A další varování, už mi prošel rukama i jakejsi starší EEE, ale teď si za boha nevzpomenu, jestli ASUS nebo ACER, kterej měl úžasnej 8GB SSD disk s rychlostí lehce tuningové disketovky... byl to zážitek...

Livan

« Odpověď #4 kdy: 12. 10. 2015, 11:23:32 »
Ono se ukazuje, že netbooky se nemají moc rády s SSD disky. Teda možná se mají rády ale díky slabému procesoru a deskám co mají malou dátovou propustnost se to vúbec neprojeví. Já jsem na netbooku Samsung N145 vyměnil plotnový disk za SSD v naději, že se mi to zrychlí a nic. Vúbec jsem si zrychlení nevšiml. A co se týče rozšiŕování RAM, tak tam jsem měl vyndavací RAMku ale víc jak 1GB tam taky nešlo dát. I když jsem tam dal 2 GB RAM, buď nefugovala nebo ukazovala jenom 1 GB. Prý je to tak schválně omezením na některých deskách nebo procesorech.

marty

« Odpověď #5 kdy: 12. 10. 2015, 11:54:00 »
Neprodam. Jenom varovani, kdybys nahodou chtel prece jenom koupit jeden z tech novejsich: Pozor, jsou mezi nimi uz takove, ktere maji RAM napajenou na mobu. Typicky 1 GB a nejde upgradovat.

Dík za info, taky jsem si toho všiml u nějakého modelu. Novější nechci, jsem ochotný dát max. 1.000,- Na tahání po hospodách atd. Možná, že by nakonec i to 1 GB RAM stačilo. Třeba na Puppy.

TKL

« Odpověď #6 kdy: 12. 10. 2015, 12:15:36 »
A další varování, už mi prošel rukama i jakejsi starší EEE, ale teď si za boha nevzpomenu, jestli ASUS nebo ACER, kterej měl úžasnej 8GB SSD disk s rychlostí lehce tuningové disketovky... byl to zážitek...

Jestli myslíš tenhle

tak ten mám, dokonce jen se 4GB diskem a LUbuntu na něm jede odpovídající rychlostí, nemám s tím problém. Na to, abych se na dovolené nouzově připojil někam přes SSH nebo RDP je to naprosto dostačující a  jiné smysluplné využití to vzhledem k velikosti displeje nemá (ještě tak najít nějakou nezbytnost na webu).

A taky ho neprodám :-)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12. 10. 2015, 12:22:06 »
Jestli myslíš tenhle

tak ten mám, dokonce jen se 4GB diskem a LUbuntu na něm jede odpovídající rychlostí, nemám s tím problém. Na to, abych se na dovolené nouzově připojil někam přes SSH nebo RDP je to naprosto dostačující a  jiné smysluplné využití to vzhledem k velikosti displeje nemá (ještě tak najít nějakou nezbytnost na webu).

No, mně se to dostalo do ruky s XPčkama a to se fakt nedalo, už nevím, co s tím bylo za problém, ale výsledkem bylo, ať to dotyčnej hodí z okna :D

marty

« Odpověď #8 kdy: 12. 10. 2015, 12:24:40 »
Citace

No kvůli tomu bych chtěl spíš to 900, má větší display a taky touchpad, který pobírá multitouch, takže se na tom dá aspoň nějak "rozumně pracovat".

Koukám, že jsem to měl pojmenovat " Kdo mi neprodá netbook ?"

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12. 10. 2015, 12:39:23 »
Dík za info, taky jsem si toho všiml u nějakého modelu. Novější nechci, jsem ochotný dát max. 1.000,- Na tahání po hospodách atd. Možná, že by nakonec i to 1 GB RAM stačilo. Třeba na Puppy.

Tak na tom 1 GB s klidem bude chrochtat plnohodnotne distro s LXDE, IceWM, Openboxem, dlazivovym spravcem nebo takovym cimsi. Holt se na to nesmi cpat nenazrane nesmysly. Ostatne kdys jsem, jeste na 1 GB, na tom mel i Gnome. To tedy jeste z rady 2.x nebo co to bylo za cislo, nez z toho udelali obludu. Ale rychlost byla ponekud horsi a tak brzy letelo a nastoupilo Xfce4 a po nem LXDE.

Dnes bude potiz hlavne asi s tim SSD diskem, protoze vsechno nabobtnalo a pokud clovek chce prece jen par aplikaci navic k browseru a ssh, tak 4 GB uz je katastrofa a tech 8 GB (widlacka verze) je dost na hranici.

Jinak tusim existovaly i Eee mensi, nez na Tuxikove obrazku. Vypadaly jako trochu vetsi Psion 5mx. Mam pocit, ze jsem na ne koukal kdysi v Makru, kdyz jeste byly zbrusu nove, nejnovejsi vykrik posledni mody.

marty

« Odpověď #10 kdy: 12. 10. 2015, 12:51:19 »
Citace

Jinak tusim existovaly i Eee mensi, nez na Tuxikove obrazku. Vypadaly jako trochu vetsi Psion 5mx. Mam pocit, ze jsem na ne koukal kdysi v Makru, kdyz jeste byly zbrusu nove, nejnovejsi vykrik posledni mody.

Když jsme u těch zmenšenin, nevíte, kde by se dal sehnat Sharp Netwalker (mimo Japonsko) ? Tam je sice display úplně mini, ale líbí se mi mnohem víc a je to zkrátka "do kapsy".

TKL

« Odpověď #11 kdy: 12. 10. 2015, 13:09:34 »
No, mně se to dostalo do ruky s XPčkama a to se fakt nedalo, už nevím, co s tím bylo za problém, ale výsledkem bylo, ať to dotyčnej hodí z okna :D

Na tom mém taky původně byly WXP a kupodivu to jelo celkem slušně :-)
Řekl bych, že ta pomalost byla způsobena odcházejícím SSD. Tyhle první řady byly dost mizerné a navíc netypické, takže se dnes dá náhrada jen velmi těžko sehnat. Dost se děsím chvíle, kdy ten můj odejde.

A ještě trochu OT: zkoušel jsem to provozovat z SD karty, koupil jsem tu nejrychlejší co se dala, ale bez šance. Jako nainstalovalo se to, rozjelo se to, ale dost věcí se samo od sebe kazilo. Ona totiž ta čtečka karet je tam ještě výrazně pomalejší, než ten SSD+jeho sběrnice :-) Takže kdyby to náhodou někoho napadlo - ani na to nemyslete, je to absolutní ztráta času.

bob

« Odpověď #12 kdy: 12. 10. 2015, 13:39:39 »
 Mě to funguje  z Flashky nebo karty docela hezky, Mám ASUS EEE 4G, původní disk už odešel.
Koupil jsem ho před 7 lety z druhé ruky, nový stál 3500, a dneska bych nic podobného nenašel, škoda.
Nic nevrže, klavesnice perfektní (na ty rozměry). Vydrží všechno, na střední jsem ho používal jako MP3 v batohu :D

TKL

« Odpověď #13 kdy: 12. 10. 2015, 13:49:25 »
Mě to funguje  z Flashky nebo karty docela hezky, Mám ASUS EEE 4G, původní disk už odešel.
Koupil jsem ho před 7 lety z druhé ruky, nový stál 3500, a dneska bych nic podobného nenašel, škoda.
Nic nevrže, klavesnice perfektní (na ty rozměry). Vydrží všechno, na střední jsem ho používal jako MP3 v batohu :D

Z USB flash bych věřil, je tam USB2, to je v pohodě použitelné, ale s tou kartou to fakt nešlo, nejčastější problém byla rozbitá dpkg databáze. Jaký na tom máte systém?

marty

« Odpověď #14 kdy: 12. 10. 2015, 15:40:32 »
Teda koukám pánové, zajímavá diskuze, ale já bych ho fakt koupil. :-X