PMD 85-2A za odnos/poštovné

jose_d

PMD 85-2A za odnos/poštovné
« kdy: 28. 12. 2015, 18:17:46 »
Ahoj,

přebývá mi doma československý počítač PMD85-2A. (cs:wiki https://cs.wikipedia.org/wiki/PMD_85)
Uz je davno co jsem na nem zacal svoji IT karieru, ale naučil jsem se na něm strašně moc a treba pro nej nekdo najde vyuziti.

Zdroj jsem mezitím zrecykloval na nabíječku, takže nemám jak vyzkoušet - takze "nalezovy stav". Chybí jedna klavesa EOL a RCL, pamatuju si ze klavesa 'T' blbne.

V ROM modulu je instalován standardni BASIC-G a navíc SW k souradnicovemu zapisovaci laboratorni pristroje Praha XY41XX (40 nebo 50?). Vystup TV modulator a na tesla monitor.

Osobni predani Praha, nebo muzu zkusit poslat postou.
Nabízím zdarma za odnos, ale v pripade vice zajemcu samozrejme vyssi nabidka bere :)

nabidky/zajem prosim projevit zde.

jose
« Poslední změna: 28. 12. 2015, 21:42:36 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:pmd85-2A- za odnos/postovne
« Odpověď #1 kdy: 28. 12. 2015, 18:51:56 »
Tohle nebo podobny model jsme meli na VS. Jeste dnes ma rada uzivatelu nocni mury o tom, jak stouchli do stolu a zrebotoval se jim pocitac a program byl v riti. Nebo jak obihali ucebnu, zmocnovali se ruznych magnetofonu a zkouseli, jestli se jim na nekterem z nich nepodari nahrat zpatky program, nad kterym uz stravili hodiny prace. Tedy jako lapac prachu dobre, ale na to ja mam predvalecny psaci stroj.

jose_d

« Odpověď #2 kdy: 28. 12. 2015, 19:27:27 »
..
bych tipoval ze to bylo spis IQ151, PMD byl primarne urceny na slovensko..

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28. 12. 2015, 20:07:38 »
..
bych tipoval ze to bylo spis IQ151, PMD byl primarne urceny na slovensko..

Ne, byla to PMD, jen si nejsem jisty modelem. Meli je sesitovane, po siti do nich lezl prekladac nejakeho sileneho doma delaneho Pascalu, ktery mel pokazde jine bugy, takze program, ktery jeden den fungoval, druhy den nesel, prestoze byl syntakticky spravne a lidi pak travili pul casu tim, ze hledali, co kde prepsat nejak jinak, aby to prekladac sezral. Tyden pote mohli zacit znovu - pokud se jim tedy ten program podarilo nahrat zpet z magnetaku. Rada lidi kvuli tomu nikdy nerozbehla zadany program. Ja ho nastesti delal doma v Pascalu na Spectru a pak vzal spectrum do skoly k predvedeni. PMD byla k zesileni.

IQ-151 byly jinde. Nekde v nejakych laborkach k vypoctu prokladani krivek z namerenych bodu nebo takoveho neco, ktery moc dobre nefungoval a ktery byl tak pomaly, ze to nekteri lide nestihli. Jinde je zase meli u ICL s Fortranem, jako terminaly. Do klavesnic se muselo mlatit kladivem, takze to snad bylo jeste horsi, nez Tesla 200 a derne pasky z dalnopisu, na kterem alespon klavesnice fungovala.

Hua

« Odpověď #4 kdy: 28. 12. 2015, 20:21:16 »
Podobné kousky prodávám od 1500 do 3500 podle stavu.
Zadarmo si rád přijdu, poděkuji, vyzkouším, dva dny si pohraju a na Aukru vydražím :-D

Osobně bych to dal na Aukro, přihodil co nejvíc dobrých fotek a utržené peníze dal na charitu, například dobrovolné hasiče, vdovy po policistech nebo zakoupil CPU od AMD.

Třeba tohle se prodalo hodně pod cenou!
http://archiv.aukro.cz/pmd-85-3--i4297906244

Jinak bych s prodejem počkal až do února, lidi jsou vyšťavený z vánoc.

Hua

« Odpověď #5 kdy: 28. 12. 2015, 20:24:18 »

Další chyba:
http://aukro.cz/pmd-85-1-prislusenstvi-i5814013821.html

Prodával to jako nefunkční, kdyby tomu věnoval tu trochu času a nahodil to, cena by šla hned nahoru.

Pokud je to víc věcí, rozhodně prodávat samostatně a v každé aukci uvádět, že prodáváte i další věci, cena vyroste cca o 30%.

Hua

« Odpověď #6 kdy: 28. 12. 2015, 20:26:20 »
Pár tipů na charitu:

- koupit několik RPI zero https://www.raspberrypi.org/products/pi-zero/, přihodit redukce, paměťovky a rozdat po dětech kamarádů
- přispět na WIKI

Hua

« Odpověď #7 kdy: 28. 12. 2015, 20:30:23 »
PS: S charitou je to dneska tak blbý, že když chcete děti kamarádů k něčemu dostat, musíte jim to dodat už složený a nainstalovaný, aby se z toho dostali třeba na net, žádný "dodělej si sám" u dnešní (de)generace dětí nefunguje. Ideálně to chce dodat i s CD a návodem, jak to uvést do původního stavu.

Jinak takový dárek, koupit 4-5 RPI zero + redukce+paměťovka v krabičce třeba od Nivea atd, to je hodně hezká hračka.
A když se člověk poptá kolegů v práci, kdo má kluky děti s IQ vyšším než prázdný sud, tak si i u daných kolegů šplhne.

PKEnergy

Re:PMD 85-2A za odnos/poštovné
« Odpověď #8 kdy: 28. 12. 2015, 23:53:27 »
Zdravím, za odnos bych měl zájem. Zprovoznil bych to a ukázal synovi na čem jsem začínal.
PK

AnthonyX

« Odpověď #9 kdy: 29. 12. 2015, 07:49:06 »
Pokud by byl zájem, umím před prodejem udělat generálku a dát záruku. Sám nemám zájem, už jej ve sbírce mám a pochybuji, že bude v lepším stavu než ten můj. A ojkru bych se vyhnul, je to samý podvodník co o prodávané věci neví vůbec nic, ale chce za to pí4ovinu a ještě předem...

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 29. 12. 2015, 10:24:13 »
Jak dlouho vydrží obsah v epromkách z 80. let?

jose_d

« Odpověď #11 kdy: 29. 12. 2015, 11:58:07 »
Jak dlouho vydrží obsah v epromkách z 80. let?
Dobra otazka :) V ~2003 jsem k tomu ten plotter mel jeste pripojeny a jelo to, takze kupodivu drzi dlouho.

Zdravím, za odnos bych měl zájem. Zprovoznil bych to a ukázal synovi na čem jsem začínal.
PK

Tak jo,
nahodte sem prosim nejaky Vas spam-mail prostrednictvim ktereho si vymenme telefon a domluvme se na predani.
--
jd

PKEnergy

« Odpověď #12 kdy: 29. 12. 2015, 12:25:41 »